Harira – marokkansk suppe
Harira er en virkelig lækker og fyldig marokkansk suppe, som er krydret, varmende og aromatisk med alle de dejligste krydderier.
Jeg har safran i min Harira suppe, som er et helt vidunderligt krydderier at bruge, også i det varme køkken.
Du kan spise den toppet sprøde kikærter, med pitabrød eller med tilbehør af ris. Min opskrift er vegetarisk, men hvis du vil kan du brune kyllingebryst skåret i tern sammen med løgene og lade dem simre med i suppen til de er møre og tilberedt. Begge versioner smager dejligt, både vegetarisk og med kylling.
Prøv også: min opskrift på lækre falafler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Harira – marokkansk suppe
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, ffinthakkede
- 2 stængler bladselleri, skåret i tern
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g squash, groftrevet
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 knivspids safran, stødt
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 75 g røde linser
- 0,50 citron, saften herfra
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 0,50 tsk røget paprika
- Til servering
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ristede kikærter
Vend kikærterne med olivenolie, røget paprika og salt og bag dem på bagepapir i en forvarmet ovn ved 175 grader varm luft i ca. 20-25 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Harira Suppe
Rist spidskommen og koriander i en varm tør gryde, rør til det dufter. Skru ned for varmen og kom olie, løg og hvidløg på og sauter under omrøring, til løgene bliver bløde.
Tilsæt bladselleri, tomatpuré, hakkede tomater, squash, gurkemeje, ingefær, chili, sød paprika, røget paprika, safran, grøntsagsbouillon, kikærter og røde linser.
Varm op til kogepunktet under omrøring, læg låg på og skru ned for varmen og lad suppen simre i ca. 20-25 minutter.
Smag til med citronsaft, salt og peber og server den rygende varme suppe med ristede kikærter, mynte og persille.
Hej. Skal linserne være tilberedte inden fe kommer i suppen?0
Jeg tilbereder dem i suppen, så de skal ikke koges inden
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Skal der både kogte kikærter og ristede kikærter i ?
Jeps, en dåse i suppen og 1 dåse laves til ristede kikærter til topping
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den var go. Var dog lidt for gavmild med alle de stærke krydderier, så den blev en ‘anelse’ spicy
Altid koncentreret :) – ellers kalder jeg det passata.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej
Vi er hverken vild med linser eller kikærter. Hvad kan jeg bytte det ud med ?
Lige med denne suppe, der vil i stedet anbefale at springe opskriften over i så fald, da linser og kikærter er hovedbestanddelen i retten :)
Men derfor kan du fint lade dig inspirere af krydderierne til en grøntsagssuppe.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan suppen laves før, f.eks. aftenen før og så opvarmes?
Ja, sagtens :)
rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Er det muligt at undlade bladselleri, hvis man ikke er så vild med det, eller bør man erstatte det af noget andet?
Vh
Hej Anne
Du kan blot undlade det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for opskrift, glæder mig til at prøve den.
Har du/er der en tommelfingerregel ift., hvor mange boullion-terninger, som bruges ift. mængden af vand? Er én terning fint sammen med en liter vand?
Vh Mathias
Hej Mathias
Jeg tror det variere fra mærke til mærke. Jeg bruger ikke selv boulliontern, men herbamare grøntsagsboullion, som er i en dåse med låg.
Du kan se blandingsmål på emballagen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tusind tak for din side og dine opskrifter. Af og til er det enormt svært at finde kreativiteten og overskuddet til nye retter, og så ender jeg faktisk tit her og får smækket aftensmad sammen alligevel. :)
Hej Ditte
Mange tusind tak for din søde hilsen! Jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Kh Ann-Christine
Det var et smart fif med kaffekværnen. Har en stående, som jeg har arvet. Godt nok brugt af min mormor, men hvis den vaskes grundigt, så kan jeg måske bruge den til det. Synes det kan være hårdt for fingrene at bruge morteren ved de hårde krydderier. Suppen var rigtig lækker. Tak for opskriften :)
Skønt at høre, og det er da en gode ide at tage den i brug til det formål.
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Den supper ser sørme lækker ud. Den vil jeg prøve i aften. Maler du selv krydderierne i en morter, eller køber du dem stødt?
Hej Birgit
Det variere lidt. Jeg køber stort set altid krydderier fra Asa Spice online, for de er friske og lækre i smagen. De krydderier jeg bruger dagligt (jeg laver også mange opskrifter, som en del af mit arbejde) dem køber jeg stødt da jeg bruger dem hurtigt og dem jeg brugere sjældnere køber jeg som regel hele og støder selv i en morter eller kværn (jeg bruger blot en lille kaffekværn, som kun bruges til krydderier)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for al din gode inspiration. Har du forsøgt dig med at blende suppen? Jeg ved at det nok trækker den en del væk fra det originale, men jeg tror at mine klump-forskrækkede børn (og mand) måske står af på de synlige grønsager.
Hej Helle
jeg har ikke forsøgt mig med det, men forestiller mig at det kan du sagtens gøre.
Jeg ville nøjes med halvdelen af kikærterne til start og justere konsistensen med flere efter behov. Skulle den blive for tyk, kan du justere med lidt mere grøntsagsboullion.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine