Hindbærsorbet


Hindbærsorbet er en af de skønneste sorbet is, med masser skøn og sød-syrlig frisk smag fra hindbær og den uimodståeligt lækre pink farve er jo slet ikke til at stå for.
Det er en perfekt og læskende is at nyde på en varm sommerdag og så er hindbær og chokolade et perfekt match, hvilket gør hindbærsorbet til den perfekte sidevogn til en tung og lækker chokoladekage. En dejlig dessert til alle årets festlige lejligheder og nem at forberede i forvejen.
Prøv at servere hindbærsorbet og lakridsflødeis sammen i en isvaffel – det er min søns favorit ♡
Prøv også: min opskrift på lakridsflødeis >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærsorbet
- 0,50 vaniljestang
- 175 g sukker
- 650 g frosne hindbær
- 2 dl vand
- 0,50 citron, saften herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand i en gryde. Kog op under omrøring og lad det simre i 5 minutter.
Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op og blend hindbærmassen. Hæld det hele gennem en sigte, så kernerne sigtes fra. Brug en dejskraber til at mose hindbærpuréen gennem sigten, så der til sidst kun er kernerne tilbage.
Smag hindbærsaften til med lidt citronsaft og stil den i køleskabet i 2 timer.
Kør hindbærsorbeten på en ismaskine i 15 minutter, til den er tyk og cremet.
Sæt i fryseren i min. 1 time inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
hvis sorbeten er blevet krystalliseret kan man så bare tø den op, og indfryse den igen ?
Hej Jonna
det har jeg ikke testet, så må være dig svar skyldig på den
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg har lavet hindbærsorbet isen og jeg synes den er blevet fin. Hvor lang tid før servering vil du foreslå isen tages ud af fryseren?
venlig hilsen
Judith
Hej Judith
Hvor er det dejligt at høre. Jeg tager den ud af fryseren omkring 7-10 minutter før jeg skal bruge den.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg elsker denne her, så jeg gik i krig med at lave det af solbær og brombær også. Dog med lidt mere sukker!
Tusind tak!!
Hej Claus
Det lyder virkelig lækkert, jeg håber det blev nogle gode sorbet is du har fået lavet :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine