Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynsboller/ Boller Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Madpakker

Havregrynsboller med æble

Havregrynsboller som er fyldt med saft og smag!

Jeg har bagt disse med en blanding af grovvalset og finvalset havregryn, groftrevet æble, finthakket dadler og kanel. Nærmest en dessertskøn bolle – som dog også gør sig glimrende med et par skiver ost og jordbærsyltetøj (det er Johans favorit pt.)

Havregrynsboller med æble
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT15M12
Ingredienser
  • 10 g gær
  • 3,50 dl stuetempereret vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 150 g æble, groftrevede
  • 75 g dadel, finthakkede
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk salt
  • 150 g finvalset havregryn
  • 550 g hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket, til at pensle med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt yoghurt, kanel, æble, dadler, salt og havregryn. Rør det godt sammen med hvedemel. Rør dejen sammen på røremaskine eller med en ske. Lad dejen hæve tildækket i 1 time på køkkenbordet og sæt derefter dejen i køleskabet til næste dag.

Kom dejen på et meldrysset bord, skær dejen ud til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og bag æblebollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.