Hasselnøddekurv


Sprød knasende hasselnøddekurv er en sød og dejlig hjemmelavet dessert, som er god året rundt og ser rigtig fin ud at servere, så vel til nytårsaften som til sommerfesten.
De sprøde hasselnøddekurve kan fyldes med en lækker is eller hvad man lige har lyst til og som passer til årstiden. Min favorit i vinterhalvåret er vaniljeis, flødeskum og chokolade – og om sommeren er de lækre nøddekurve særligt fristende lækre serveret med danske jordbær, flødeskum og lidt mynteblade.
Prøv også: min lækre opskrift på chokolademousse >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hasselnøddekurv
- 40 g hasselnødder
- 25 g smør
- 50 g sukker
- 2 spsk glukosesirup
- Til servering
- 0,40 liter vaniljeis
- 1 dl piskefløde, til flødeskum
- 25 g mørk chokolade, grofthakket
- 25 g hasselnødder, grofthakket
- 50 g hindbær
- 1 spsk frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Blend hasselnøddekernerne til fint nøddemel i en foodprocessor. Tilsæt smør, sukker og glukosesirup og kør, til det er ensartet.
Form kugler og tryk dem lidt flade til en cirkel på en bageplade med bagepapir. Lav endelig god afstand imellem dem, da de flyder meget ud. Der kan være 4 dejcirkler på en bageplade, så hvis du laver dobbelt portion eller mere, skal du bruge flere bageplader.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er flot gyldne. Hold godt øje med dem, for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i et lille minuts tid – endelig ikke længere – og vend dem over en lille skål eller et glas vendt på hovedet, så de får form som en lille kurv. Form dem evt. lidt og lad dem køle helt af på glasset.
Server nøddekurvene med is, flødeskum, hakket chokolade, nødder, bær og mynte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har bagt dem før med succes, men jeg bliver pludselig i tvivl, om skallerne skal af, hvor nødderne blendes?
Godt nytår;-)
Hej Sara
Det kan man frit vælge. Jeg plejer det ikke til denne opskrift.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hvordan holder man dem sprøde
Hej Hanne
Jeg opbevarer dem i lufttæt beholder på køkkenbordet.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Jeg klipper et ark bagepapir i 4 lige store stykker og placerer en dejkugle på hvert stykke. Når de er bagt er det derved nemt at løfte dem over hvert dit glas med en paletkniv under bagepapiret. Det fungerer så fint for os.
Fint tip! Tak for at dele :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine