Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gyros/ Aftensmad Buffet, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Græsk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Gyros i fladbrød med tzatziki

Gyros med fladbrød og tzatziki er super lækkert og smager af ferieminder, solskin og hygge. Det bløde fladbrød med krydret gyros kød, cremet tzatziki og grøntsager er simpelthen en himmelsk spise.

Den græske ret er nem at lave selv. Kødet skal gerne skal marinere i nogle timer, men arbejdstiden er kort og man kan vende kød og krydderier sammen om morgenen og lade det trække ekstra længe. Traditionelt steges gyros på et rotisserie, men man kan også lave det på en rygende varm pande, hvilket gør retten hverdagsvenlig og nem at håndtere i et almindeligt køkken.

Prøv også: opskrift på falafler >>

Gyros i fladbrød med tzatziki
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT20M4
Ingredienser
  • Gyros
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 0,50 tsk tørret rosmarin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 400 g nakkekoteletter, skåret i meget tynde skiver
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • Tzatziki
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 fladbrød, lune
  • 150 g salat
  • 2 tomat, skåret i tern
  • 0,50 agurk, halveret og skåret i skiver
  • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Gyros
Rør hvidløg og krydderier – undtagen salt og peber – sammen i en skål og kom kødstrimlerne i blandingen. Vend det godt sammen og lad kødet marinere i minimum 2 timer og gerne op til 24 timer.

Kom olie på en rygende varm pande og lynsteg kødet, under konstant omrøring til det er gennemstegt, smag til med salt og peber.

Tzatziki
Halver agurk på langs, og skrab kernerne ud med en ske.

Riv agurken groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de dryppes af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.

Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie

Servering
Smør fladbrød med tzatziki og fyld dem med gyros, salat, tomater, agurker, rødløg og persille.