Hindbærfromage


Hindbærfromage er en uimodståeligt luftig og lækker dessert.
En sødmefyldt desserter, som dog ikke er for sød! Den er luftig som en sky, smager vidunderligt og perfekt til en let, enkel og ikke for tung dessert, som den søde sløjfe der bindes på et dejligt måltid.
Da den laves med frosne hindbær er den dejlig at servere året rundt, til alt fra sommerfester, konfirmationer og til nytårsmiddagen.
Prøv også: min opskrift på baileysfromage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærfromage
- 3 ark husblas
- 300 g frosne hindbær
- 3 æg
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 70 g sukker
- 1,50 dl piskefløde
- Til servering
- 2 stængler citronmelisse
- 8 hindbær, friske
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Kom hindbær i en gryde og kog dem hurtigt op til kogepunktet under omrøring. Lad dem koge i knap 1 minut under omrøring og tag gryden af varmen.
Kram vandet fra husblassen og rør den i gryden med de kogende varme hindbær. Rør godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Stil dem til side et kort øjeblik.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk blommer, sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Rør derefter de stuetempererede hindbær i æggesnapsen.
Pisk fløden til en luftig flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i hindbærmassen med en dejskraber. Vend derefter først 1 spsk af æggehvider i skålen med hindbærrene, uden at slå luften ud af flødeskummen, og vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i.
Fordel hindbærfromagen i portionsglas og stil dem i køleskabet i min. 3 timer, til fromagen har sat sig. Pynt med friske hindbær, citronmelisse og flødeskumstoppe inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bytte hindbærrene ud med rabarber i stedet for? Min kæreste er nemlig glad for rabarber og vil overraske ham med denne fromage nemlig.
Hej Maja
Hvor lækkert! Ja, det kan du fint gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Kan man lave fromagen torsdag men først servere den lørdag, hvis man opbevare den på køl?
Kh Jane
Hej Jane
jeg vil desværre være bekymret for om den vil skille hvis den opbevares mere end en enkelt dag. Det er testet for længe siden, og resultatet af det variere lidt for meget til at jeg kan sige med sikkerhed at det vil gå fint.
Kh Ann-Christine
Elsker dine opskrifter, de er lige til at gå til. Vedr. hindbær fromagen, ville man mon kunne erstatte hindbær med brombær?
Hej Line
Tusind tak :)
Du kan sagtens lave den med brombær i stedet for hindbær, det er også lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine