Gulerodsbrud


Bløde, rustikke og lækre gulerodsbrud til at brække i stykker og nyde. De kan spises som de er, de kan nydes lune med koldt smør eller de kan gøre glæde i madpakken, hvor de altid er et hit.
Gulerodsbrud er lækre på morgenbordet og de er nemme at bage. Børnene synes også det er sjovt at være med til at hakke dejen i små stykker – den helt rigtige måde at lave gulerodsbrud på. Her er de helt klassiske, med en smule groft mel, som jeg synes gør de bløde boller ekstra lækre.
Prøv også: opskrift på bløde fødselsdagsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodsbrud
- 20 g gær
- 3 dl vand, stuetempereret
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 100 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
- 50 g smør
- 1 æg
- 75 g solsikkekerner
- 200 g gulerødder, groftrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt sukker, salt og fuldkornshvedemel. Rør det sammen – gerne på en røremaskine. Tilsæt hvedemel og ælt dejen i 5 minutter. Tilsæt smør i små tern og ælt dejen i yderligere 5 minutter.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i halvanden time.
Læg dejen på en meldrysset bordplade og lav en fordybning i midten af dejen. Slå et æg ud i fordybningen og kom groftrevet gulerødder og solsikkekerner ovenpå. Luk dejen lidt til omkring fyldet og brug en bagespartel til at hakke dejen i små stykker. Brug bagespartlen til at vende dejen sammen med fyldet undervejs og hak dejen igennem en ekstra gang.
Fordel den hakkede dej til antallet af boller og løft hvert stykke over på en bageplade med bagepapir. Lad gulerodsbrudene hæve i en time med et rent klæde over.
Bag i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft i cirka 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man ikke blot forsætte i røremaskine med dejkrogen efter hævning? Altså i stedet for at hakke det?
Hej Nathalia
Det kan man ikke, da æg og fyld så bliver rørt ind i selve dejen og resultatet vil blive til gulerodsboller og ikke gulerodsbrud.
Det er en helt anden konsistens :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Dine gulerodsbrud smager fantastisk. Gulerodsbrudene bliver dog, i hvert fald når jeg bager dem, meget flade og hæver ikke opad, hvad gør jeg forkert?
Hilsen Charlotte
Hej Charlotte
Så dejligt at høre at smagen er i top!
Flader de først ud uder bagningen? Jeg tænker om de kan være overhævet eller hævet ved for varm temperatur? Ellers prøv at top dem lidt mere på bagepladen.
Kh Ann-Christine
Det er simpelthen de bedste boller.
Hej Sara
Tusind tak, det er jeg glad for du synes :)
Kh Ann-Christine