Hasselnøddekurv
Sprød knasende hasselnøddekurv er en sød og dejlig hjemmelavet dessert, som er god året rundt og ser rigtig fin ud at servere, så vel til nytårsaften som til sommerfesten.
De sprøde hasselnøddekurve kan fyldes med en lækker is eller hvad man lige har lyst til og som passer til årstiden. Min favorit i vinterhalvåret er vaniljeis, flødeskum og chokolade – og om sommeren er de lækre nøddekurve særligt fristende lækre serveret med danske jordbær, flødeskum og lidt mynteblade.
Prøv også: min lækre opskrift på chokolademousse >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hasselnøddekurv
- 40 g hasselnødder
- 25 g smør
- 50 g sukker
- 2 spsk glukosesirup
- Til servering
- 0,40 liter vaniljeis
- 1 dl piskefløde, til flødeskum
- 25 g mørk chokolade, grofthakket
- 25 g hasselnødder, grofthakket
- 50 g hindbær
- 1 spsk frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Blend hasselnøddekernerne til fint nøddemel i en foodprocessor. Tilsæt smør, sukker og glukosesirup og kør, til det er ensartet.
Form kugler og tryk dem lidt flade til en cirkel på en bageplade med bagepapir. Lav endelig god afstand imellem dem, da de flyder meget ud. Der kan være 4 dejcirkler på en bageplade, så hvis du laver dobbelt portion eller mere, skal du bruge flere bageplader.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er flot gyldne. Hold godt øje med dem, for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i et lille minuts tid – endelig ikke længere – og vend dem over en lille skål eller et glas vendt på hovedet, så de får form som en lille kurv. Form dem evt. lidt og lad dem køle helt af på glasset.
Server nøddekurvene med is, flødeskum, hakket chokolade, nødder, bær og mynte.
Jeg klipper et ark bagepapir i 4 lige store stykker og placerer en dejkugle på hvert stykke. Når de er bagt er det derved nemt at løfte dem over hvert dit glas med en paletkniv under bagepapiret. Det fungerer så fint for os.
Fint tip! Tak for at dele :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Virkelig simpel opskrift. Men svær! Min dej skilte så en del smør og glukose lå i bunden af skålen. Smør var koldt, resten var stue temperatur.
Men skålene blev fine, men ret fedtede. Hvad gjorde jeg forkert?
Hej Annette
jeg spekulere på om den kan være kørt for meget i foodprocessoren, så dejen er blevet varm og smørret er smeltet?
Kh Ann-Christine
Bruger du stuetemp. smør eller koldt?
Mine blev gode men tykke, ikke som dine hvor man kan se igennem, og bagte dem ca. 15 før de var færdige.
brugte stuetemp. smør men måske det skulle have være koldere eller mit hasselnøddemel var for fint?
Jeg bruger køleskabskoldt smør, og jeg kværner selv hasselnøddemelet, så det er en anelse groft – om det er afgørende har jeg dog ikke testet.
Kh Ann-Christine
Alle skriver de er så nemme. Jeg må gøre noget forkert, for alle mine falder fra hinanden. Jeg har forsøgt forskellige glas og forskellig bagetid. Bager jeg dem meget længere bliver de sorte
Det samme skete for mig. Jeg nåede at bage dem 2 gange, og det gik stadig galt ligesom hos dig.
Jeg fandt ud af, at de skulle hvile lidt længere end 1 min.
Prøv dig frem og se om du kan løsne dem. Mine blev fine i 3. forsøg.
Hvis de bliver for kolde , kan de kortvarigt komme ind i oven igen, så bliver de bøjelige.
Held og Lykke med at det lykkes for dig!
Fantastisk opskrift. Første forsøg med nøddekurve og den sad lige i skabet. Tusind tak for en god opskrift.
Så skønt. Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
..tror du jeg kan bruge kokos-“mel” (det man drysser på flødeboller) i stedet for nødder.
Tanken er, at at de skal bruges til en kokos-is, kagerne skal ikke formes til en kurv, men være røde og formes til hjerter..og være det sprøde element til bryllups-is-desserten <3
Det er ikke testet af, men det er da bestemt et forsøg værd.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor ser det lækkert ud. Har også lige købt din nye grønne kogebog ❤️.
Jeg vil lige sige, at tallet i antal kurve ikke ændrer sig, men det kan de fleste måske regne ud. Mere, hvis nu nogle knapt så trænede skulle prøve.
God opskrift, smagte vidunderligt, mine skulle absolut ikke bage mere end 9 min, laver dem igen og tænker at give dem 8,5 minut istedet.
Kan kurvene fyldes med is og derefter fryses ned eller bliver kurvene bløde af det? Det var for at kunne lave desserten, inden gæsterne kommer.
Jeg vil næsten tro at de bliver bløde af det, men har ikke forsøgt det.
Kh AC
Kan man bruge mandelmel i stedet for hasselnødder mel?
Ja, det vil også være lækkert
Kh AC
Ca. hvor stor er diameter før de laves til kurve. Jeg har planer om at lave små kager, som kan stikkes ned i desserten som pynt sammen med hjemmegjorte chokoladesnirkler. Så jeg tænker der kan blive flere små kager.
Vh
Lotte
Ja, det kan de fint bruges til :) Jeg mener de bliver omkring 16-20 cm i diameter
Kh AC
Tak, det vil jeg prøve, vil dog nok reducere størrelsen så der blive flere af hver portion. :-)
mh
Lotte
Fantastisk nem opskrift, lige til at gå til.
Lige prøvet at lave dem for første gang idag, og det gik overraskende godt.
Så er jeg klar til at lave til gæsterne i næste weekend ??.
Hvor længe vil du tro de kan holde sig når de er lavet?
Hilsen Tanja
Hvor er det dejligt at høre.
Jeg tror de kan holde sig 2 dage, men da jeg selv plejer at bage dem samme dag eller dagen før.
Kh AC
Hej! Har du erfaring med at bruge sirup af sukker eller naturlig sirup i stedet for glukosesirup? Bh Søren
Det bliver ikke godt, kan jeg så sige. Jeg prøvede, men det blev ikke godt. Nu køber vi glukosesirup. Håber det giver et bedre resultat 😊
Ikke til denne opskrift, men mon ikke det fint kan lykkedes.
De ser mega lækre ud og tilmed rimelig nemme at lave:-)
Jeg tænker at lave dem som gæstedessert til din indiske Tikka masala. Jeg har lavet en lækker mint flødeis, jeg vil tilsætte kurvene. Er det ikke lidt indisk dessert agtig? Eller hvad tænker du?
Ift. din Tikka masala skilte min en anelse, efter at yoghurt og kylling blandingen havde været en tur i ovnen. Tror du, det skyldes, at yoghurten var med 0,5 % fedtindhold?
Vh. Jannie
Hej Jannie,
Jo, det lyder virkelig lækkert og perfekt til en indisk middag.
Det er sandsynligvis det lave fedtindhold gør at den skiller. Prøv med 3 % eller græsk yoghurt næste gang.
Rigtig god fornøjelse med retten og god aften til dig :)
Kh AC
Tak for hurtig svar:-) Tror jeg vil bruge en federe yoghurt næste gang så. Det ser nu lidt pænere ud, når den ikke skiller. Jeg glæder mig til at servere retterne.
God aften.
Vh. Jannie
Hov, og glemte helt at spørge! Kan de godt holde sig hvis de laves dagen eller et par dage før??
Jeg vil tro de holder sig glimrende i en lufttæt beholder, fx en småkagedåse
Uha, MUMS hvor ser det lækkert ud!?
Jeg tænker at lave dem til min kæreste en af dagene, når han kommer fra arbejde, er spændt på hans reaktion!☺️
Glæder mig til at se flere af dine opskrifter for 2019!
Det tror jeg bestemt at han vil blive glad for! Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen – du kan tro at jeg også glæder mig til at finde på og dele mine opskrifter i dette nye år.
Kh Ann-Christine