Hjemmelavet Guldkaramel


Dejlige chewy hjemmelavede guldkarameller med et tykt lag chokolade.
Skøn at nyde til en god film eller som en del af julekonfektudvalget.
Guldkarameller er faktisk en god genganger i ny forklædning. Jeg har nemlig taget udgangspunkt i opskriften på mine saltkarameller og blot lavet et par få tilføjelser. Man kan også sagtens dele karamellen til slut – det plejer jeg selv at gøre – og så ende op med to forskellige eller flere typer af dejlige karameller.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavede churros >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 50 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet Guldkaramel
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 100 g glukosesirup
- 150 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.
Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger, vil den bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.
Hæld karamelmassen i en beholder foret med bagepapir. Størrelsen på formen er ikke vigtig, da karamellen skal trilles til kugler og ikke skæres ud.
Lad karamellen køle af i en time på køkkenbordet.
Skær karameller i mundrette stykker og tril dem til runde kugler. Sæt dem på køl til de er helt afkølede.
Overtræk karamelkuglerne med tempereret chokolade og stil dem på et stykke bagepapir til chokoladen er størknet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej! Elsker dine opskrifter, men ønsker måske du ville være mere præcis☺️ fx her hvad skal de stå på? Hvor meget skal man røre i dem (min portion kunne måske være redde? Hvornår måler du temperaturen ? For mig brænder de hele tiden på
Hej Sara
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Hvilken gryde bruger du? Jeg tror måske det kan være den der driller eller måske står temperaturen for høj ift gryden på dit komfur. Jeg oplever nemlig aldrig den brænder på – og jeg gør som beskrevet lader den koge i 30-35 min, rører hurtigt igennem måske hver 5 minut og måler først temperaturen når det ligner en lækker tyk karamel, dvs når den slipper bunden af gryden og begynder at være tyk.
Kh Ann-Christine
Jeg prøvede lave dem med laktose fri fløde. Jeg kunne på ingen måde få dette Til at holde formen.
Prøvede det med lægge dem på køle og fryser men holdte ikke formen så enden med jeg smed dette ud.
Har du ide til hvordan jeg kan gør. Få kan ikke tåle laktose så kan ikke tage den normale fløde.
Målte du temperaturen på karamellen? Det bør ikke have nogen betydning at det er laktosefri, men det lyder til at det ikke er kogt nok.
Uanset, så er der ingen grund til at smide det ud, du kan bage det i en kage, vende det i is eller lign.
Kh Ann-Christine
Hej! Hvis man nu ikke lige har adgang til glukosesirup, er der noget man kan bruge i stedet ?
Lys sirup kan også fungere til det.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine