Halloweenboller
Festlige halloweenboller bagt med saftig græskarpuré og formet til lille græskar. De smager rigtig lækkert og den sødmefyldte græskarpuré gør at de holder sig gode bløde og lækre i et par dage.
De er rigtig skønne at servere til morgenbordet i efterårsferien, til halloweenfesten, til madpakken eller til en lille halloweenmorgenmad.
Jeg bruger hokkaidogræskar, som har en lidt melet konsistens og er virkelig god i bagværk og madlavning i det hele taget. Bruger du andre græskartyper skal du justere opskriften til med mere mel, hvis de er mere saftige.
Prøv også: opskrift på græskarmuffins >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Halloweenboller
- 200 g hokkaido græskar, skåret i tern
- 1 dl mælk, stuetempereret
- 20 g gær
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 æg
- 50 g sukker
- 10 g salt
- 50 g fuldkornshvedemel
- 60 g smør, blødt og stuetempereret
- 500 g hvedemel
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 2 lakridsrod, skåret i små stykker til stilk.
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom hokkaidogræskar i tern og vand i en gryde med låg. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Hæld vandet fra og blend græskar til en tyk cremet puré og sæt den færdige pure i fryseren, så den bliver helt kold inden den skal i dejen.
Rør gær ud i en skål med mælk (brug gerne en røremaskine). Tilsæt kardemomme, æg, sukker, salt og fuldkornshvedemel. Rør det godt igennem. Rør halvdelen af hvedemelen i og rør smørtern i dejen, når den er ensartet.
Tilsæt den afkølede græskarpuré og kom resten af hvedemelet i lidt efter lidt – men kun så meget at dejen føles blød, smidig og lækker. Ælt dejen sammen ved lav hastighed i 10 minutter.
Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve i 1 1/2 time på køkkenbordet.
Kom dejen på et meldrysset bord og del dejen og form helt runde boller. Sæt bollerne på en bageplade ved bagepapir og lad dem efterhæve, uden de er dækket over i 15 minutter.
Bind forsigtigt et stykke køkkensnor om hver bolle. Bind, som ville du pakke en rund pakke ind og så der dannes et lagkagemønster på seks eller 0tte stykker lagkage. Bind forsigtigt en knude på snoren til sidst.
Vær nænsom, så snoren ikke skærer sig ind i dejen, den skal blot sidde pænt rundt om. Bind en knude ved at lave et mønster som et hjul med 8 dele.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter på bagepladen, dækket af et rent klæde.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 16-18 minutter.
Lad dem køle lidt af på en rist og klip derefter snoren af og fjern den forsigtigt inden bollerne serveres.
Hej Ann-Christine. Jeg glæder mig til at prøve opskriften :)
Jeg har lavet puré af et helt hokkaido – ved du, hvor mange gram der ca. skal i opskriften?
Det vil passe med omkring 200 g færdig puré, da noget af væden fordamper under kogningen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
De ser vild lækre og flotte ud! Jeg skal også lave dem på lørdag, men jeg er i tvivl om man bager “stilken” eller om man først sætter den på til sidst?
Vh Hanna
Hej Hanna
jeg sætter først stilken i efter de er bagt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
De ser vel nok flotte ud – og efter kommentarerne at dømme, smager de også super godt. Jeg kunne dog godt tænke mig at se, hvordan du gør det med snoren, så har du ikke lyst til at lave en YT-video om disse boller?
Kh Anna
Hej Anna,
Mange tak :)
Jo, det er hermed på listen når vi på et tidspunkt starter op med youtube videoer igen :)
Kh Ann-Christine
Hej
Bliver lidt forvirret, for nogle steder skriver du fuldkornshvedemel, et andet sted skriver du fuldkornsmel og et 3. sted skriver du hvedemel, så er i tvivl om hvad der skal bruges.
En sjov måde at lave boller på, tak for det.
Jette
Hej Jette
Fuldkornsmel=fuldkornshvedemel i opskriften og dertil også alm sigtet hvedemel.
Kh Ann-Christine
Tak for jeres gode forslag.
Jeg endte med en saltstang, da jeg ikke lige havde andet. Bollerne smagte vildt godt!
Et stykke kanel eller tynde grene fra et frugttræ klippet i passende størrelse. De kan evt lige få en skoldetur af hensyn til hygiejnen
Dem vil jeg prøve til dobbelt fødselsdag i morgen!
Har du et bud på, hvad man kan bruge som stængel i stedet for lakridsrod? Det kan jeg ikke nå at skaffe nemlig.
Kanelstænger, en lille solsikkekerne, en græskarkerne kan fint bruges
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg bruger en græskarkerne 🎃