Hindbærsnitter


Hjemmebagte hindbærsnitter er et evigt hit og en rigtig klassiker på kagebordet. De kan både skæres i snitter som her eller dejen kan udstikkes med en udstikker til runde kager.
Mine børn har altid været meget begejstrede for hindbærsnitter, og havde den på deres top tre hitliste over kager, da de gik i børnehave.
Den er da også skøn! Med en lækker hindbærmarmelade, vaniljesmag og sprød mørdej, toppet med sød glasur og et drys frysetørrede hindbær eller farverigt kagekrymmel.
Prøv også: min opskrift på drømmekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærsnitter
- 250 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 125 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 180 g smør, koldt
- 1 æg, sammenpisket
- Derudover
- 250 g hindbærmarmelade, til fyld
- 100 g flormelis
- 50 g vand til glasur
- 2 spsk frysetørret hindbær
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og vaniljesukker godt sammen og smuldr smør i blandingen til det er helt ensartet.
Saml hurtigt dejen med æg, start med blot at bruge halvdelen af ægget og tilføj mere til dejen kan samles, uden at smuldre for meget. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er cirka 3 mm tyk. Skær i passende dejstrimler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn i cirka 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem, og vent eventuelt bagepladen undervejs. Lad kagerne køle af.
Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel, læg den anden halvdel over og skær ud.
Glasur
Pisk en tyk hvid glasur sammen med en håndmikser. Pisk kun lidt vand i ad gangen til konsistensen er tyk og lækker.
Pynt hindbærsnitterne med glasur og frysetørrede hindbær.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man godt lave dejen dagen før og sætte den i køleskabet til dagen efter?
Hej Isabella
Ja, det kan man godt. Den kan være lidt svær at rulle ud, så tag den ud af køleskabet en halv times tid før, så den ikke er alt for kold.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan se samles helt færdige dagen før og så bare med et klæde over i et fad ? Skal have dem med på job i morgen nemlig
Kh Joan
Hej Joan
Ja det kan de sagtens. God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg vil forsøge mig med en kagemand af hindbærsnitter. Din opskrift ser ud til at være til at gå til:) jeg kan dog ikke finde ud af mængen. Ville du anbefale en dobbelt portion og to bageplader (for at have til top og bund)? Og er det samme bagetid hvis jeg har to plader i på een gang? Tak :)
Hej Mette
Jeg tror det vil passe meget fint. Cirka samme bagetid, når du bruger varmluft med to plader i ovnen. Men alt afhængig af din ovn kan det være du skal bytte rundt på pladerne til sidst og lige se om de skal have lidt ekstra, det er nemt at vurdere.
Rigtig god fornøjelse med kagerne
Kh Ann-Christine