Haydari dip
Haydari er en super cremet og virkelig lækker dip, som består af feta ost, peberfrugt, olie og krydderier.
Det er en af mine yndlingsdips og den smager virkelig lækkert til både grøntsager og som dip eller en kold sauce til det mellemøstlige køkken.
Vi fylder den i sandwich, i tortillawraps med falafler og shawarma og nyder den til salater og med fladbrød til. Det smager skønt til både kylling, lam, oksekød og til mange dejlige vegetarretter.
Prøv også: min opskrift kebabsalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Haydari dip
- 1 rød peberfrugt
- 250 g feta
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 1 tsk sød paprika
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver peberfrugten på langs og fjern frøstol og stilk.
Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad og bag den i ovnen i cirka 20 minutter ved 175 grader. Hold øje med den! Peberfrugten skal være mørk på skindet, og det går først ret langsomt, men så lige pludselig er den der.
Tag peberfrugten ud og lad den køle af, til den stadig er godt lun, og kom den i en frysepose og luk den til. Lad den stå i en halv times tid og fjern skindet. Kom peberfrugtkød i en blenderskål sammen med de øvrige ingredienser, dog undtaget olien. Blend godt igennem, til konsistensen er cremet. Smag til og tilføj lidt olivenolie, hvis det er nødvendigt.
Haydari dip. Er de små trekantede stykker på billedet også h)emmelavet?
Hej Annette
Ja, det er blot tortillas skåret ud i trækanter, penslet med olie, drysset med salt og bagt i ovnen i 10-12 minutter til de er sprøde. SÅ lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Kan man lave den et par dage inden, den skal bruges?
Hej Natasja
Ja, den kan sagtens holde sig i 2-3 dage på køl
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en rigtig lækker dip – den smager virkelig fantastisk! 👌🏼
Jeg ved ikke hvad der går galt for mig, men hver gang jeg laver haydari selv, uanset opskrift bliver den simpelthen så tynd for mig. Har du mon et bud…?
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Hvilken feta bruger du? Jeg tror næsten det er den der gør forskellen. Jeg bruger oftest en cremet feta økologisk fra Minerva.
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro 😊
Dejlige opskrifter du bringer 😋
Tror du man kan fryse Haydari?
Vi fik lavet alt for meget (en hel block Puck)
og jeg har det træls med at smide resten ud, men det holder sig vel et par dage?
Kh. Sonja
Hej Sonja,
Mange tak for din søde hilsen ♡
jeg har ikke testet fryseegnethed, så tør ikke sige om den vil skille og blive anderledes i konsistensen af frys og optøning.
Men den kan sagtens holde sig i nogle dage på køl
Kh Ann-Christine
Skøn dip, men kan man lave den med et alterantiv til Feta – så den bliver vegansk?
Tak for en god opskrift. Min mand var ellevild :oD
Jeg blendede dog peberfrugten med skindet på – tog dem ud af ovnen inden de blev mørke, men hvor jeg kunne se, skindet havde løftet sig/var lidt krøllet. Det blev super godt.
Så skønt at høre, og dejligt at springe det lille trin over.
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Den dip ser bare lækker ud.
Hvor længe kan den holde i køleskabet?
I 1-2 dage :)
Jeg elsker dine opskrifter, og den her glæder jeg mig også til at prøve! :-) Er det noget man kan fryse ned, tænker du? Vi er kun to i husstanden, og får nok ikke lige spist 3 dl haydari :-)
Hej Mette
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre!
Jeg har ikke forsøgt mig med at fryse Haydari ned, men tror fint det kan lade sig gøre.
Bare tø det langsomt op i køleskabet og rør godt rundt inden servering.
Kh AC
Fantastisk snak/ dressing serverede den til min tøseklub i aftes? Lavede dressingen dagen før , så den havde fået god smag. Den var blevet noget fast af at stå natten over, rørte så lidt cremefraiche i det blev den ikke dårligere af . Uha den er god….. Nemt med madpandekage Chips
Mums! Det lyder lækkert med cremefraiche i og så dejligt at den kunne bruges i tøseklubben :)
Åååh, det minner meg SÅ om min tid som student i Aarhus! Min favoritt ble kjøpt i en innvandrerbiks i Klostergade (vet ikke om den ligger der ennå), vi tok den gjerne med på piknik i feks Mindeparken sammen med litt oliven, god pølse, vin og godt brød. Nå må jeg prøve å lage den selv :) Takk for oppskriften!
Jeg kan fortælle at butikken ligger der endnu, for det er der jeg kender Haydari fra – Det er super lækkert det de laver, og nu må jeg se om jeg kan lave den lige så god i morgen ;)
Åhh, hvor lyder det som hyggelige og rare minder :)
Det lyder så lækkert – og lige noget for min mand. Jeg kunne godt tænke mig til at overraske ham med shawarmakyllingen til hans fødselsdag snart. Vi har ikke nogen Rømertopf, kan man lave kyllingen i en gryde eller andet?
Mvh Sofie
Hej Sofie,
Du kan sagtens lave den i en gryde, en støbejernsgryde vil være rigtig fin. Ellers så brug bare hvad du har, og lad den langtidssimre ved lav varme. Hold øje med at den ikke bliver tør, kom i så fald mere kærnemælk i :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg er vild med haydari, men jeg har aldrig prøvet at lave det selv. Det skal helt sikkert prøve inden længe. Tak for opskriften :)
Kan varmt anbefales :) Rigtig god fornøjelse og dejlig weekend til dig
Kh AC