Koldhævede gulerodsboller


Lækre saftige koldhævede gulerodsboller med solsikkekerner, der er nemme at bage og som jeg har bagt adskillige gange til min familie. Vi nyder at spise dem til morgenmad og de er også altid et hit i mine børns madpakker og som eftermiddagsboller, når de skal have stilles sulten efter skolen.
Gulerodsboller har en skøn saftig krumme og lidt bid fra solsikkekernerne. De er bløde og holder sig fint friske til dagen efter de er bagt. Gulerodsboller er bare altid et sikkert hit, de er lækre og hurtige at lave og så kan de fint fryses ned. Det er altså lækkert altid at have gode hjemmebagte boller i fryseren.
Prøv også: min opskrift på lækre spinatboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodsboller
- 3,50 dl stuetempereret vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 10 g gær
- 150 g gulerødder, groftrevet
- 50 g solsikkekerner
- 60 g grovvalset havregryn
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel
- Til drys
- 30 g solsikkekerner
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt yoghurt naturel, solsikkekerner, havregryn, groftrevet gulerødder, honning og salt.
Rør det godt sammen med hvedemel. Rør dejen sammen på røremaskine eller med en ske.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time på køkkenbordet og sætter derefter dejen i køleskabet til næste dag.
Kom dejen på et meldrysset bord, skær dejen ud til boller, drys med solsikkekerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag gulerodsbollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 17-20 minutter, til de er gyldne.
Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har bagt disse boller en gang om ugen indtil videre i år og min plan er at fortsætte 😋 Jeg bruger cirka 1/4 grahamsmel og 1/4 fuldkornshvede og hvilket surmælksprodukt jeg lige har hjemme. De bliver SÅ lækre hver gang. Jeg fryser dem ned og om aftenen tager jeg op af fryseren til min søns madpakke og til min morgenmad til næste dag. Min søn har været svær at få til at spise sin madpakke men disse med flødehavarti er et kæmpehit og bliver spist hver dag med gnavegrønt ved siden af 🥰
Tak for altid lækre opskrifter 🙏🏼
Hej Kamilla
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen, den blev jeg virkelig glad for at læse ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg har lavet disse mega lækre boller nogle gange nu, men hver gang synes jeg de bliver ret flade. Har du et forslag til hvad de kan skyldes? Selv har jeg på fornemmelsen at det er fordi dejen er lidt klæg, og de derfor når at flyde ud inden de sætter sig i ovnen, men jeg ved ikke hvad løsningen er. Hvis jeg bruger mere mel, er jeg bange for de bliver for tørre…
Mvh Patricia
Hej Patricia
Det kan variere en del hvor meget væde gulerødderne afgiver, alt efter sæson og sort.
Prøv at tilføje 1-2 spsk havregryn eller en anelse mere mel, så vil det absorbere den ekstra væde der kommer – men endelig ikke for meget, for så bliver de ikke så saftige og lækre, som de jo gerne skal være.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi erstatter 100 gr hvedemel med ølandshvede og beholder solsikkekerner. Mums.
Dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine