Bagt havregrød med rabarberkompot
Bagt havregrød med rabarber og vanilje kan med lidt god vilje, næsten kaldes en morgenmads crumble.
Det smager virkelig dejligt og er en god sommermorgenmad serveret med en dejlig iskaffe til.
Da jeg fortalte Julie om den opskrift på bagt havregrød, som jeg havde lavet tidligere på dagen, med vanilje, rabarberkompot og drysset med sukker som bliver sprødt i ovnen – så sukkede hun næsten sagligt og sagde, at sådan en kunne hun virkelig godt tænke sig i weekenden. Så det skal hun have!
Prøv også: min opskrift på iskaffe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt havregrød med rabarber
- rabarberkompot
- 200 g rabarber, skåret i små tern
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Crumble
- 50 g hvedemel
- 50 g sukker
- 50 g smør
- Grød
- 1 tsk smør
- 3 dl grovvalset havregryn
- 6 dl vand
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 3 dl mælk
- 40 g mandler, finthakkede
- salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rabarberkompot
Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det stå og trække saft i en halv time uden varme.
Tænd for varmen og varm op til kogepunktet under omrøring og lad det simre i 5-10 minutter.
Crumble
Smuldr smør, sukker og hvedemel sammen.
Grød
Kom havregryn, vand og salt i en gryde og kog op under omrøring.
Kog ind til grøden er lind, rør mælk, vaniljesukker og hakkede mandler i grøden
Kom rabarberkompot i bunden af et smurt ovnfast fad og fordel grøden over i klatter. Drys med crumble. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg forstår ikke opskriften. Når jeg tilsætter mælken til den færdige havregrød så bliver den helt flydende igen. Efter 10 min i ovnen er den stadig helt flydende og lys.
Jeg er lige blevet færdig med dobbelt portion rabarberlemonade. Og for øvrigt, TAK for den opskrift! Jeg laver den troligt hvert år og din er den eneste rigtige, for, for mig, skal der mynte og citron i 😉
Men nu står jeg så med pulpen. Jeg har med vilje ladet mynten blive på stænglerne, så de var nemmere at fiske op. Kan jeg bruge pulpen til den her opskrift? Eller ville det være bedre i dine muffins?
Hej Lene
Hvor dejligt! Mange tusind tak for din søde hilsen :)
Du kan fint bruge pulpen i den bagte havregrød
Kh Ann-Christine
Tror du man kan lave fadet klar om aftenen og så bage det om morgen? 😊
Ja, det tror jeg fint du kan
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Og tror du man kan fryse små ubagte portioner med og så bage dem fra frost?😊
Jeg har ikke testet at fryse dem, men tror godt det kan lykkedes :)