Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/helstegt-kylling/ Aftensmad Familiefavoritter, Festmad, Mormormad, Påskefrokost, Sommer

Helstegt kylling med krydderurter og citron

En saftig helstegt kylling med det hele, er virkelig noget af det bedste jeg ved.

Jeg har mange livretter! Men helstegt kylling er absolut en af dem. I det hele taget har jeg en forkærlighed for enkle retter. Måltider, hvor man ud af få, men gode råvarer kan skabe et skønt måltid. Billederne til denne ret er taget på to forskellige dage, for jeg fandt også lige et gammelt et i arkiverne på computeren. Tilbehøret er stort set altid det samme; hjemmelavet agurkesalat, et godt hjemmebagt brød, grøn salat med mormordressing og indimellem de syltede rødløg. Vil man lidt ekstra så er en hjemmelavet skøn coleslaw til, heller ikke at kimse af.

Helstegt kylling med krydderurter og citron
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT20M4
Ingredienser
  • 1 kylling
  • 3 citron
  • 7 stængler frisk rosmarin
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 3 spsk smør
  • 3 fed hvidløg
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær citronerne i halve og skyl krydderurterne grundigt. Knus hvidløgsfedene. Rens kyllingen og løsn brystskindet ved at stikke fingrene ind mellem skind og brystkød øverst ved halsen. Lav en dyb lomme, men pas på at der ikke går hul i skindet. Dryp lidt citronsaft i lommen, og gnid med salt og peber, hvorefter lommen fyldes med rosmarin, timian, smør og en knust hvidløgsfed.

Gnid hele kyllingen udvendigt og indvendigt med salt, peber og fyld kyllingen med citroner, resten af krydderurterne og hvidløg.

Steg kyllingen på grill ved indirekte varme, til den når en kernetemperatur på 75 grader. Eller steg den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter.

Serveres med godt brød, syltede rødløg, syltede agurker og en god grøn salat