Hindbærsnitter
Hjemmebagte hindbærsnitter er et evigt hit og en rigtig klassiker på kagebordet. De kan både skæres i snitter som her eller dejen kan udstikkes med en udstikker til runde kager.
Mine børn har altid været meget begejstrede for hindbærsnitter, og havde den på deres top tre hitliste over kager, da de gik i børnehave.
Den er da også skøn! Med en lækker hindbærmarmelade, vaniljesmag og sprød mørdej, toppet med sød glasur og et drys frysetørrede hindbær eller farverigt kagekrymmel.
Prøv også: min opskrift på drømmekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærsnitter
- 250 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 125 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 180 g smør, koldt
- 1 æg, sammenpisket
- Derudover
- 250 g hindbærmarmelade, til fyld
- 100 g flormelis
- 50 g vand til glasur
- 2 spsk frysetørret hindbær
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og vaniljesukker godt sammen og smuldr smør i blandingen til det er helt ensartet.
Saml hurtigt dejen med æg, start med blot at bruge halvdelen af ægget og tilføj mere til dejen kan samles, uden at smuldre for meget. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er cirka 3 mm tyk. Skær i passende dejstrimler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn i cirka 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem, og vent eventuelt bagepladen undervejs. Lad kagerne køle af.
Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel, læg den anden halvdel over og skær ud.
Glasur
Pisk en tyk hvid glasur sammen med en håndmikser. Pisk kun lidt vand i ad gangen til konsistensen er tyk og lækker.
Pynt hindbærsnitterne med glasur og frysetørrede hindbær.
Hej,
Jeg vil forsøge mig med en kagemand af hindbærsnitter. Din opskrift ser ud til at være til at gå til:) jeg kan dog ikke finde ud af mængen. Ville du anbefale en dobbelt portion og to bageplader (for at have til top og bund)? Og er det samme bagetid hvis jeg har to plader i på een gang? Tak :)
Hej Mette
Jeg tror det vil passe meget fint. Cirka samme bagetid, når du bruger varmluft med to plader i ovnen. Men alt afhængig af din ovn kan det være du skal bytte rundt på pladerne til sidst og lige se om de skal have lidt ekstra, det er nemt at vurdere.
Rigtig god fornøjelse med kagerne
Kh Ann-Christine
Hej, og tak for mange gode opskrifter.
Kan jeg udstikke snitterne inden jeg bager, eller skal den helst bages i større flader? Er i tvivl om jeg har så skarp en kniv som den du bruger 😉
Skal bruges til bedsteforældredag i barnebarnets børnehave ❤️
Hej Gitte
Tusind tak for din søde hilsen, det lyder hyggeligt med hindbærsnitter til bedsteforældredagen ♡
Du kan sagtens udstikke snitterne inden de bages, de er fx også rigtig søde i forskellige former – blot holde øje med dem under bagningen og vær obs på at de ikke bliver for mørke i kanterne, når de bages.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for hurtigt svar.
De blev fine og smager godt 😉
Lykke har kun set billede af dem, og må vente til i morgen med at smage.
Jeg vil høre om jeg kan lave dem uden mandelmel og så bare bruge samme mængde i hvedemel? Og er det en bestemt syltetøj du kan anbefale for den er tyk nok og ikke flyder ud?
Tak for mange gode opskrifter :-)
Ja, det kan du godt gøre.
Jeg bruger fx den fra frk. Anna eller den økologiske fra Fynbo
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har bagt hindbærsnitterne idag, men er i tvivl om hvorvidt jeg skal vente med at komme glasur på til de skal bruges i overmorgen ?
(og tænker du ikke de er fine i overmorgen selvom jeg har bagt dem i dag)
Glasuren kan fint holde sig hvis du kommer den på nu, men den vil være flottest hvis du kommer den på samme dag som servering.
(de kan fint holde til lækre til i overmorgen)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan man bage den som 2 store plader?
Hvis man nu skal lave den som kagemand
Kh Signe
Ja, det kan du godt gøre.
Kh Ann-Christine
Ved du også har en Ankarsrum røremaskine. Kan man evt. bruge den til dejen, og i så fald med hvilket tilbehør?
Hej Morten
jeg bruger den ikke selv til deje som denne, så det skal jeg ikke kunne sige, for her bruger jeg hellere min foodprocessor eller samler dejen i hånden
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg skal lave virkelig mange hindbærsnitter til en fest og har tænkt mig at udstikke dem som små firkanter. Kan jeg bage mine firkanter dagen i forvejen, opbevare dem i en kagedåse og så lægge dem sammen med marmelade og glasur dagen efter?
Hej Ditte
Ja, det kan du sagtens gøre.
Rigtig god fornøjelse med kagebagningen :)
Kh Ann-Christine
Kan man mon lave dejen dagen i forvejen, lade den stå i køleskab over natten, og så bage dem dagen efter? Eller bliver den kedelig af at få længere end en time på køl?
Kh Freja
Hej Freja, dejen kan fint stå til næste dag. Du kan evt rulle den ud mellem to stykker bagepapir inden du sætter den i køleskabet, så er det ekstra nemt næste dag
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Rigtig god opskrift, men når jeg skal skære hindbærsnitter ud, knækker de en del, hvad kan årsagen være til det?
Hej Ulla,
Mange tak :)
Jeg sliber min kniv lige inden, så den er virkelig skarp – eller bruger en skarp brødkniv med takker, så undgår jeg de knækker.
Kh Ann-Christine
Hej :)
Hvordan undgår du at alt syltetøjet bliver klemt ud, når du skærer?
Jeg bruger en meget skarp køkkenkniv eller skarp brødkniv – og så skære i stedet for at presse kniven ned, når jeg skærer snitterne ud
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej. Jeg har læst dine kommentarer om opbevaring ved stuetemperatur, men jeg skal bage en større mængde til en fest og er derfor nødt til at gøre det lidt på forhånd. Kan de fryses og varmes op igen?
Mvh. Dorthe
Jeg har ikke forsøgt mig med frys af hindbærsnitter, så jeg vil anbefale at teste en portion først, så du er sikker på det fungere :)
Jeg vil så gerne bage en kage, som mit lille barnebarn på snart 2 år kunne være med til at nyde. Og jeg havde lyst til at prøve med hindbærsnitter. MEN mit lille barnebarn har desværre rigtig mange allergier. Hun kan ikke tåle hvede (boghvede er ok), mandler, æg og alle typer af mejeri produkter (ikke kun laktosen). Så det er virkelig svært.
Har du en ide til, om jeg kan lave hindbærsnitter? Eller måske en anden kage?
Hej Lise,
det kan jeg desværre ikke rigtig hjælpe med, måske prøv at høre hendes forældre som nok har gjort sig en del erfaringer med gode alternativer og løsninger. Jeg har skrevet lidt om allergener og mine opskrifter her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#allergener
Kh Ann-Christine
Glæder mig til at prøve at bage disse.
Dog undres jeg over ar der står den ene halvdel af dejen skal pensles og drysses med mandelflager inden den bages. Dog er det ikke nævnt at der skal bruges mandelflager i ingredienslisten???
Skal mandelflagerne være indeni hindbærsnitten eller hvordan??
Det er simpelthen mig der har lavet en fejl :) Jeg ville opdatere min opskrift på rabarbersnitter og kom til at skrive på denne istedet – troede jeg havde rettet tilbage, men havde da vist ikke fået det hele med. Det er på plads nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har du prøvet selv at lave flormelis?
Jeg spiser kun økologisk og økologisk flormelis er så dyrt, så jeg prøvede at google efter hjemmelavet og fandt et par opskrifter. Jeg er spændt på hvordan det bliver med rørsukker.
Kh Ingear Solilia
Hej, og igen igen er jeg nødt at prøve en af dine opskrifter
Ved det er fy fy, men kan jeg bruge vaniljesukker?
Og hvis Ja, hvor meget.
Mvh Dorte
Jeg bruger også ofte vaniljesukker (jeg laver det selv efter denne opsrkift: https://www.valdemarsro.dk/vaniljesukker/) og det kan man sagtens bruge, hjemmelavet eller købt.
Du kan regne med 2 tsk vaniljesukker i stedet for 1 vaniljestang.
Kh Ann-Christine
De er så gode!!
Obs! Skal ikke opbevares i tæt beholder, så bliver de bløde dagen efter. Bare på et fad med noget over :)
Et lille tips til Hindbær marmeladen så den ikke flyder ud.
Jeg varmer ca. 100 g. op i gryde, når det små koger tilsætter jeg 1 -1½ tsk. kartoffelmel – og rører og rører til det er blevet en lettere fast masse.
Kommer det i en spids pose og fordeler det ud over snitterne og så samler jeg dem.
Jeg gør det at jeg skærer dem ud i firkanter eller hvad humøret er til. Nogen gange bruger jeg udstikker som hjerter, blomster eller trekanter. og det er inden jeg bager dem. Jeg synes at det er lettere at samle dem.
Nogle gang laver jer Royal icing og laver en fin kant/ramme rundt inden jeg kommer glasur på.
god fornøjelse.
Har kun haft succes med den her opskrift. I morgen skal en flok islandske venner introduceres for danske hindbærsnitter og selvfølgelig bliver det dem her!
Tak for dejlige opskrifter, der altid sidder lige i skabet
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med at bage dem ♡
Kh AC
Hej! Tak for så mange fine opskrifter – skal jeg kokkerere noget nyt, vælger jeg altid opskrifter fra Valdemarsro, når de findes, og det er indtil videre kun gået godt :)
Jeg har bagt dine hindbærsnitter en del gange og de er altid et hit. Denne gang bager jeg til en barnedåb, så der skal bages mange og i god tid (fordi jeg ikke har tid i løbet af ugen). De skal spises en uge efter bagedagen. Vil du anbefale at fryse dem eller kan de holde sig i tætlukket dåse/bøtte i en uge uden at blive dårlige, hvis jeg venter med marmeladen? Vh en stor fan:)
Hej Jannie,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre! :)
Jeg tror ikke du kan fryse hindbærsnitterne ned uden at de bliver bløde ved optøning.
Men jeg tror godt du kan bage dem en uge før og vente med marmeladen. Har dog ikke forsøgt mig med det, så det må komme lidt an på en prøve …
God fornøjelse
Kh AC
Hvordan opbevarer man hindbærsnitterne bedst? :-)
Tørt og ved stuetemperatur – og de skal helst ikke stå for lufttæt, for så bliver de bløde.
Første gang jeg nogensinde har bagt hindbærsnitter.
Bagte dem om aftenen, og tog dem med på job dagen efter.. De var ikke helt så crunchy længere (efter transport i lukket tupperware), men det synes mine kollegaer faktisk var et af plusserne – at de var moist.. og selvfølgeligt smagte vildt godt.
Tak for virkeligt gode opskrifter, Ann-Christine! Er ny på din blog, men kæmpe fan allerede! Det har været hér jeg er blevet inspireret de sidste måneder!
God sommer :)
Hilsen Christine
Hej Christine,
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen – det varmer kan du tro :)
– og skønt at høre at kollegaerne blev begejstrede for de lækre hindbærsnitter.
Dejlig sommer til dig også
Kh Ann-Christine
Hej
Tusind tak for en dejlig blog
Jeg skal til at lave hindbærsnitter for første gang. Hvordan opbevarer du dem? Vi er kun 2 herhjemme, og min kæreste er ikke så kageglad som jeg selv, så regner med at der er til nogle dage ;)
Vh. Josephine
Det skal helst blot opbevares overdækket på køkkenbordet (eller lign) – og de kan fint holde sig 2-4 dage
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
De er simpelthen så lækre! Jeg tog frysetørret hindbær ovenpå glasuren! Kan varmt anbefales :D
Hvor er det dejligt at høre!
Og hindbærsnitter med hindbær på, det bliver næsten ikke bedre :)
Jeg har nu nogle gang bagt disse fantastiske hindbærsnitter. Jeg kommer flormelis i dejen, men er blevet i tvivl, fordi det ikke er omtalt i arbejdsgangen. Men de smager dejligt og gør virkelig lykke.
Det er også lige sådan jeg gør – det står i linie et og to, hvor jeg deler vaniljekornene med flormelis :) Og nu får jeg virkelig lyst til at bage hindbærsnitter igen, det er alt for længe siden
Hej
Har lige nu en hindbærsnitter i ovnen, bruger opskrift fra krudtugler og kanelsnegle, men fik lige lyst til at Google for at se andre. Jeg vil prøve din næste gang, den skal bages inden man smører hindbærsyltetøj på. Den opskrift jeg bruger bager syltetøjet med, og den smager godt. Men din skal prøves:-)
Det er en virkelig hyggelig blog du laver, meget inspirerede .
Kærlig hilsen iben
Hej Iben,
Mange tak! Nu får jeg virkelig lyst til snart at bage disse dejlige snitter igen :)
Kh Ann-Christine
Valdemarsro hindbærsnitter: approved
Jeg har i dag lavet hindbærsnitterne og har høstet enormt meget ros for dem – det er jo egentlig dig, som fortjener det :-)
Endnu engang tak for en flot og stilet blog med skønne billeder og lækre opskrifter!
Rigtig god weekend.
Kh Caroline
Hej Caroline,
Jeg bliver helt rørt! Tusind, tusind tak for din søde søde hilsen :)
Det er jeg super glad for
Rigtig god weekend til dig også
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Godt at se, du bruger krymmel på hindbærsnitterne! Måske blev de oprindeligt lavet uden, men for mig er det et must. Jeg nægter at spise hvide hindbærsnitter!
Men lækkert med hindbærsnitter – tror, at jeg vil afprøve din opskrift inden længe :-)
Den er go´ Troels – og ja, der skal da krymmel på hindbærsnitter ;-) Jeg ville nu alligevel ikke nægte at spise en af Claus Meyers, som er uden krymmel …
Uhmm…. hvor ser det lækkert ud….
Men synes du skal vise nogle sunde, lækre snacks frem, så jeg ikke bliver så fristet. Hihi, ligesom jeg skrev om for et par indlæg siden ;)
Hav en rigtig god dag.
Kh Anne
Så du kan samle kagerne inden de skæres ud på tværs.
Anne, jeg tænkte faktisk på dit indlæg da jeg skrev det – og så tænkte jeg; gad vide om I bare tror jeg spiser kager konstant. Synes der går meget syndigt lækkerier i den på bloggen for tiden ;-)
Jeg må se om jeg kan finde på sunde snacks