Gulerodssuppe
Smukkeste solgule gulerodssuppe som smager dejligt og som børnene er vilde med!
Denne gulerodssuppe er på listen med nem hverdagsmad, for den tager vitterligt ikke lang tid at lave og så smager den bare godt.
Med masser smag af gode krydderier og cremet kokosmælk. Hvis man ikke har koriander eller spidskommen i køkkenskuffen, eller bare får lyst til at variere den, så vil den også være lækker med ingefær og man vil kunne slippe virkelig godt afsted med at erstatte 1/3 af gulerødderne med kartofler, knoldselleri eller porre.
Prøv også: flere gode suppeopskrifter >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodssuppe med kokosmælk
- 3 løg, finthakkede
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 3 tsk stødt koriander
- 2 tsk sød paprika
- 1 kg gulerødder, skåret i tern
- 1,50 liter grøntsagsbouillon
- 200 ml kokosmælk
- 1 tsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Topping
- 2 spsk kokosmælk
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom olie i en gryde og sauter løgene ved middelhøj varme, til de er bløde.
Tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander, paprika og gulerødder. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt derefter grøntsagsbouillon, start med 1,3 liter, så konsistensen kan justeres til efter smag.
Lad det simre, til gulerødderne er møre. Kom kokosmælk i suppen og blend, til den er cremet og luftig. Tilføj grøntsagsbouillon, til konsistensen er som ønsket. Smag til med salt og peber.
Server med lidt kokosmælk dryppet på og et drys bredbladet persille.
Hejsa
Du anbefaler ingefær som et godt alternativ til krydderierne. Hvor meget frisk ingefær vil du tilføje hvis den også skal være børnevenlig?😊
Hej Mette
Jeg ville komme omkring 1 – 1 1/2 tsk fintrevet frisk ingefær. Det giver ikke en voldsom smag, men blot lidt friskt ‘ekstra’ til suppen. Mine børn har aldrig stillet spørgsmål ved brugen af ingefær, så det ville jeg fint kunne slippe godt afsted med :)
Rigtig god fornøjelse og god weekend
Kh Ann-Christine
Smager skønt. 3 dages suppe for under en tyver, hvis man har krydderurterne.
Hej Ann-Christine.
Lækker suppe, den er også godkendt af vores 7 mdrs datter :)
Hvilken paprika benytter du? Jeg er nemlig ikke helt tilfreds med den jeg har.
Hej Tine,
Dejligt at høre! Jeg køber stort set alle vores krydderier hos Asaspice, jeg synes deres krydderier er lækre og smager skønt.
Kh AC
Super lækker! Jeg tilføjede ingefær i stedet for koriander og spidskommen, og så tilføjede jeg 2 tsk. stærk chilisauce og det blev helt vildt godt! Jeg er lige flyttet hjemmefra og jeg kan ikke undvære alle dine fantastiske opskrifter!
Hej, lige et spørgmål hvis man gerne vil erstatte 1/3 gulerødder med kartofler hvor mange kartofler skal jeg så bruge ? :)
Det kan du blot veje af pr gram :)
God fornøjelse
Kh AC
Der skulle vidt have stået 1,5 liter kyllingfond. Ikke 1,5 dl.
Ja, ups! Den er fluks rettet :)
Har lige lavet suppen. Den er en godkendt. Den smager godt.
Hvor er dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej jeg har lige lavet din skønne gulerodsuppe , med kokos mælk i . Kan den varmes op igen
Ja, det kan den fint :)
Sikke en lækker, velkrydret suppe, og jeg har endda aldrig lavet gulerodssuppe før. Jeg puttede også lidt limesaft i, det gør sig godt. Selv mine kræsne 4 årige kunne lide den især med lidt sprød bacon på toppen :)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Den smager mega godt! Min datter på halvandet var også vild med den. Krydderierne gør at gulerodssmagen ikke bliver for sød. Den ryger på listen med opskrifter vi vender tilbage til. Og det er samtidig en meget nem hverdags ret!
Jeg er vild med din mad blog! ❤️
Er din kogebog fyldt med billeder?
Hvor er det dejligt at høre, Ditte ♡ Tusind tak for din søde hilsen.
Den kogebog, som jeg udgav i 2014 er fyldt med billeder og opskrifter til alle dagens måltider.
Jeg er pt i gang med at skrive på en ny bog, som jeg glæder mig meget til at dele med jer – den bliver lidt anderledes end den første, men også fyldt med billeder af retterne.
Skøn dag til jer
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Super god suppe! Lavede den for min familie her til aften.
Ristede også lidt kikærter og puttede dem i, jeg synes det fungerede godt:)
Skønt at høre – og god ide med kikærter i denne opskrift, det kan jeg snildt forestille mig vil være lækkert!
Behøves der at tilsætte kokosmælk?
Nej, det runder lige suppen og konsistensen af – alternativt kan man undlade det eller i stedet bruge fx lidt piskefløde
Den skal på den kommende uges madplan. Bliver skønt med lidt variation til den, vi plejer at lave her i huset: erstat 1/3 af gulerødderne med søde kartofler og brug ingefær, hvidløg og en tsk. god, rød karrypasta i stedet for de andre krydderier plus lidt mere kokosmælk. Så kalder vi den Massaman-suppe. :-) En skøn vintersuppe, som man kan gøre stærkere, hvis det ønskes.
Det lyder også dejligt ♡
MMmmmmm det var virkelig en lækker og smagfuld suppe. Super nem at lave og perfekt topping til at trække ekstra smag ud!
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Når du skriver, at suppen skal blendes, efter fonden er tilsat, skal den så hældes op i en blender eller blodet piskes/røres rundt? Jeg er desværre ikke ejer af en stavblender :)
Ja, så kommer du det blot i en blender og blender til det er cremet.
Lad det evt køle en smule af, inden det blendes.
Lavede suppen i dag. Det var et kæmpe hit. Smagte helt fantastisk og jeg skal helt sikkert lave den igen. Tak for alle de gode opskrifter og alle de gode ideer til ny inspiration
Det er jeg glad for at høre, Mette! Tak for din søde hilsen :)
Hej
Blot til oplysning, så kommer teskeer i mange størrelser. Så når du skriver “2 tsk. spidskommen”, så ville det her være rart med lidt info mht til teskeens størrelse samt om det er en strøgen teske, lidt top eller med top. Resultatet af min gulerødssuppe er, at den udelukkende smager af spidskommen. Med andre ord har spidskommen overdøvet alle andre ingredienser i suppen. Øv.
vh
Jan
Min størrelsesangivelse er helt gennemsnitlig ift tsk-størrelser -men derudover så er spidskommen blandt mine absolut favoritkrydderier, som jeg næsten ikke kan få for meget af … ;)
Hejsa
Først og fremmest – tak for en masse skønne opskrifter! Også denne suppe er blevet et hit hos os! Vi tænker at lave den til “skrub af mad” til vores datters barnedåb, men vil suppen kunne fryses ned og varmes op på dagen?
Kh Mette
Ja, det kan den sagtens :)
God ide og rigtig god fornøjelse.
Stort tillykke med jeres datter og barnedåb og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
først, ekstrem lækker opskrift på gulerodssuppe! Mine børn som ellers ikke er vild med suppe, spiser gerne 2-3 potioner.
Det andet spørgsmål; hvor er dine skåle fra? de er super flotte :-)
Mvh Julie
Hej Julie,
Hvor er det dejligt at høre! :) Tak for den søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Mine skåle er fra Casalinga (firmaet er desværre lukket, så de produceres ikke længere)
Kh AC
Tak for super dejlige opskrifter :)
Rigtig lækker suppe :) Men jeg syntes der er alt, alt for lidt til 4 personer – Jeg lavede suppen som anvist, og vi, 2 voksne og en 12 årig, fik hver en skål med ca. 3 dl suppe :'( Da der så ikke var mere, måtte vi ty til rugbrød.
Næste gang ved jeg så, at der skal laves mindst dobbelt portion ;)
Tak for tilbagemeldingen – jeg tjekker den lige igennem igen næste gang jeg laver den :)
Min yderst kræsne lille dreng, der nægter at spise ting, der ikke er leverpostejsfarvet, elskede denne suppe. Han udbad sig endda rester med i madpakken – og bad om at få det igen til aftensmad.
TAK!
Juhuu, det er SÅ skønt når det sker.
Hvor fint og tusind tak for din søde hilsen. Gad vide om denne hokkaido suppe ikke også er lige sagen så :)
Kh AC
Den ser god ud :-)
Vil lige nævne din Mulligatawny suppe. Den er super god :-)og nem at tilberede på en dag, hvor der ikke er så meget tid.
Hvor dejligt! Den er vi også vilde med :)
Lyder godt. Jeg laver gulerodsuppe med citronsaft og revet citronskal – og lidt creme fraiche (den lækre fra Løgismose) plus ristede mandler eller græskarkerner som topping. Uuhhmm :-)
Det lyder som nogle super lækre ideer, også at tilføje til denne suppe! :)
Tak for inspirationen
Kh AC
Hvor ser den bare lækker ud. Jeg elsker kokosmælk i suppe – det gør virkelig suppen lækker og ekstra cremet! :)
Det er nemlig så lækkert! Er ret vild med kokossmagen i det hele taget :)