Havregrynsboller med æble


Havregrynsboller som er fyldt med saft og smag!
Jeg har bagt disse med en blanding af grovvalset og finvalset havregryn, groftrevet æble, finthakket dadler og kanel. Nærmest en dessertskøn bolle – som dog også gør sig glimrende med et par skiver ost og jordbærsyltetøj (det er Johans favorit pt.)
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrynsboller med æble
- 10 g gær
- 3,50 dl stuetempereret vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 150 g æble, groftrevede
- 75 g dadel, finthakkede
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk salt
- 150 g finvalset havregryn
- 550 g hvedemel
- 1 æg, sammenpisket, til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt yoghurt, kanel, æble, dadler, salt og havregryn. Rør det godt sammen med hvedemel. Rør dejen sammen på røremaskine eller med en ske. Lad dejen hæve tildækket i 1 time på køkkenbordet og sæt derefter dejen i køleskabet til næste dag.
Kom dejen på et meldrysset bord, skær dejen ud til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og bag æblebollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg er lige igang med at bage dem nu, men jeg kom helt i tvivl om hvorvidt de skal æltes eller ej? Det ville jeg jo normalt altid. Men det står ikke beskrevet i opskriften. Hvordan former du dem i øvrigt? Ligesom almindelige fødselsdagsboller eller med en ske?
Vi glæder os til at smage dem!
Hej Signe
jeg rører/ælter dejen sammen med en røreske eller på maskine. Ca 5 minutter på maskine og nok 10 minutters tid med håndkraft, efterhånden som jeg tilsætter melet.
Når dejen er hævet, så skærer jeg dejen ud til boller, og runder dem blot hurtigt, uden at trykke luften ud af dejen.
Kh Ann-Christine
Hejsa :-)
Du skriver at man kan tilsætte gulerødder/rødbede. Vilel du gøre det istedet for æble eller sammen med æble?
Tak for en super blog :-)
Hej Signe,
Tak for din søde hilsen. Du kan både blande det (sammen mængde revet æble/gulerod/rødbede samlet set) eller hver for dig.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Havregrynsboller med æbler:
Kan man bruge mindre gær og lade dem hæve natten over i køleskab?
Mvh
Kim2
Ja, sagtens. Ved koldhævning plejer jeg at bruge 20 g gær til denne opskrift
Kh AC