Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselback-kartofler/ Buffet Festmad, Mormormad, Nytår, Påskefrokost, Tilbehør Aftensmad

Hasselback kartofler

Hasselback kartofler er en af mine yndlingsmåder at servere en kartoffel på, og den passer jo virkelig godt til mange retter i det danske køkken.

Jeg laver de sprøde, sprøde ovnbagte hasselback kartofler med den traditionelle smag af smør (selvfølgelig) og dertil gode lækre krydderurter fra haven og et strejf af hvidløg.

Det kan varmt anbefales og gør sig fantastisk som tilbehør til mange gode retter. Året rundt.

Prøv også: min opskrift på lækre flødekartofler >>

Hasselback kartofler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H20MPT25M4
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 2 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1,50 tsk flagesalt
  • Derudover
  • 0,50 håndfuld frisk rosmarin, til servering
  • 0,50 håndfuld frisk timian, til servering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved mellemvarme og tilføj hvidløg og krydderurter.

Skru lidt ned for varmen og lad det stå i gryden.

Skræl kartoflerne og skær et lille stykke af hver, så de får en bund, som de kan stå stabilet på. Skær tynde skiver ca 2/3 ned i kartoflen. Læg evt kartoflerne mellem skaftet på to grydeskeer, så undgår man nemt at skære hele vejen igennem kartoflen.

Placer kartoflerne tæt i et smurt ovnfastfad.

Pensl alle kartoflerne med smørblandingen og sæt kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 g varmluft.

Bag kartoflerne i ca en time og pensl ca 3-4 gange undervejs med smør og krydderiblandingen. Drys til sidst med salt og server de sprøde varme kartofler, når de er gyldenbrune på toppen.

Anret med friske rosmarin og timiankviste og et lille drys flagesalt.