Gulerodsmuffins med hvid chokoladefrosting


Disse lækre gulerodsmuffins er så skønne, saftige og lækkert krydret med god smag.
Gulerødderne i de små kager er med til at gøre dem dejligt smovsede og gør at de holder sig godt saftige i krummen i et par dage efter de er bagt – og så er de tilmed ret nemme at bage.
De behøver ikke nødvendigvis glasur eller frosting, men jeg synes de er lækre med en frisk flødeost, rørt med smeltet hvid chokolade.
Prøv også: min opskrift på citronmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodsmuffins
- 70 g smør
- 180 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 275 g gulerødder, groftrevede
- Frosting
- 200 g smør, stuetempereret
- 75 g flormelis
- 150 g hvid chokolade
- 200 g naturel flødeost
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg ad gangen i blandingen.
Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt derefter revet gulerod og rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en rist.
Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt hvid chokolade i et vandbad og pisk den i smørcremen. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen.
Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt kagerne, når de er kølet helt af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej ac kan jeg lade smørcreamen i køleskabet over natten ❤️ kh selma
Hej Selma
ja, det kan du fint. Tag den ud af køleskabet 45 minutter inden du skal bruge den, så den er blød og lækker at arbejde med.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej jeg vil gerne tilsætte flere krydderier, så de får mere smag men så de ikke bliver tørre hvilket ville du anbefale ? Nellike, vaniljesukker eller kardemomme. Tror du også at man kan erstatte lidt sukker med brun farin kh selma
Dsv er jeg vild med alle dine opskrifter
Hej Selma
Tusind tak for din søde hilsen!
Ja, det kan du fint gøre! Jeg synes det er lækkert med både 1 tsk kardemomme eller en knivspids nelliker. Du kan også bruge begge og behøver ikke ændre yderligere på opskriften.
Prøv dem endelig også med brun farin, fx erstat 25 % af sukkeret med farin
God fornøjelse med bagningen af de lækre muffins :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave en bryllupskage (din gulerodskage faktisk) og vil gerne bruge denne creme mellem lagene.
Jeg laver en 18 cm kage med fire bunde og tre lag frosting imellem lagene
En 23 cm kage – også med tre lag frosting
En 28 cm kage – også med tre lag frosting
Har du nogen ide om hvor meget frosting jeg skal bruge? Synes det er svært at vurdere fordi opskriften er til muffins.
På forhånd tak 🙏🏻
Mette
Hej Mette
Hvor lyder det lækkert!
Alt afhængig af hvor tykt et lag du ønsker ved hver lag, så vil jeg beregne mellem 300 og 350 g pr lag, så det bliver i alt mellem 2700 og 3200 g frostning, samlet set (rundet op).
Hvis du laver for meget, burde det kunne fryses ned og skal piskes igennem igen efter optøning, så jeg ville lave lidt ekstra, så du er sikker på der er den mængde du ønsker til kagerne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak Ann-Christine
I din portion frosting til 12 muffins er der i alt 625 g ingredienser. Betyder det så, at der også ender med at være 625 g frosting? Eller er det ikke lige sådan man regner det ud? 😊
Vh. Mette
Ja, det kan du fint blot lægge sammen således :)
Kh Ann-Christine
Mange tak 🙏🏻
Kan jeg bruge smørbar istedet for rigtig smør? I givet fald, i samme forhold? På forhånd tak! :-)
Jeg har ingen erfaring med smørbar selv, så det skal jeg ikke kunne sige – men prøv endelig bare :)
Kh Ann-Christine