Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmebagte-boernevenlige-boller-uden-kerner/ Boller Brød og Boller, Brunch, Madpakker

Babyvenlige boller uden kerner

Denne bolledej har jeg udviklet lidt på over noget tid, og det kom sig af at jeg flere dage i træk har lavet for meget havregrød til morgenmaden.

Disse babyvenlige boller bliver vildt lækker i krummen med tykmælk og havregrød i og er god at variere med både revet gulerod og rosiner

– og så er den god til de små babyer, da der ikke er kerner eller nødder, som de kan få galt i halsen.

Prøv også: min opskrift på en lækker havregrød >>

Babyvenlige store boller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M16
Ingredienser
  • 2 dl kogt lun havregrød
  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 dl tykmælk
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl grahamsmel
  • 5 dl hvedemel, eller speltmel (evt lidt ekstra)
  • 1 tsk salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med vand og tilsæt derefter havregrød, som røres godt sammen med vandet.

Tilsæt derefter tykmælk, salt, grahamsmel og rugmel.

Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet i konsistensen og tilsæt derefter hvedemel (eller speltmel) lidt efter lidt til dejen kan æltes på køkkenbordet.

Den må gerne være let klistret når den sættes til hævning i skålen med et viskestykke over. Lad dejen hæve i skålen i mellem 1-2 timer.

Del dejen i 16 ens stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve i en time med viskestykke over.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Lad dem køle af på en rist.