Havregrødschips
Havregrødschips er en lækker snack som kan varieres i det uendelige og med mange typer af grød, krydderier, nødder og kerner. Havregrødschips er glimrende til tapasanretninger, som tilbehør til en forret eller suppe – i de tilfælde ville jeg bruge mere spicy madkrydderier, som fx spidskommen, paprika og chili.
Vi har indimellem en rest havregrød tilbage fra morgenmaden. Ofte kommer jeg resten i en brøddej, men det er også et kæmpe hit at lave sunde og sprøde havregrødschips.
I går brugte jeg kanel i rigelige mængder, en smule kardemomme og skønne mandler – en kombination som gav skønne sprøde chips! Perfekt til en lille rar pause med te og boglæsning.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrødschips
- 1 dl havregrød, kogt
- 15 mandler
- 3 spsk hørfrø
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Hak mandler og hørfrø i en minihakker og rør det i havregrøden sammen med resten af ingredienserne. Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir i et meget tyndt lag.
Sæt i ovnen og bag i 30-45 minutter. Hold øje med det, så det ikke brænder på.
Det er færdigt når det ser tørt og sprødt ud. Knæk i passende stykker og nyd!
Havregrødschipsene kan fint holde sig sprøde i en lufttæt beholder og er skønne som en lille snack i madpakken.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor har du de fine firkantede porcelæns krukker på fod fra? Mangler dem lige til. Krydderurter❤️
Kan man bruge en blender hvis man ikke har en minihakker?
:)
Kh Anna Emilie
????
Ja, måske, hvis det er en stærk blender. Det er da forsøget værd – men hold endelig godt øje med om den kan klare det.
Kh AC
Det lyder super lækkert, og smart til en som mig der spiser havregrød hver dag :-)
Blir de lige så fine uden nødder og frø, eller skal der noget knas i?
Tak. Dbh, Helene
Hej Helene,
De bliver lige så dejlige uden nødder og frø – og faktisk sprødere, så det vil også være et hit :)
God fornøjelse
Kh AC
Så fik jeg lavet de dejlige havregrødschips
Synes ikke 1 dl havregrød gav nok til hele pladen, så lavede to versioner på en gang. En med masser vanilie, lidt ahornsirup, kardemomme og lidt kanel (den mere børnevenlige) og en med herbes de provence, paprika og masser af rosmarin. Begge var super nemme og lækre!
Og den første var et hit hos min datter som ellers af en eller anden grund pludselig er blevet lidt kræsen og mindre glad for nye ting. Så det var skønt! God ferie :-)
Dbh, Helene
Uhmm, de lyder virkelig skønne, Helene :)
Sikke dejlige smagsvarianter du fandt på!
Dejlig søndag til dig
Kh AC
Ps. I de første puttede jeg mandelmel og hele sesamfrø, i de andre kun hele sesamfrø. Fungerede super godt :-)