Havregrynskager med luftig smørcreme


Knasende sprøde og søde havregrynskager, penslet med et lille lag mørk chokolade og fyldt med den luftigste og lækreste smørcreme, man kan drømme om. En kop kaffe, en hyggestund med familien og en havregrynskage. Uhm, det er livsnydelse.
Havregrynskagerne kan sagtens spises uden smørcreme, og de kan også sagtens laves mindre i størrelsen, så man dosere dem i teske størrelse i stedet for i spiseske. Så får man nogle små fine havregrynskager og på et større kagebord vil det være en super fin løsning.
Prøv også: min opskrift på cookiekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrynskager
- 90 g smør
- 125 g finvalset havregryn
- 20 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 vaniljestang
- 125 g sukker
- 1 æg
- Smørcreme
- 0,50 vaniljestang
- 100 g sukker
- 0,50 dl vand
- 125 g smør, stuetempereret
- 1 æggeblommer
- Derudover
- 100 g mørk chokolade, tempereret
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag gryden af varmen, så snart smørret er smeltet.
Rør havregryn, mel, og bagepulver godt sammen i en skål.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Rør sukker, vanilje og æg i gryden med den lune smør og rør det sammen. Rør derefter havregrynsblandingen i.
Form runde kugler med en spiseske og læg dem på to bageplader med bagepapir, så der er 4 kager på hver plade. Sørg for lidt god afstand mellem kuglerne, da dejen flyder ud under bagningen. Giv kuglerne et lille tryk og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-12 minutter, til de er gyldne i kanten.
Lad havregrynskagerne køle af på bagepladen.
Smørcreme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje og vand i en gryde og kog op, lad det koge uden låg til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur.
Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld sukkersiruppen i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt, til cremen er blød og ensartet.
Pensl havregrynskagerne med tempereret chokolade, lad det størkne og saml dem derefter med smørcreme.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor længe kan kagerne holde?
Kan de fryses?
Hej Cathy
jeg tror de vil blive bløde ved optøning, men har ikke testet. Holdbarheden er en dagstid.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Er det muligt at bruge vanilie sukker i stedet for vaniljestang? Og hvis ja, hvad er så måle forholdet?
Hej Susan
det kan du godt gøre. Jeg vil anbefale 1 tsk vaniljesukker.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad har jeg gjort forkert når smørcremen skiller??? Har jeg pisket for længe?? Kan det reddes
Hej Ingrid,
Kan smørret have været for koldt, så det har været svært at piske æggeblommen ind i smørret?
Måske kan du redde det med 1 knidspids majsstivelse, det er da forsøget værd.
Kh Ann-Christine