Hakkebøffer i fad


Hakkebøffer i fad smager så dejligt og er et skønt e twist af den klassiske hakkebøf, som her er tilberedt og serveret i fad med masser af grøntsager og god smag. Et dejligt alternativt til den mere traditionelle brune sauce og bløde løg stegt på panden.
I min opskrift på hakkebøffer tilberedt i fad har jeg sneget en masse skønne grøntsager i retten, tilberedt en lækker krydret tomatflødesauce. Jeg servere gerne ris til og måske en lækker sprød salat, alt efter årstiden og smag.
Prøv også: opskrift på en lækker sprød blomkålssalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hakkebøffer i fad
- 400 g hakket oksekød
- 200 g champignon, skåret i kvarte
- 2 løg, finthakkede
- 2 porre, i tynde skiver
- 50 g chorizo, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 rød peberfrugt, i tern
- 1 tsk sød paprika, eller røget paprika
- 1 dl piskefløde
- 100 g pikant flødeost
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie, eller smør til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Form fire bøffer. Det er vigtigt, at de er lige store og har samme højde, når de steges. Krydr dem med salt og peber og steg dem i et minut på hver side ved høj varme på en pande i smør og olie. De skal kun have stegeskorpe, og endelig ikke gennemsteges!
Tag hakkebøfferne af panden og anret dem i et smurt ovnfast fad.
Steg champignoner ved høj varme på den samme pande som bøfferne i et par minutter, tilsæt ekstra olie, hvis nødvendigt.
Tilsæt løg, porre, chorizo, timian og hvidløg. Sauter det ved middelvarme, til løg og porre er bløde. Kom derefter peberfrugt, paprika, fløde, pikant flødeost og hakkede tomater på panden og rør rundt.
Smag til med salt og peber og varm saucen godt igennem i et par minutter. Hæld den over hakkebøfferne i fadet og bag retten i en forvarmet ovn i 10-15 minutter ved 175 grader varmluft.
Tilberedelsestiden kan variere lidt, så tjek dem gerne efter cirka 10 minutter, så du sikrer dig, at de ikke får for meget.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan det blive godt hvis man udskifter oksekød med fisk?
Jeg har ikke testet præcis denne med fisk, men prøv det endelig af :)
Kh Ann-Christine
Vil man kunne erstatte hakket oksekød med hakket kyllingekød i stedet?
Ja, det kan du sagtens, det er også lækkert :)
Kh Ann-Christine
Chorizo blev erstattet af bacon og flødeost med lidt mere fløde. Der røg også en dåse cherrytomater i – det smagte vildt godt. Tak for dine altid lækre opskrifter. Da jeg bruger dem så meget, har jeg lige meldt mig ind i premiumklubben og allerede gemt ugens valgte opskrifter under favoritter – så nemt
Hej Luise
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskrifterne.
Jeg håbeer du bliver rigtig glad for dit premium ♡
Kh Ann-Christine