Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grydestegt-kylling-og-hjemmelavet-kyllingefond-bouillion/ Aftensmad Suppe

Grydestegt kylling og hjemmelavet kyllingefond – bouillion

I går havde jeg god tid til at have en stor kødfuld hanekylling til at stå i en gryde og simre i nogle timer. Jeg elsker virkelig simremad, især om efteråret og vinteren – at have en grydestegt kylling stående over lav varme og simre med lækre sager i, det er for mig virkelig luksus og rigtig rart at tage sig tid til den slags.

Jeg har valgt en hanekylling, da der er rigtig meget kød på hanekyllinger fremfor en almindelig kylling. Denne kylling jeg havde fået fat i, havde ihvertfald fået lov at leve et relativt langt liv og oparbejdet muskler og masser af smag. Efter at have overvejet lidt hvad jeg skulle stille op med den,  besluttede jeg mig for, at den skulle være et måltid til mange dage. Normalt ville jeg nok have stoppet den med krydderurter, hvidløg,  citroner og have stegt den i ovnen eller på grillen, men denne her kylling skulle simre i en gryde og udover at være gavmild med lækkert kød, skulle den også bidrage til den skønneste fond. Sådan en hjemmelavet fond er en sand gave til grøntsagssupper, glæder mig allerede til næste gang vi skal have kartoffelsuppe baseret på denne fond.

Grydestegt kylling og efterfølgende hjemmelavet fond / kyllinge boullion
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT6HPT30M1
Ingredienser
  • Grydestegt kylling
  • 1 kylling, evt en god hanekylling
  • 3 løg, i tern
  • 2 porre, med top, i tern
  • 3 gulerødder, i tern
  • 2 persillerod, i tern
  • 3 stængler bladselleri, i tern
  • 2 liter vand, så det dækker
  • 1 spsk salt
  • 1 citron, eller 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 tsk peberkorn
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • til fonden
  • Alt suppevandet fra kyllingen
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Kyllingeskroget
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rens kyllingen og gnid den med salt, hvorefter den stoppes med persille og hvidløg. Brun kyllingengodt i en gryde i smør og olie.

Tilsæt derefter vand og alle grøntsager, vand, salt, peber, krydderurter og eddike.

Kom låg på og lad det simre svagt under låg i 2 timer.

Tag kyllingen op af gryden, sigt alle grøntsagerne fra og kom al suppevandet i en ren gryde.

Pil gerne kyllingen, mens den er lun, det er nemmest.

Alle de største ben og det kød der er mindst ved, kommes i gryden med suppevand, sammen med et par gulerødder, bladselleri og en håndfuld timian og persille.

Lad det simre i et par timer, hvorefter det sies igen.

Den sigtede fond hældes i beholdere og kan fryses, bruges til suppe, saucer og hvor man ellers vil anvende kyllinge fond og boullion.

Opskriften er til ca 6 personer