Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hele-kogte-jomfruhummere/ Festmad Fisk & Skaldyr, Forretter

Hele kogte jomfruhummere

Hele kogte jomfruhummere er virkelig lækkert og det er luksuriøs sommermad, når jomfruhummerne er i højsæson i det danske farvand i august og september og man kan nyde de lækre hummeren ved nytårstid, hvor de oftest købes fra frost hos fiskehandleren.

Her får du min opskrift til den mest enkle og simple opskrift på hele kogte jomfruhummere. Det er nemt, men det er også vigtigt at være opmærksom på at det delikate kød endelig ikke må få for meget, for så bliver det smattet og kedeligt.

Prøv også: opskrift på grillede jomfruhummer >>

Hele kogte jomfruhummere
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 1 kg jomfruhummer
  • 2 liter vand
  • 1 øko citron, friskrevet skal og saft herfra
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 4 spsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 skiver brød, fx surdejsbrød
  • 50 g smør
  • 1 øko citron, i både
  • 1 dl mayonnaise, eller aioli
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt citronsaft, citronskal, dild, cayennepeber, salt og peber når vandet koger.

Kom hummerne i det spilkogende vand, undgå at vandet koger op igen, det skal holdes på en temperatur på 90 grader – mål med termometer. Jomfruhummerne kommer op til overfladen når de er færdige og de skal have max 1-2 minutter i gryden med vandet. Hæld vandet fra og server straks de dampende varme jomfruhummere. Skal de serveres noget tid efter de er kogt, så vær ekstra omhyggelig med at tage dem af varmen og op af det kogende vand, straks de rammer overfladen af vandet i gryden.

Server jomfruhummerne på et stort fad med godt brød, smør, mayo eller aioli og citroner i både til at dryppe saft over det lækre skaldyrskød.