Havregrynskugler


Havregrynskugler er altid et hit og en klassiker som konfekt på julebordet med søde sager. De er i øvrigt gode året rundt, og er vildt hyggelige også for små børn at være med til at lave – man skal ikke være ret gammel, før man sagtens selv kan lave sådan en omgang havregrynskugler.
Jeg laver havregrynskugler i to varianter. Begge smager dejligt!
En med rom og kaffe til de voksne og en til hele familien og som alle kan lide, med kokos og lidt appelsinjuice og hvis man synes, så kan man komme lidt romessens i den også.
Prøv også: opskrift på kryddersmåkager >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 120 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrynskugler - 2 varianter
- Havregrynskugler med kaffe og rom (60 stk)
- 250 g finvalset havregryn
- 150 g sukker
- 50 g usødet kakao
- 150 g smør
- 1 dl kaffe, stærk
- 1 spsk mørk rom
- Havregrynskugler med kokos (60 stk)
- 250 g finvalset havregryn
- 150 g sukker
- 40 g usødet kakao
- 75 g kokosmel
- 0,50 dl appelsinjuice, friskpresset
- 150 g smør
- Drys
- 1 dl kokosmel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom alle de tørre ingredienser i en skål og smuldr smør i og derefter henholdsvis kaffe og rom i den ene variant og appelsinsaft i den anden variant.
Hvis det er for klistret, så kom lidt mere havregryn eller kokosmel i. Hvis det derimod er for tørt, så kom lidt mere kaffe eller appelsinjuice i.
Form små kugler og tril dem i kokosmel.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har netop brugt opskriften første gang, og de er gode. Synes dog rom smagen udebliver selvom jeg smed ekstra i. Nogen der har erfaring med om den begynder at trænge igennem efter nogle dage? Brugte en mørk rom på 40% – måske den er for mild?
Den tager ikke meget til i smagen over tid, men lidt. Du må endelig bare tilføje mere rom efter smag.
Kh Ann-Christine
Min mormor lavede dem altid med fløde I stedet for smør. Det smager fantastisk og klister ikke så meget til ganen som smør. Bare et lille fif. Jeg har delt hendes opskrift på min instagram
Tror jeg vil prøve at erstatte kaffen og rommen med en hjemmelavet Coffee Saccharum som den her: