Gullash


Denne gullash er en af de dejligste simreretter og den smager virkelig fremragende med en cremet og lækker kartoffelmos til.
I går var det Martin som lavede maden, han er fremragende i et køkken og kan godt lide at lave de lidt tungere simreretter. Jeg lokkede ham til at skrive ned undervejs i madlavningen, for at dele den med jer, for den er virkelig toppen!
Det kan betale sig at gange opskriften på Gullash op og lave et par portioner til fryseren og den kan sagtens laves dagen før, eller til to dage, for den er også virkelig god dagen derpå.
Prøv også: Min bedste opskrift på skipperlabskovs >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gullash med kartoffelmos
- 2 løg, finthakkede
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 500 g oksebov, skåret i tern af ca. 2x2 cm
- 1 spsk sød paprika
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 knivspids stødt spidskommen, eller kommenfrø
- 1 spsk smør, til stegning
- sort peber, friskkværnet
- salt
- Kartoffelmos
- 1 kg kartofler
- 1,50 dl mælk
- 75 g smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Pynt
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg, hvidløg og gulerødder i smør i en stor gryde i 2 minutter ved middelvarme. Kom kødet i og brun det. Tilsæt salt, peber og paprika. Rør rundt og tilsæt bouillon, til det dækker kødet godt, og kom tomatpuré og spidskommen i gryden. Sæt låg på og lad det simre i ca. 3 timer.
Server med kartoffelmos og persille.
Kartoffelmos
En lille times tid inden spisetid, skrælles kartoflerne og bringes i kog i en gryde med vand, uden salt! Kog kartoflerne til de er møre og hæld vandet fra.
Lun mælken i en gryde. Pisk kartofler med lun mælk og smør med en elpisker. Mosen skal være blød, luftig og lækker. Smag til med salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lavet den i en trykkoger i cirka 25 min har en plan om at prøve at lave bøf stroganoff i trykkogeren også
Gullasch er ikke en simre-ret med kartoffelmos. Gullasch (Gulyas) er en suppe, med svine fedt -og ikke bacon. Der er ikke knold-selleri i, men selleri-blade. Paprikaen skal være edel-suss. Det er helt misvisende at slå den op som simre -ret med knold-selleri og kartoffelmos.
Kære Ann-Christine.
Lækker side. En af mine tilbagevendende favoritter.
Min kommentar drejer sig ikke om kødet i Gullash’en. Nej – det er kartoffelmosen.
ALTSÅ : INGEN EL-PISKER I DE KOGTE KARTOFLER …. NO GO.
Skrællede store kartofler, skæres i mundrette stykker. Koges i USALTET VAND til de er godt møre. Drænes for væde og “tørrer” på det slukkede komfur/kogeplade. MOSES med en GAFFEL/STØDER eller hvad du har. Tilsættes smør i den mængde du ønsker, og suppleres med mælk under stadig omrøring.
Smages til med god salt, et vrid peber. SLUT.
Ved denne metode får du en luftig og lækker mos, og ikke en klistret “lang” mos.
Denne mos kan skrælles/koges og røres mens din lækre Gullasch simrer færdig således at retten er klar på samme tid. Persilledrys og rødbeder “on the side” er dit valg.
Alt godt til din gullasch. VELBEKOMME.
Kære Vibeke
Tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Jeg har lavet kartoffelmos på den måde jeg beskriver i opskriften i over 25 år, og det fungere perfekt!
Luftig og virkelig lækker kartoffelmos. Det er så nemt. Tricket er at undlade salt i kogevandet, pisk med lav hastighed, med smør og mælk. Jeg har simpelthen aldrig oplevet at kartoffelmosen bliver lang eller klistret – men tværtimod at den altid bliver helt perfekt let og luftig ;)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Nu vil jeg prøve “din metode” og bruge min el-pisker til mosen der følger min 2. dags rest af den/din lækre Gullasch ❤️.
Det var ikke for at være “uforskammet” 🙄 at jeg anfægtede din metode, men bare fordi jeg ikke har været heldig med at bruge min el-pisker til mos. Glæder os til fredagsmiddagen.
Kh Vibeke
Hej Vibeke
Det opfattede jeg heller ikke din kommentar som værende ♡
Prøv det endelig af. Husk blot; ingen salt i kogevandet – lav kartoffelmosen mens kartoflerne er helt friskkogte og rygende varme. Kom smør i med det samme og kør ved laveste hastighed + tilsæt lun mælk. Jeg har kun oplevet det går glimrende :)
God fornøjelse og rigtig god weekend
Kh Ann-Christine