Hasselnøddesmør


For noget tid siden smagte jeg for første gang ren hasselnøddesmør – og siden har jeg tænkt flere gange, at det måtte jeg altså virkelig prøve at lave selv. Hvilket jeg så gjorde i sidste uge. Det er super nemt, sundt og fyldt med gode fedtstoffer. Det smager godt og spiser man det fx sammen med en smule honning og en lille bitte humpel hakket mørk chokolade på et stykke nybagt bolle – ja, så er det næsten ala god hjemmelavet nutella.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hasselnøddesmør
- 120 g hasselnødder
- 1 nip salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rist hasselnøddekernerne på en bageplade i ovnen ved 175 grader omkring 15 minutter.
Tag hasselnødderne ud af ovnen, kom dem i en rent klæde og brug det til at gnide skallerne af i.
Kom de ristede lune hasselnøddekerner i en foodprocessor og kør til hasselnøddesmørret bliver cremet og lækkert.
Det kan godt tage 10 minutter og det er indimellem nødvendigt lige at skrabe kanterne og røre massen sammen i hakkeren.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
I min nye ismaskine er det et hit at lave en mælkeis med hasselnøddesmør. Jeg er vild med nougat-is og på denne måde får jeg et alternativ med mindre fedt og sukker. Det er jo nærmest sundt :)
Hej
Tak for den nemme opskrift, alle andres er så kompliceret for en ungkarl som mig :-)
jeg har desværre ikke en ovn, men en mikrobølgeovn
jeg fandt dette:
“Ristede nødder
På grund af deres høje fedtindhold, kan de være svære at riste på komfuret eller i ovnen. Giv dem i 30 sekunder, eller til de er ristede og duftende. Prøv også med kokos.”
Om det så virker ved jeg ikke, men vil da prøve det meget snart :-)
Jeg vil så gerne lave nøddesmør , men ingen har indtil nu kunnet fortælle mig hvor kraftig en foodprocessor det kræver – måske du har en ide om det. Jeg har kun været om flere der er brændt sammen i forsøget . Er det antal watt man skal se efter eller hvordan ser Kaan hvor kraftig motoren er?
Håber du kan hjælpe eller kender nogen der kan 🙂🙏
Vh Kristina
Ser så lækkert ud, og det er helt sikkert mit næste projekt. Dog skal jeg lige høre: er det nødvendigt at tage skallen af? Jeg har søgt lidt på forskellige opskrifter og alle tager skallen af. Jeg har dog netop i dag lavet mandelsmør, hvor det ikke var nødvendigt at tage skallen af, er der forskel på hasselnødder og mandler? :-)
Det er også et hyggeligt projekt – med et lækkert resultat :)
Nææh, du kan godt lave den med skal – smøret bliver blot mere grynet og jeg synes selv det er bedst uden. Men det er smag og behag, så prøv dig endelig bare frem :)
Mandel og hasselnøddeskal er forskellig, hasselnøddeskallen smager lidt mere bittert, synes jeg :)