Gulerodsbrud
Bløde, rustikke og lækre gulerodsbrud til at brække i stykker og nyde. De kan spises som de er, de kan nydes lune med koldt smør eller de kan gøre glæde i madpakken, hvor de altid er et hit.
Gulerodsbrud er lækre på morgenbordet og de er nemme at bage. Børnene synes også det er sjovt at være med til at hakke dejen i små stykker – den helt rigtige måde at lave gulerodsbrud på. Her er de helt klassiske, med en smule groft mel, som jeg synes gør de bløde boller ekstra lækre.
Prøv også: opskrift på bløde fødselsdagsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodsbrud
- 20 g gær
- 3 dl vand, stuetempereret
- 25 g sukker
- 10 g salt
- 100 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
- 50 g smør
- 1 æg
- 75 g solsikkekerner
- 200 g gulerødder, groftrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt sukker, salt og fuldkornshvedemel. Rør det sammen – gerne på en røremaskine. Tilsæt hvedemel og ælt dejen i 5 minutter. Tilsæt smør i små tern og ælt dejen i yderligere 5 minutter.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i halvanden time.
Læg dejen på en meldrysset bordplade og lav en fordybning i midten af dejen. Slå et æg ud i fordybningen og kom groftrevet gulerødder og solsikkekerner ovenpå. Luk dejen lidt til omkring fyldet og brug en bagespartel til at hakke dejen i små stykker. Brug bagespartlen til at vende dejen sammen med fyldet undervejs og hak dejen igennem en ekstra gang.
Fordel den hakkede dej til antallet af boller og løft hvert stykke over på en bageplade med bagepapir. Lad gulerodsbrudene hæve i en time med et rent klæde over.
Bag i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft i cirka 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Hvis man koldhæver dejen, hvornår skal den så det – ved første hævning eller når det hele er kommet i?
Hej Karin
Det har jeg skrevet om under tips til opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine