Hjemmelavede burgere
Hjemmelavede burgere med saftige bøffer, sprødt lækkert fyld, guacamole og nybagte boller er virkelig lækkert!
Her er de hjemmelavede burgere tilberedt med boller bagt med oliven og en skøn bøf med soltørrede tomater – det giver en særlig skøn smag til burgerne og derudover fyldes de jo endelig bare med alt favoritfyldet.
Jeg håber, du har lyst til at prøve min opskrift på hjemmelavede burgere – og ønsker rigtig god fornøjelse med den
Prøv også: Opskrift på guacamole >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavede burgere
- Boller med oliven
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk hørfrø
- 150 g oliven uden sten, grofthakket
- 100 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
- 1 tsk olivenolie, til at pensle med
- 1 tsk flagesalt
- Bøffer til burger
- 600 g hakket oksekød
- 3 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 tsk worcestershire sauce
- 1 æg
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 skive bacon, sprødristet og finthakket
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 150 g cheddar ost
- 4 skiver bacon, stegt sprødt
- 125 g blandet salat
- 2 tomat, i skiver
- 0,50 agurk, i skiver
- 1 rødløg
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk ketchup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hjemmelavede boller med oliven – opskrift på 10 boller
Rør vand og gær sammen i en skål, tilsæt olivenolie, hørfrø, oliven, salt og fuldkornsmel.
Rør hvedemel lidt af gangen til dejen kan æltes på bordpladen.
Dejen skal ikke være hård, men blød, smidig og må gerne klistre en smule. Lad den hæve i skålen i 30 minutter.
Slå dejen sammen, form 10 boller og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 1 1/2 time. Pensl med lidt olivenolie og drys med flagesalt.
Sæt bollerne i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, skrue straks ned til 200 grader varmluft og bag bollerne i 15-18 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Overskydende boller kan fryses ned.
Bøffer til hjemmelavede burgere
Kom alt fyldet til bøfferne i en skål, inkl soltørrede tomater, finthakket bacon, æg osv.
Det hele æltes godt sammen i en skål. Form 4 bøffer og pres dem flade. Steg bøfferne 4-5 min på hver side ved middelvarme i smør.
Lige inden de er færdige kan lægges en osteskive på og sprød bacon.
Servering
Burgeren samles med ost, bacon, salat, tomat, agurk, løgringe, mayonnaise, og krydderurter.
Gode boller, de lykkes første gang jeg lavede dem, men har nu prøvet 3 gange hvor de ikke hævede ret meget til sidst efter man har formet bollerne. Er der kommet for lidt hvedemel i eller for meget. Både prøve i maskine og i hænderne, de klistrede stadig og virkede ikke hård.
Har du en ide om hvad det skyldes fejlen?
Mvh Christian
Hej Christian
Hæver de fint når de kommer i ovnen?
Hævetiden kan variere lidt efter hvor lunt de står. Ellers prøv at lune vandet til 30 grader, inden du rører gæren ud.
Kh Ann-Christine
lækkret
Uhm hvor lækkert det prøver jeg
Super god opskrift!
Jeg kommer gerne en hakket chilli i farsen også :) , men jeg er ked af at du ikke nævner de skiveskårne syltede agurker, det er jeg ked af ;)
Men alt i alt en herlig oplevelse!
5 ud fem bøffer tildeles
Skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding
– og syltede agurker er nu også godt, enig! :)
Kh AC
Skal prøve denne super lækre opskrift på burger .. til kødet skriver du at man skal tilsætte soltørres tomat, bacon fint hakket æg osv… jeg kan ikke se at “æg eller osv “ er med i kødet ? mangler der noget i opskriften ?
Ja, det er fluks opdateret! Tak for at gøre mig opmærksom på det :)
God weekend
Kh AC
Kan man bruge alm hvedemel i stedet for speltmel?
Kh
Rikke
Ja, det kan du sagtens :)
Hej “Valdemarsro”
Sikke en dejlig historie om navnet til din blog, og om tørgær.
Her hæver en dobbelt portion af dine burgerboller, sammen mine spæde erfaringer med at følge en blog, din Valdemarsro.
Har efterhånden brugt en hel del af dine opskrifter, som så absolut har vagt min glæde ved at lave madplaner, tilberede og servere mad – til gavn for en hel familie, her på fem.
Selv for en “nybegynder-husmor” som jeg, vækker dine dejlige billeder en øget lyst til at bruge tid i køkkenet, og dine opskrifter er let tilgængelige og endnu altid en smagsoplevelse og succes at kaste sig ud i.
Så vil bare sige dig mange tak – for den beste inspiration og mange succesoplever med maden.
Hej Merete,
Hvor er det dejligt at høre at du kan bruge mine opskrifter og bliver inspireret til at lave mad her fra min blog. Det er jeg meget glad for at høre!
Jeg håber burgerbollerne blev gode – uhmmm, jeg har lyst til vi snart skal have hjemmelavede burgere igen.
Ser, som alle dine andre opskrifter, skønne ud – uhm. Har dog aldrig prøvet at bage med tørgær – kan alm. gær bruges på samme vis, og hvad er årsagen til du har valgt at bruge tørgær?
opskriften skal hel klart prøves af!
Hav en dejlig weekend og tak for en super skøn blog, det er en fornøjelse af følge med og få inspiration til brug i køkkenet :-)
Hej Eva,
Da jeg lavede denne opskrift og blogindlæg, boede vi lidt uden for Malmø (i en lille bydel som hed Valdemarsro ;-) ) Dengang havde jeg altid tørgær i skuffen, for jeg synes det var så praktisk når jeg pludselig fik lyst til at bage og ikke havde frisk gær. I dag bruger jeg udelukkende frisk øko gær, for det er bare enormt lækkert at bage med, synes jeg.
Så det ville jeg også gøre med disse boller, omkring 30-45 g, afhængig af hævetiden.
Rigtig god weekend og tusind tak for de søde ord om bloggen
Kh Ann-Christine
Du kan sagtens lave dem uden oliven. Jeg elsker smagen og synes oliven giver nogle gode rustikke brød :)
Hej! Jeg kan normalt ikke lide oliven, så har indtil videre undladt at putte dem i dine burgerboller, men kunne da godt tænke mig at vide, om de smager meget af oliven eller hvad gør det ved bollerne. Er det oliven der er skyld i, at I skriver, at de bliver så gode?
Hej igen – de var et KÆMPE hit!!! Jeg lavede 3 x opskriften og fik 8 store og 12 lidt mindre boller – 5 stk overlevede og kom i fryseren, så jeg glæder mig allerede til næste gang :o) Brugte ca. 1,4 kg spelt (som du også skrev, brugte jeg 50/50 alm og groft) – bare til info til andre…
Vil helt sikkert besøge din side igen :-)
Kære ElseMarie,
Rigtig god appetit, håber i også kan lide burgerene som er et sikkert hit herhjemme.
Jeg kan simpelthen ikke huske hvor mange boller jeg plejer at kunne få ud af den opskrift, mener det er omkring 4 store boller…
Hejsa. Ligesom alle andre kan jeg jo kun sige, at denne opskrift ser super lækker ud – vi skal have gæster i morgen, som medbringer 2 teen-agere :-) og derfor har vi besluttet, at servere hjemmelavede burgere – af den lækre slags…. derfor fandt jeg sin fantastiske side gennem google, så tak for det!!!
Kan du sige, hvor mange burgerboller der ca. bliver af opskriften – kan jo ikke helt forstille mig, at det kun er 2 (der står til 2 personer)???
Tak for info og ha’ en god weekend :-)
Monia,
Jeg blander sigtet og groft, halvt og halvt :-)
De er super lækre :-)
de ser super lækre ud. men er det sigtet spelt du bruger?
Annette,
Det glæder mig at de også faldt i jeres smag, -vi er jo selv vilde med dem :-)
Vi har lige “testet” dine burgere i aften – de er bare gode!
Tak for inspirationen :-)
Christina,
Velkommen her og tak :-)
Sjovt at du også bager burgerboller med oliven, og super tip med den blende tapanade, -for det er det jo nærmest. Den må jeg prøve for det lyder jo vildt lækkert
Det ligner min egen opskrift på burgerboller. :-) Mmm, bliver helt sulten.
Et lille tip: Hvis man kan kan lide lidt stærk smørelse i stedet for ketchup etc., så blend soltørrede tomater, masser af hvidløg og lidt koldpresset olie til en lille pure. Det smager skønt, hvis man er til stærk hvidløgssmag!
Fin side, forresten!
Sofie,
Velbekomme ;-)
Jeg glad for at høre at opskriften lige faldt i din smag. Jeg er også selv ret vild med de olivenboller. Jeg laver også jævnligt store rustikke brød af dejen, det er nemt som madbrød, når man vi skal have gæster.
-og bare lune med smør, ja uhm :-)
Umme numme num! Så har jeg lavet de alt for lækre burgere! Nøj hvor smagte de godt! Især bollerne var helt fantastiske! Glæder mig til jeg bliver sulten igen, så vil jeg lune én og nyde den blot med smør;)
Tak for mad!
Sofie,
Mange tak for din søde kommentar! Det glæder mig at du læser med og synes, at her er hyggeligt… Jeg hygger mig også selv meget, med at lave siden her :-)
Det er sjovt at høre, at du har hængt ved, siden at du søgte på en bolleopskrift og fandt min side ;-)
Åh Gud hvor ser det lækker ud! Blir’ jo helt sulten, selvom jeg lige har spist frokost:)
Siden jeg ved en tilfældighed faldt over din side, da jeg søgte på en bolleopskrift, har jeg læst med dagligt. Her er super hyggeligt!
Et cetera,
jeg rødmer jo helt! :-) 1000 tak! -og olivenbollerne er en af vores favoritter, de er virkelig gode, som tilbehør til mange retter eller som sandwich.
Pernille,
Tak for din søde kommentar! Ja, det er nærmest caféburgere, og man kan jo variere denm helt efter smag og behag. -og man kan jo fint kbe et godt brød og bruge det. :-)
Det får virkelig munden til at løbe i vand!!! Mums!!!! Billederne ligefrem emmer af duft og smag! Jeg vil nok ikke gå igang med den store bagning til mig alene (og en mikroskopisk fryser) – men resten kan jo sagtens efterlignes. Det minder mig om de fantastiske burgers, man kan få mange steder i København – Sebastopol, Pussy Galore etc. Snif!!! Det kan de altså ikke finde ud af hernede – det er McDo eller fransk brasserimad – men man vil jo altid have det, man ikke kan få! Så er det jo bare om at lave selv!
Du er en knag, Valdemarsro – både til at lave mad og “formidle” opskrifterne – det er en nydelse at læse dine indlæg om lækkert mad – og disse olivenboller er da geniale i sig selv – og ligner en himmerigsmundfuld i “burger-sammenhængen”!
Claus,
Ja det er meget bedre end McD ;-) Og kun en “lille smule” mere arbejde end at bestille en burger i Drive in :-D
Madame,
jeg er glad for, at du kan bruge mine opskrifter :-)
De ser fantastisk indbydende ud. Det vil jeg prøve, om jeg kan gøre dig efter. Dine lækre opskrifter havner i min opskriftsamling.
Uha – hvor ser det lækkert ud. En skam min printer er gået ned ellers ville jeg have trykket “print” med det samme – men den kommer vel snart op og stå igen og så vil jeg vende tilbage og printe – det skal prøves – noget helt andet end de dumme McD jeg normalt får herude i Kina og da vi snart kommer til DK kan jeg også få alle ingredigenserne – mums – glæder mig allerede. Der er godt nok mere arbejde i det som at sige: “1 Bigmac menu”, men jeg tør vist også sige at madoplevelsen vil blive mange gange større.
Uhm hvor lækkert
Lene,
Det smagte rigtig godt. :-)
mums, hvor lyder det lækkert. Det skal prøves :-)