Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/halloumi-og-groentsager-i-cremet-cajunsauce/ Aftensmad Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Vegetar

Halloumi og grøntsager i cremet Cajunsauce

Her får I min opskrift på halloumi og grøntsager i cremet cajunsauce. Det smager så lækkert og er en nem og relativt hurtig hverdagsret. Jeg foretrækker at servere den med ris, og komme masser af grønt i retten, så behøver der ikke så meget tilbehør til – man kan dog altid servere en grøn sprød salat eller fx dampede broccoli, bagt blomkål eller spidskål, hvis man har lyst til det.

Cajun stammer fra den amerikanske sydstat Louisiana, hvor de lokale retter blandede sig med det kreolske køkken og herfra opstod lækre retter som fx den kendte gumbo og jambalaya.

Prøv også: opskrift på bønnegryde >>

Halloumi og grøntsager i cremet Cajunsauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 200 g halloumi, i skiver
  • 2 løg, finthakket
  • 1 rød peberfrugt, i små tern
  • 2 gulerødder, groftrevet
  • 25 g soltørrede tomater i olie, finthakket
  • 1,50 spsk cajun krydderi
  • 3 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 15 g koncentreret tomatpuré
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1,50 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris
  • 1 håndfuld persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog ris efter anvisning på emballagen.

Varm olie på en pande og steg halloumiskiver på alle sider til de får en smuk gylden stegeskorpe. Sæt dem til side på en tallerken.

Kom løgene på den samme pande, skru ned til middelvarme og sauter løgene i nogle minutter til de er bløde. Tilsæt peberfrugt, gulerødder, soltørrede tomater, cajunkrydderi, hvidløg, hakkede tomater, tomatpuré, broccoli og grøntsagsboullion. Rør godt igennem og varm op til det koger. Lad det simre i 4-5 minutter.

Rør majsstivelsen ud i piskefløden og kom det på panden. Lad det koge i et par minutter under omrøring til saucen tykner. Kom halloumi i saucen og smag godt til med salt og peber.

Servering
Server ris med halloumi og grøntsager i cajunsauce, samt et drys finthakket persille.