Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoeddeis/ Is Kager og søde sager, Sommer

Hasselnøddeis

Hasselnøddeis er en af favoritterne ♡

Når man har en ismaskine, så er det nemt at lave sin helt egen cremede hasselnøddeis med fyldig smag af nødder – og hvis du ikke har en ismaskine, så kan du læse mit tip til at lave en lækker hasselnøddeis uden.

Vaflen dypper jeg i mørk chokolade og derefter med finthakkede hassenødder – det ser fint ud og det smager fantastisk ♡ Jeg kommer gerne lidt chokolade i bunden af vaflen også – det er altid et hit.

Prøv også: opskrift på daim islagkage >>

Hasselnøddeis
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M4
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder
  • 4 dl sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 5 æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 50 g mælkechokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft til hinderne revner. Kom nødderne i et rent klæde og brug klædet til at gnide skallerne af.

Blend de lune hasselnøddekerner til fint hasselnøddemel i en foodprocessor.

Varm langsomt hasselnøddemel, mælk og salt op i en gryde under omrøring til 90 grader.

Tag gryden af varmen og blend med en stavblender. Hæld blandingen gennem en sigte ned i en skål og sæt hasselnøddemælken til side.

Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.

Kom piskefløde, mælkechokolade og hasselnøddemælk i en gryde og varm op til lige under kogepunktet.

Pisk langsomt den varme mælkeblanding i skålen med æggesnaps og hæld til sidst iscremen tilbage i gryden. Varm den op under omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Sæt hasselnøddeiscremen i køleskabet i 1 time eller til næste dag og kør den derefter på en ismaskine, til konsistensen er luftig og cremet. Sæt isen i fryseren i 2 timer inden servering.