Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/haakonskager/ Afternoon tea Cookies og Småkager, Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager og søde sager

Håkonskager

Håkonskager er en skøn klassiker i julekøkkenet, men den dejlige småkage, kan nu sagtens bages året rundt og smager skønt til både julehyggestunder og til en dejlig kop  dampende varm te i efterårsmånederne.

Den milde smag af marcipan, smør, sukker og vanilje, med den knasende sprøde sukkerkant omkring, er helt uimodståelige og smager af lige én mere … Småkagen er enkel og lækker, og kan også fint bruges som en basisopskrift til at variere med fx lidt hakket chokolade eller lignede.

Prøv også: flere skønne opskrifter på julesmåkager her>>

Håkonskager
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT25M40
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis
  • 200 g smør
  • 100 g marcipan
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • 250 g hvedemel
  • Til kanterne
  • 1 æggehvide
  • 1 dl perlesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Fordel dem i flormelis og kom alle ingredienserne til dejen – undtagen æggehvide og perlesukker – i en foodprocessor og rør dem sammen ved lav hastighed. Det kan også gøres i en skål, så er det nemmest at rive marcipanen og skære smørret i små tern først.

Saml dejen i en god tyk rund stang, som sættes i køleskabet til næste dag – eller minimum 2 timer.

Pensl dejen med æggehvide hele vejen rundt og rul den godt i perlesukker.

Skær småkagerne ud i cirka 1/2 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med god afstand mellem. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 10 minutter.