Gulerodssnurrer
Skønne lækre og grove gulerodssnurrer, som er geniale i madpakken.
Jeg bagte (endnu) en omgang af disse lækre saftige og ‘lidt’ smovsede gulerodssnurrer i går eftermiddags – Johan og Julie spiste to hver og har blandt meget andet godt i madpakken, også fået sådan en skøn gulerodssnurre med hver.
Gulerods fyldet smager skønt og giver en fantastisk sødme til brødene. Lidt som når jeg bager disse gulerodsboller – men fordi gulerødderne her er kogte og derefter blendet med kanel og en dadel, så får de endnu mere sødme og smager virkelig lækkert.
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodssnurrer
- Dej
- 10 g gær
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- 1 æg
- 1 tsk flagesalt
- 50 g rugmel
- 150 g grahamsmel
- 200 g hvedemel
- Fyld
- 4 gulerødder, kogt møre
- 40 g smør
- 1 dadel, eller 1 spsk. honning
- 1 tsk stødt kanel
- Pensling
- 1 æg, sammenpisket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dej
Kom mælk i en skål og smuldr gæren deri – rør til gæren er opløst.
Smelt smør i en lille gryde og hæld det i skålen.
Tilsæt æg, salt og rugmel. Rør godt rundt og tilsæt derefter først grahamsmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt, mens dejen æltes til den er smidig og blød (men ikke klistret).
Lad dejen hæve i skålen, dækket med et rent klæde, på køkkenbordet i en time.
Fyld
Kom de kogte møre gulerødder og de andre ingredienser til fyldet i en blender og blend til en ensartet masse.
Saml dejen med fyld til gulerodssnurrer
Rul dejen ud i en firkant, ca ½ cm i tykkelse, og smør fyldet på dejen.
Læg den ene halvdel over den anden og skær stimler af ca. 5 cm, som deles i to og snoes, hvorefter de samlet til en lille snurrer.
Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i ca 15 minutter, mens ovnen varmes op til 175 grader varmluft.
Pensl med et sammenpisket æg og bag i ca. 16-20 minutter.
Lad dem afkøle på en rist
Tip: de er gode til madpakken og kan fint fryses ned.
Hej,
Vi elsker disse gulerodssnurrer. Smagen er altid perfekt.
Kunne man lave dem med kardemomme i stedet for kanel tror du? Og ville forholdene være det samme? Evt putte kardemomme i dejen også?
Mvh Tilde
Hej Tilde
Ja, det kan du fint, de er også super lækre med kardemomme – jeg bruger samme mængde (og er også ret glad for kardemomme)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej. Jeg laver økomad i en vuggestue, og bruger ofte dine opskrifter. Hvis du kommer til at kede dig en dag, må du da gerne lave en “vuggestue/børnehave opskriftsbog” Tror faktisk ikke det findes.
Dine gulerodssnurrer er meget populære, dog har jeg valgt at tilsætte en håndfuld ristede mandler, som jeg blender med. Synes det giver mere struktur og en dejlig smag. Tak for mange gode opskrifter. Hilsen Gitte
Hej Gitte
Mange tak for din søde hilsen.
Skøn ide! Det kunne være sjovt at lave engang :)
– og det lyder også lækkert med mandlerne i gulerodssnurrerne.
Kh Ann-Christine
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se en video, hvor du viser hvordan du deler dem og snor dem. Jeg forstår nemlig ikke helt det du skrive med at lave strimer og så dele dem og så sno dem. :)
Hej hvad vejer 4 gulerødder ca.? Har lige tømt haven for en masse små. 800g
Vh Malene
Hvor mange gram gulerod er det ca.?
Hej Johanne
I mine opskrifter kan du altid regne med en gns størrelse gulerod på ca 80 g pr gulerod når der blot står angivet i styk.
Det kommer sig ikke så nøje om der i de tilfælde er 20 g fra eller til.
Kh AC
Smager dejligt!! Kan varmt anbefales og så føles de lidt sundere??, så man kan godt spise et par stykker??
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa :-)
Er dine “brød opskrifter Fryseegenet? Kan se disse er. Hvad med pølsehorn og indbagte pizzastykker? Fortsat god Søndag
Hej Daniella,
ja, det er en stor del af dem …
– i Valdemarsro App, som du kan hente i appstore eller google play kann du se fryseegnethed på alle relevante opskrifter :)
Dejlig søndag til dig
Kh AC
Hej og go’ lørdag
Jeg tænker at ville bage gulerodssnurre – har et spørgsmål
Du har g og ml på alt, men ikke på gulerødderne. Det kan jo være store og små af slagsen, og når man er nybegynder, betyder vægten meget i det store spil – kun en tanke
Hilsen Karin
Hej Karin,
Mange tak for din fine feedback.
I denne opskrift, betyder det ikke super meget, men regn med at den gulerod vejer 80-100 g – så hvis du bruger mellem 350-400 g, så vil det passe glimrende til opskriften her
God fornøjelse og rigtig god weekend til dig
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Endnu engang faldt jeg over din blog, i min søgen efter inspiration. Min søn fylder hele TO år i morgen, og disse ville være perfekte til at dele ud i vuggestuen.
Vi har desværre ikke rugmel derhjemme, så er det mon en mulighed at bruge 50 gram ekstra grahamsmel?
Der er 12 børn på hans stue + 2-3 pædagoger. Ville du mene, at det er nok at lave nogle mindre snurrer, eller bør vi fordoble opskriften?
På forhånd tak!
/ Britta
Kære Britta,
Hvor skønt at høre – nu ser jeg først din hilsen og spørgsmål lidt sent, men du kan sagtens erstatte rugmel med grahamsmel. Jeg tænker umiddelbart at det er fint med denne portion og så blot lave dem lidt mindre i størrelsen.
Håber I havde en god fødselsdag i vuggestuen og stort tillykke med din søn.
Kh AC
Jeg er nysgerrig. Hvorfor skal gulerødderne koges til mos – kan de ikke bare rives og blandes i? (Jeg kan godt li når tingene har lidt struktur plus det er lettere ikke først at skulle koge dem :-)). Altså jeg er med på at jeg godt bare KAN rive dem. Men hvad gør at du koger og moser dem?
Det gør jeg fordi gulerødderne bliver virkelig søde og cremede af at blive kogt til mos og hvis man blot river dem bliver opskriften i stedet ala gulerodsboller – hvilket bestemt også er lækkert, det var blot ikke intentionen med denne opskrift :)
Tak – jeg koger ?
Skøn dej – synes tit at deje med groft mel bliver lidt tunge, men denne er bare luftig og lækker og nem at arbejde med. – Og hvem vil gætte at snasket indeni er gulerodsmos ;-) Bruger rigtig mange af dine opskrifter, altid med godt resultat – TAK for dem :-)
Hvor er det dejligt at høre, Jette ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for god opskrift. Dejligt at der er nogen derude der lægger inspiration ud til os andre. Jeg har bagt en portion til min 3 åriges fødselsdag og de er godkendt!
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡ Håber I havde en skøn fødselsdag!
Det ville være skønt med en video på snurrefoldning:-)
Det er skrevet på listen :)
Hej Ann – Christine
Tak for en skøn blog og fantastiske opskrifter til inspiration
Alt godt til dig og familien
Dbh. Tina
Tusind tak for din søde hilsen, Tina ♡
Skøn søndag til dig
Kh AC
Hej. Er det muligt at få oplyst hvor mange gram kulhydrat der er i gulerodssnurrerne. Dette pr 100 g.
På forhånd tak?
Desværre ikke – Jeg tæller ikke kalorier, eller tilbyder dette, men er sikker på at du kan finde et sted online at plotte ingredienslisten ind og så få det regnet ud på den måde.
Helt i orden. Ej kalorier men kulhydraterne. Min søn har diabetes 1 så deraf nysgerrigheden derpå. Tak for hurtigt svar.
Jeg tror også du kan finde energiudmåling, hvor indholdet blot skal tastet ind – men kender ikke det marked, godt nok til at kunne anbefale nogle :)
Kan dejen evt koldhæve natten over?
Ja, det kan stort set det meste brød – blot brug mindre gær og lad den få stuetemperatur inden bagning.
jeg havde problemer med fyldet det flød ud da jeg snoede
er det kun gulerødderne der skal blendes med kanel og honning
så smøret skal røres koldt i ? ligesom kanelsnegle ? så hænger det måske mere fast på dejen ?
Jeg blender godt nok det hele, og det fungere fint. Men det er endelig bare at prøve om du synes det fungere bedre at røre det i.
Kh AC
Hejsa- prøver lige at få et fif til disse skønneste kage-sunde-snurrer. Datteren vil meget gerne have dem til fødselsdagen, og jeg har ikke tid til at bage dem lige før eller dagen før. Så tænker at bage dem- underbagte, fryse dem, tø dem langsomt op og bage dem færdigt……tænker du at det duer???
Jeg ville give dem lige 2-3 minutter for kort tid, lade dem tø langsomt, stænke den med vand (med en forstøver) og så bage dem færdigt, så bliver de som friskbagte.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvordan gør du hvis de er frosne og skal med på madpakke? Lægger en frossen i madpakken, tager dem op aftnen før, rister eller?
Jeg plejer at tø dem op dagen før, og så er de klar til at komme i madpakken om morgenen. Om jeg rister dem eller lader være er lidt forskelligt
Uh, de må prøves til ungernes madpakker – hvor stor en firkant ruller du dejen ud i?
VH Rikke
Ved ikke lige med størrelse – men så dejen er rullet ud til den er omkring 6-8 mm høj :)
Hvilket mærke(er), bruger du når det gælder mel? Jeg har prøvet dem fra Løgismose, men det var ikke lige mig. Hvedemelen blev simpelthen for grov.
Kh Smilla
Jeg bruger rigtig ofte den økologiske mel fra Meyers, som jeg køber i SuperBrugsen – specielt hvedemel og ølandshvede (alm og groft) er altid at finde i mit køkken – men derudover elsker jeg også at prøve andre øko mel typer af. Og oplever helt som dig at der er kæmpe stor forskel fra producent til producent.
Har bagt dem et par gange, og de er supergode. Men jeg må gøre noget forkert, da jeg ender med at have gulerodsmasse ud over
det hele, det flyder ud, når jeg skærer i dejen for at snurre…
Har du et tip evt. til konsistensen af fyldet?
Dorthe
Hej Dorthe,
Hmm det ved jeg sørme ikke lige hvor den kan være gået galt … måske forskellen i hvor saftige gulerødderne har været. Ellers prøv at komme 1-2 spsk havregryn i mosen, så suger det lidt af væden til sig, så den bliver hvor den skal :)
Kh AC
Tak for en dejlig opskrift. De er perfekte som fødselsdagsgodter til børnehavebesøg.
Lavede dem i halv størrelse og bagte dem i muffinsforme.
Det var et kæmpe hit og børnene havde følelsen af at have fået kage.
Hvor dejligt! Det er så godt at høre – det er så godt med sundt guf til de små søde størrelser :)
Tusind tak for tilbagemeldingen.
Hej
Luner du ikke mælken inden du kommer gæren i?
Nogen gange gør jeg hvis den er køleskabskold og ellers tager jeg den blot ud af køleskabet, så den lige kan blive stuetempereret i et kvarters tid – ellers arter dejen sig fint uanset og hæver glimrende op.
Kh AC
Hej. Jeg bagte de her gulerodssnurrer i weekenden og de var virkelig gode! Jeg er meget overrasket over at de faktisk smager lidt som en kage ❤ Jeg vil høre om du tror man kan tilsætte fingre en gulerod i dejen også, og så evt tilføje lidt mere mel? Tak for en virkelig brugbar blog med masser af dejlige opskrifter som jeg tit kommer forbi i min søgen på lækker mad :)
De er nemlig næsten lidt kagelækre – og jeg vil fint mene, at du kan komme lidt gulerødder i dejen sammen med lidt ekstra mel. Dejen kan dog godt blive lidt mere porøs af det og dermed blive en smule sværere at sno. Hvis det sker, så kommer du dem bare i muffinsforme og bager dem som lækre ‘madmuffins’ (med kagesmag ;)
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har fornøjelse af opskrifterne her
Kh AC
*fintrevne gulerødder :D
De ser virkelig gode ud! :D Er det mon en opskrift som du vil lave på video? Kunne være fantastisk, så man kan se din teknik med at sno dem :)
Hej Mai,
God ide – jeg har planer om en anden opskrift med samme princip og fremgangsmåde i snoningen – og den skal jeg gerne filme og linke til her :)
Kh AC
Dejligt – det vil jeg glæde mig til :)
Endnu en skøøøøn opskrift- netop bagt, og godkendt af den 10 årige :-) Jeg kan ikke huske om jeg har skrevet det før, men jeg super super super (mis-)bruger dine opskrifte, altså VIRKELIGT meget !!! og hvis jeg skulle komme med et ønske er det om ingredienserne kunne skrives i samme rækkefølge som de skal bruges- hvis det gir mening.
Altså så i denne mælk, gær, smør, æg salt…….jeg finder ikke tingene frem før jeg skal bruge dem, og afbrudt af børn/telefon/ egne tanker, kan jeg indimellem blive i tvivl—– er saltet fx. puttet i ??, så måske en tanke til fremtidige opskrifter??
PS: åh der er et billede af dine fastelavsboller- har nærmest glædet mig hele året til at lave dem igen, incl. halvdelen til fryseren. DE ER FANTASTISKE.
Hej Henriette,
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre. Både at disse gulerodssnurrer blev et hit og at du er superbruger af mine opskrifter! Det er SÅ dejligt.
Jeg er helt enig i det med rækkefølgen og prøver også altid at gøre det, men det smutter indimellem, fordi jeg så lige får rykket lidt rundt på ingredienserne. Men jeg skal gerne gøre mig lidt ekstra umage, for jeg er helt enig med dig i at det fungere bare nemmest og bedst sådan :)
Tusind tak for din skønne hilsen og rigtig god fornøjelse med fastelavnsbollerne snart ;)
Kh AC
Kan man lave dem dagen i forvejen? Eller bliver de for tørre?
Det kan du sagtens – de holder sig glimrende til dagen efter også
Nøj hvor ser de lækre ud. Tror de skal bages og have med på vores skiferie. Det bliver så oven i dine hvidløgs flutes til vores bøffer og osteboller til vores suppe.
Ja, det vil de sagtens kunne – de holder sig rigtig godt en dag eller to.
Hvor super dejligt med både osteboller og hvidløgsflutes. Lyder som nogle skønne middage i har i vente ;)
Rigtig god skiferie!
Kh AC
Lyder meget s spænende
kender du forøvrigt en god opskrift på ingefær småkager?
Nej, det har jeg da faktisk ikke … endnu, men den opfordring tager jeg gerne op! :) (elsker ingefær)
Jea sådan nogle gode store nogle med masser af smag, brugsen her har nogle gange parker til salg, både min mor og jeg køber os fattige i lager når muligt…. men altså vil jo være genialt at kunne bage selv.
skal selv have fundet på en opskrift på hundevenlige ingefær kager… da Zorro elsker ingefær kager mindst lige så meget som mig.
Tjek – jeg har ingefærsmåkager på listen nu :)
Nøj, det lyder SÅ lækkert! Glæder mig til at prøve! Tror en ny klassiker er født :-)
-Lige nu har jeg dine langtidshævede boller i ovnen, så det må vente til en anden dag. Dem eller de koldthævede boller laver jeg mindst to gange om ugen. Mange tak for inspiration og dejlige opskrifter!
Dbh, Helene
Jeg krydser fingre for at disse også hitter hjemme hos dig – og hvor er det dejligt at høre at bollerne bliver bagt så dejligt ofte :)
Rigtig god aften
Kh AC
Ps. Har aldrig prøvet at “snurre” – det lyder sjovt :-)
Det er det også – og kan fungere godt til mange skønne brød :)
Gode – lavede dem som snegle. Ved ikke om der bliver nogle tilbage til madpakken til i morgen…
Hvor godt! det er dejligt at høre :)
De ser gode ud – dejen er sat til hævning med det samme ;-). Putter du mon salt i vandet til gulerødderne?
Hvor skønt! Jeg håber de blev gode :)
Jeg har puttet lidt salt i kogevandet, men det fungere fint både med og uden :)
Nice, har en dreng der bliver 2 år i morgen, dem skal jeg da bage til vuggestuen ?
Hvor skønt! Og stort tillykke med ham :)