Gulerodssuppe


Smukkeste solgule gulerodssuppe som smager dejligt og som børnene er vilde med!
Denne gulerodssuppe er på listen med nem hverdagsmad, for den tager vitterligt ikke lang tid at lave og så smager den bare godt.
Med masser smag af gode krydderier og cremet kokosmælk. Hvis man ikke har koriander eller spidskommen i køkkenskuffen, eller bare får lyst til at variere den, så vil den også være lækker med ingefær og man vil kunne slippe virkelig godt afsted med at erstatte 1/3 af gulerødderne med kartofler, knoldselleri eller porre.
Prøv også: flere gode suppeopskrifter >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodssuppe med kokosmælk
- 3 løg, finthakkede
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 3 tsk stødt koriander
- 2 tsk sød paprika
- 1 kg gulerødder, skåret i tern
- 1,50 liter grøntsagsbouillon
- 200 ml kokosmælk
- 1 tsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Topping
- 2 spsk kokosmælk
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom olie i en gryde og sauter løgene ved middelhøj varme, til de er bløde.
Tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander, paprika og gulerødder. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt derefter grøntsagsbouillon, start med 1,3 liter, så konsistensen kan justeres til efter smag.
Lad det simre, til gulerødderne er møre. Kom kokosmælk i suppen og blend, til den er cremet og luftig. Tilføj grøntsagsbouillon, til konsistensen er som ønsket. Smag til med salt og peber.
Server med lidt kokosmælk dryppet på og et drys bredbladet persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa
Du anbefaler ingefær som et godt alternativ til krydderierne. Hvor meget frisk ingefær vil du tilføje hvis den også skal være børnevenlig?😊
Hej Mette
Jeg ville komme omkring 1 – 1 1/2 tsk fintrevet frisk ingefær. Det giver ikke en voldsom smag, men blot lidt friskt ‚ekstra‛ til suppen. Mine børn har aldrig stillet spørgsmål ved brugen af ingefær, så det ville jeg fint kunne slippe godt afsted med :)
Rigtig god fornøjelse og god weekend
Kh Ann-Christine
Smager skønt. 3 dages suppe for under en tyver, hvis man har krydderurterne.
Hej Ann-Christine.
Lækker suppe, den er også godkendt af vores 7 mdrs datter :)
Hvilken paprika benytter du? Jeg er nemlig ikke helt tilfreds med den jeg har.
Hej Tine,
Dejligt at høre! Jeg køber stort set alle vores krydderier hos Asaspice, jeg synes deres krydderier er lækre og smager skønt.
Kh AC