Hindbærsirup med vanilje
Hjemmelavet hindbærsirup er virkelig anbefalesværdig!
Tror næsten det er min yndlingsversion af de hjemmelavede sirupper – hvis jeg absolut skal vælge – men der er jo altså mange der er gode.
Hindbærsirup smager af sol, sommer og er bare helt vidunderlig.
Brug det til hindbærhjerter på en latte, rørt i græsk yoghurt eller skyr, på vaniljeis, til pandekager, frugtsalat, på en ostemad, eller alene på en nybagt bolle – det smager helt og aldeles fantastisk!
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærsirup med vanilje
- 225 g frosne hindbær
- 1 vaniljestang
- 180 g sukker
- 1 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, rør dem godt ud i 2 spsk sukker så vaniljekornene skilles smukt fra hinanden.
Kom alle ingredienser i en gryde, varm op til det koger og lad det koge i 10-20 minutter.
Hold øje med det. Det skal ikke tykne for meget. Tag løbende en prøve op og lad den køle af på en tallerken – tjek om konsistensen er korrekt sirupsagtig. Er det blevet for tykt røres en smule vand i.
Si hindbærmosen fra og opbevar siruppen i en lille flaske i køleskabet.
Opskriften giver ca 2 dl
Mums filibaba. Hvor er det lækkert her i starten af oktober at gå i haven og plukke hindbær og så få lækker sirup i køleskabet ❤️
Har lige lavet sirup af hvide hindbær – de er sødere end de røde så undlod vanilje og tog lidt mindre sukker – men Hold nu op det smager godt.
God solskins weekend herfra ?
Uhmm, hvor dejligt. Tak for din søde hilsen ♡
Virkelig en dejlig opskrift. Lidt citron saft i den gavner, for at fremhæve smagen af hindbær, og kan også anbefales at koge den længere ;-)
Jeg laver opskriften med halvt hindbær og ribs. Det smager vidunderligt?, og synes umiddelbart at det fremhæver den friske hindbærsmag. Skyller flaskerne i Atamon for længere holdbarhed samtidig. Tak for en dejlig og inspirerende side?.
Tip: alle former for frugtsirup er lækre som salatdressing blandet op med en smule olie+ peber.
Lyder virkelig lækkert med hindbær og ribs i kombination – jeg har stadig mange ribs i haven, så det skal da prøves.
Tak for tippet og den søde hilsen
Kh AC
Jeg er vild med både din hindbær og jordbær sirup og bruger det sammen med panna cotta. Det er bare lækkert.
Jeg har dog problemer med at få det tykt nok – tror det er fordi jeg bruger for mange bær. Hvor mange gram bær svarer 2 dl. til?
Hej Britta,
Uhmm, panna cotta og bærsirup!
Jeg plejer at bruge omkring 1 pose øko bær fra frost – det passer nogenlunde med 2 dl. Mht tykkelsen, så hjælper det at koge det lidt længere, måske også bruge en større gryde, så fordampningsfladen er større.
Kh AC
Ser vildt lækkert ud, og må straks prøves!
Er nødt til lige at høre, er det nødvendigt at siruppen står på køl? Synes det er lidt ærgerligt, da jeg finder det vildt dekorativt at have flasker med lidt af hvert i til, at stå på hylden i køkkenet :-)
Hej Malene,
Det ved jeg ikke om det er, så du kan sagtens prøve bare at lade den stå ude. Hvis du bruger den inden for 2-3 uger, så går det nok fint
Kh AC
Hej
Jeg brugte ca. 2 dl saft fra hindbær, men det vil ikke rigtig tykne selvom det kogte i længere tid. Hvad har jeg mon gjort forkert? Det smager fantastisk og mon det bliver lidt tykkere når det er koldt?
Vh Hanne
Hej Hanne,
Du kan evt prøve at sætte en tsk med sirup i køleskabet på en tallerken i et par minutter, så kan du se konsistensen.
Det skal ikke blive for tykt, men bare tykne en lille smule.
Vil det ikke, så kom et par spsk sukker mere i og kog det op igen.
Kh AC
Kunne man forestille sig at skylle flakkerne i atamon så det kan holde sig længere?
Tak for super opskrift
Ja, det tror jeg godt du kan. Jeg har nu aldrig oplevet det blive for gammelt pga den ret høje sukkermængde
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Super fantastisk blog du har. Er det mulig at erstatte sukker/rørsukker med noget andet sødemiddel, er Gastric Bypass opereret og skal derfor holde mig væk fra sukker.
Tusinde tak for dine opfindsomme opskrifter:-)
Hej Susanne,
Tusind tak for din søde hilsen :) Det er jeg rigtig glad for at du synes :)
Jeg har ikke rigtig erfaring med sødemidler, så det må komme an på en prøve.
Kh Ann-Christine
Nu har jeg for nok 5. gang lavet denne sirup. Jeg er fuldstændig tosset med den. På vaniljeis er det fantastisk, men smider man en brownie ind i spillet også -jamen der er ikke et øje tørt:-)
Har pt. hindbær-, pære- og en blodappelsinsirup stående. Elsker at lave sirupper med alle mulige ting i.
Tak for den her opskrift, der kickstartede det hele:-)
Ej, hvor er det fantastisk! Det er så dejligt at høre fra en anden sirupsentusiast – og når man først får smag for de lækre hjemmelavede sirupper, så er det virkelig skønt at eksperimentere med nye smage og varianter :)
Tak for din søde hilsen!
Portion nummer to er lavet. Det er simpelthen vanedannende:-) Vi fandt ud af, at det smager fantastisk på ris a la manden, så nu er en portion klar til julen ( gemt godt af vejen, så den ikke er spist inden).
Tak for en skøn opskrift.
Uhm, det var da en skøn ide at servere den sirup til risalamanden – det kan jeg virkelig godt forestille mig smager godt!
Jeg må prøve det, om ikke i år, så til næste år :)
Hej!
Jeg elsker dine opskrifter og bruger dem virkelig tit.
Jeg ville høre, hvor mange ml man cirka får af denne opskrift??
– Julie
GOD JUL
Hej Julie,
Tak! Det er jeg virkelig glad for at høre :)
Lige omkring 2-3 dl, vil jeg tro.
Rigtig glædelig jul til dig også
Kh Ann-Christine
Åhh jeg lavede forresten denne med blandede bær, og i stedet for vand, brugte jeg tilsvarende mængde doven Asti som stod og hang i køleskabet.. Absolut anbefalelsesværdigt! :D
Uhh, hvor lækkert! Asti er altid godt ;) den var dog aldrig blevet doven herhjemme, men måske skal jeg huske at gemme lidt næste gang vi fejre noget :)
Så er første flaske af denne lækre sirup allerede blevet fortærret, den holdt i 5 dage! Mums for pokker hvor smagte den dog bare lækkert… Tusind tak for at dele magien med os andre :) Den er både blevet brug på youghurt/skyr/A38, i kaffe, som saftevand og på nybagt brød…. Ammenam! Skal igang igen snart og påtænker at lave en lille portion med mynteblade i samt en der spices op med lidt lakrids. Det glæder jeg mig til at eksperimentere helt vildt med..!
Hvor er det dejligt at høre. Man kan altså godt blive helt afhængig af hjemmelavede sirupper – det er mega lækkert. Dine ideer med mynte og lakrids, lyder helt fantastiske. Det må jeg prøve. Tak for tippet :)
Mums det lyder laekkert og sikke meget man kan bruge sädan en skön sirup til :-)
Jeg elsker hjemmelavet sirup, det erstatter ofte marmelade herhjemme ;)
Uhh, ser så lækkert ud. Det skal prøves!
Kunne rigtig godt tænke mig en slags “madpakke-guide”, mangler nemlig altid inspiration og så kunne det være sjovt at se dine idéer :-)
God ide! Det er noteret. Mine børn skal dog kun have ‘frugt’madpakke med, men da jeg synes at den kommunale frokostordning er noget skrammel (ja, undskyld, men det mener jeg virkelig!) så giver jeg den ofte fuld skrue med frugtmadpakken ;-) Ville ønske vi skulle have madpakke med i stedet!
Uhmm hvor ser det bare super lækkert ud. Det gør din blog forøvrigt osse, den er hermed føjet til de foretrukne :-)
Kh. Anne-Mette
Tak, hvor er det dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Uhm, er faktisk gået fra sirup, med den der ser godt nok lækker ud! og dejlige hjerter! tusind tak for opskrift og ha en dejlig uge.
Er det sirup generelt eller bare i kaffe?
Jeg bruger normalt ikke sødt i min kaffe, men indimellem er det så dejligt med et ekstra lille treat ;)
Rigtig dejlig uge til dig også
Skal bare lige høre, altså… Kommer du det i en helt almindelig cafe latte..? Tænker bare at kombinationen kaffe/hindbær lyder lidt…øhm… sjov? Tænker at siruppen kunne bruges i en kop varm mælk, når sønnike står og tripper for at smage mors og fars cafe latte ;o)
Det er også mest for sjov, jeg kommer ikke siruppen ned i latten – men laver hjertet oven på. Det smager dog dejligt også ;-)
Mine børn har også fået den på varm mælk, det hitter
Man får lyst til at prøve sig frem til det lækre ting du laver.
Det er dejligt at høre :)
Jeg kom lige til at kigge i din opskriftsamling igår.. Hold op hvor har du lavet mange lækre ting – Jeg er fan! Er der ikke snart en kogebog på vej? :D
Hvor er du sød, Sine! Tak ♥ – og man ved aldrig … lige nu nyder jeg vist mest ‘bare’ at blogge og de forskellige andre projekter jeg er med i ;-)
Kan man mon bruge mosen til noget? Tænker at det er synd at smide den væk…
Ja, godt du spurgte – jeg rørte det i lidt skyr, og serverede til for Johan og Julie, som youghurt. Haps, det faldt i god jord :)
Det skal prøves :) Hvor længe kan mosen holde sig? En tre dage i køleskab, eller?
Ja, deromkring … måske op til 5-6 dage :)
Det ser smukt ud! <3
Jeg er vild med indisk mad – hvis du også er, kunne der være spændende at få din version af chicken tikka masala :-)
Rigtig god dag, og mange tak for dejlig inspiration!
Jeg elsker indisk mad og det lyder som en fin udfordring – den kommer i løbet af foråret :)
Dejlig dag til dig også – og selv tak, det er en stor fornøjelse fra min side :)
Mmm, hvor ser det skønt ud. Skal på date med min mand her i eftermiddag, mens vores dreng bliver passet af farmoren. Kunne være at daten skulle sluttes af med lidt latte…
Hvor hyggeligt, det er SÅ vigtigt at man gør det nogle gange! Rigtig god fornøjelse og jeg synes at en latte lyder som en dejlig afslutning :)
Det lyder lækkert, skal klart prøves på en gang skyr. Lige nu bruger jeg noget hjemmelavet marmelade som blev alt for tynd – og det gør jo ikke noget på skyr.
Nej, det gør det bestemt ikke. Hjemmelavet er bare dejligt i det hele taget ;-)
Har du forslag til hvordan man bruger solbæreddike? :-)
Jeg ville nok bruge det på salater, måske på salater med noget blåskimmelost i, uhmm det kunne faktisk være enormt lækkert :)
lyder fantastisk, hvor længe kan det holde sig?
Herhjemme kan sirup – inkl denne – snildt holde sig i en måneds tid. Eller jeg mener, det har aldrig holdt længere før det er brugt. Det er så nemt og hurtigt, så er du i tvivl om du kommer til at bruge det, så start med at lave en halv portion :)