Hindbærfromage
Hindbærfromage er en uimodståeligt luftig og lækker dessert.
En sødmefyldt desserter, som dog ikke er for sød! Den er luftig som en sky, smager vidunderligt og perfekt til en let, enkel og ikke for tung dessert, som den søde sløjfe der bindes på et dejligt måltid.
Da den laves med frosne hindbær er den dejlig at servere året rundt, til alt fra sommerfester, konfirmationer og til nytårsmiddagen.
Prøv også: min opskrift på baileysfromage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærfromage
- 3 ark husblas
- 300 g frosne hindbær
- 3 æg
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 70 g sukker
- 1,50 dl piskefløde
- Til servering
- 2 stængler citronmelisse
- 8 hindbær, friske
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Kom hindbær i en gryde og kog dem hurtigt op til kogepunktet under omrøring. Lad dem koge i knap 1 minut under omrøring og tag gryden af varmen.
Kram vandet fra husblassen og rør den i gryden med de kogende varme hindbær. Rør godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Stil dem til side et kort øjeblik.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk blommer, sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Rør derefter de stuetempererede hindbær i æggesnapsen.
Pisk fløden til en luftig flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i hindbærmassen med en dejskraber. Vend derefter først 1 spsk af æggehvider i skålen med hindbærrene, uden at slå luften ud af flødeskummen, og vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i.
Fordel hindbærfromagen i portionsglas og stil dem i køleskabet i min. 3 timer, til fromagen har sat sig. Pynt med friske hindbær, citronmelisse og flødeskumstoppe inden servering.
Elsker dine opskrifter, de er lige til at gå til. Vedr. hindbær fromagen, ville man mon kunne erstatte hindbær med brombær?
Hej Line
Tusind tak :)
Du kan sagtens lave den med brombær i stedet for hindbær, det er også lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Vil man kunne fryse fromagen og så bare pynte dem når de igen er tøet op?
Hilsen Malene
Hej Malene
Fromage kan normalt godt fryses, så det vil jeg næsten tro – men jeg har ikke testet det.
Sig endelig til hvordan det går.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej – skal man bruge past. æggeblommer/ – hvide?
Kh Berit
Hej Berit,
Det er helt op til hvad du har det bedst med. Jeg har skrevet om hvad jeg selv gør her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/#past.aeg
Kh Ann-Christine
Hej igen
Du har fuldstændig ret, så tak for dit svar! Jeg har lavet fromagen igen, og denne gang blev den helt afkølet, før jeg tilføjede flødeskum og hvider. Super dessert!
kh Bente
Så dejligt at høre! Tak for din tilbagemelding, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man lave disse hindbærfromage glas dagen før?
ja, sagtens
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Virkelig lækker fromage, der smager rigtig godt. Jeg har lige lavet den for første gang, men desværre ser den ud til at være skilt, og den stivner ikke. Jeg har fulgt opskriften, men har lavet dobbeltportion og hældt den i to skåle.
Hvad er der mon gået galt?
kh Bente
Hej Bente
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Mit gæt er at enten har hindbærpure ikke været kølet nok af, så der har været for store temperaturforskelle eller har fløden været pisket for meget.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg ville lave din mousse i silikoneforme på 6,5 cm i diameter(jeg har 8)
Er en portion nok og ville der være mousse til overs ?(jeg vil gerne have lidt tilovers)
Det kommer også an på højden af formen, jeg ville nok fordoble portionen, eller lave en halv gang mere.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Hvis man nu ville lave kagen som lag i en kage.
Hvor mange cm lag vil du skyde på man får i en 24cm diameter form?
Omkring 3-4 cm vil jeg umiddelbart tro
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil gerne prøve denne dessert, men har ikke lige nogle portions glas, kan jeg komme det i en skål istedet for?
Ja, det kan du sagtens gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan fromagen laves med hindbærsaft, nogle bryder sig ikke om de små kerner ?
Har prøvet den med Bailey, den vakte Lykke
Vh Hanne
Jeg ville selv hellere bruge lidt tid på at gnide kernerne fra gennem en sigte for at få en lækker smagfuld hindbærpuré.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej jeg har kigget på opskriften og jeg har ikke den bedste erfaring med husblas og er lidt i tvivl, skal husblas ikke køle af inden den puttes i hinbærmassen?
Hej Sandra
Da både hindbær og husblas er lunt når det blandet, så behøver husblassen ikke blive kølet af.
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Når hindbærene skal have et opkog, skal de så tilsættes vand? Hvis ja, hvor meget?
Jeg kommer ikke vand i, men du kan bruge 1/2 dl. Sørg endelig bare for at de blive lige koges op og endelig ikke koger og bliver tørre
Hej AC
Jeg vil gerne lave dem til min søns konfirmation her d 19/5. Vi skal have delt kage/kaffe bord, med 4 forskellige desserter/kager.
Vi bliver knap 60. Jeg vil anrette i portionsglas, og forestiller mig ca 1 dl i hvert glas.
Kan du huske ca hvor meget du har i denne denne opskrift? Tænker om jeg skal beregne at den er ca til 6-8 dl (På billedet ser dine glas store ud..).
Kærlig hilsen Marie
Hej Marie,
De glas jeg har brugt på billedet rummer 29 cl hver.
Rigtig god fornøjelse med desserten og fest forberedelserne
Kh AC
Serverede den for en flok piger til min fødselsdag, den var rigtig god og lækker og blev rost af alle!
Hvor er det dejligt at høre ♡
Hvad er dine dadelskåle for en ting??
Dem kan du se her :)
Hej, vil prøve at lave den til 11 små portionsglas i weekenden – kan de mon laves dagen før? og så stå på køl og pyntes med fløde inden servering?
Det kan fint gå at lave dem dagen før ♡
Rigtig god fornøjelse og rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Tusind tak for en fantastisk blog du har dig. Jeg finder ofte inspiration herfra, hvis jeg lige mangler en opskrift eller idé til bagning eller madlavning, og det er lige netop det jeg har spørgsmål til i dag.
Jeg havde tænkt mig at servere denne fromage i dine dadelskåle, men jeg tænkte om den kan laves og køles i dadelskålen, eller vil det få den til at falde sammen, og i så fald, vil det være muligt at flytte fromagen ved servering? Har du nogen erfaringer?
Mvh Marie
Det lyder da virkelig som den skønneste dessert du har i tankerne. Jeg har ikke prøvet det af – men kan næsten ikke forestille mig at det ikke vil fungere at komme fromagen direkte i dadelskålene. Lad mig endelig høre hvordan det bliver.
Evt tænker jeg at det muligvis kan være en ide at komme 1/2 blad husblas mere i, men er ikke sikker på om det er nødvendigt.
Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om min blog – det er jeg glad for ♡
Kh AC
Jeg endte med at bruge mange flere dadler til skålene end din opskrift, men det kommer vel meget an på størrelserne af dadler tænker jeg, og jeg måtte presse dem ekstra et par gange, for at de blev tynde.
Derudover puttede jeg bare fromagen direkte i, og det fungerede ganske fint, der var ikke noget bøvl med det, og puttede ikke ekstra husblas i.
Sødmen fra dadelskålen komplimenterede fromagen rigtig, rigtig godt, så tusind tak for opskrifterne :)
Tusind tak for tilbagemeldingen.
Det lyder virkelig som en skøn ret og fin anretning. Dem skal jeg helt sikkert prøve på et tidspunkt :)
Hvis nu man både laver din hindbær- og citronfromage, kan man så godt hælde det i samme glas? :)
Skal det ene evt. stivne før man hælder det andet op?
ps. mega lækre opskrifter!
Uii, det lyder altså som en skøn ide! Du kan sagtens komme det i samme glas med det samme, for konsistensen er meget luftig og det vil ikke flyde sammen.
Lad mig endelig høre hvordan det bliver :)
God fornøjelse
Kh AC
Tak for svar.
Det blev rigtig lækkert og fint! Familien var også svært begejstret :)
Det lyder lækkert! Hvad kom du i først? Mvh. Pernille
Hej, det er ligesom du har læst mine tanker med hindbærfromagen. Fik gæster i går og så læste jeg din blog for inspiration ( som jeg altid gør ;) ) og har serveret for dem din skønne lakseroulade og hasselback kartofler og manglede inspiration til dessert, jeg læste din opskrift med citron, men det er for surt for mig (som jeg elsker hindbær) og jeg tænkte” bare det var med hindbær” …..er så glad for du postede den her i dag.
god weekend til dig og din familie herfra
Fantastisk! Det var da bare lige spot on :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
E L S K E R hindbær og jeg laver den med Stevia i stedet for sukker og det giver ikke H E L T det samme, men næsten (min mand er diabetiker;-)). Pyntn er næsten det vigtigste!!
♡ ja, pynt er meget vigtigt ;)