Halloween dessert
Halloween dessert som passer perfekt til en sjov halloween fest, hvor der skal lækker mad på bordet.
Jeg kan godt lide når halloweenmad både ser lidt (u)hyggelig ud, og samtidig er både indbydende og smager stjernelækkert.
Jeg har lavet en chokolademousse og drysset ‘jord’ i form af smuldret Oreo over, hvorefter jeg har pyntet som en spooky halloween kirkegård med vingummi orme og gamle gravsten, lavet af lakridser med lidt glasur.
Prøv også: mange flere halloween opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Halloween dessert
- 2 ark husblas
- 1 æggehvide
- 3 dl piskefløde
- 150 g mælkechokolade, 39 %
- 4 æggeblomme
- 50 g sukker
- Til anretning
- 30 g oreo
- 50 g slik, ala halloween
- 50 g flormelis
- 1 tsk vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Læg husblad i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Pisk æggehviderne i en skål til det er helt luftigt og danner toppe. Pisk piskefløden i en anden skål, til en let og luftig flødeskum.
Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad ved lav varme.
Pisk æggeblommerne med sukker til det er en helt hvid og luftig æggesnaps. Vrid husblas for vand og smelt det ved laveste varme i en lille gryde sammen med en spsk vand. Hold godt øje med det, og tag gryden af varmen så snart det smelter. Hæld det i en skål og rør sammen med to spsk. æggesnaps. Pisk derefter resten af æggesnapsen i.
Rør langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Vend først et par skefulde flødeskum med chokolademassen og derefter vendes resten af flødeskum og chokoladeskum forsigtigt sammen.
Vend forsigtigt den piskede æggehvide i chokolademoussen, og vend det sammen til en ensartet og luftig mousse. Kom chokolademousse i serveringsglas og stil på køl i et par timer inden servering
Til servering
Knus oreo kiks til jord og drys det over chokolademoussen i glassene. Rør en tyk glasur af flormelis og vand og kom det i en sprøjtepose. Dekorer nogle små lakridsskilte ala kirkegård og dekorer med halloween slik.
Er der en særlig grund til at mælkechokoladen skal være 39%. Jeg synes, at det er svært at finde
Du kan fint bruge lidt over eller under. Det er blot for at skrive hvad jeg præcist selv bruger til netop denne opskrift.
Det er den fra callebaut,
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg forsøgte opskriften 3 gange i går, og hver gang gik det galt med husblassen 🤐
Øv!! Det er jeg bare ikke proff nok til. Kan man lave den uden? 🫣
Du kan prøve at lave den uden, hvis den skal spises med det samme.
Men ellers kan du også beskrive hvad der går galt, så er det nemmere at hjælpe :)
Kh Ann-Christine