Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grovboller/ Boller Brød og Boller, Brunch, Madbrød

Grovboller

Lækre nemme og koldhævede grovboller, som er fyldt med god smag, fibre og en god krumme.

De lækre boller er gode til morgenbordet og smager fantastisk med en god ost. Koldhævede grovboller er også gode til madpakkerne og som sandwichboller.

Jeg er vilde med sådanne opskrifter som denne, hvor dejen bare skal tages ud af køleskabet om morgenen og skæres ud til lækre boller. Duften af nybagt brød er jo virkelig en sikker vinder fra morgenstunden!

Prøv også: Opskrift på lækre gulerodsboller >>

Grovboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M12
Ingredienser
  • 10 g gær
  • 500 g vand, stuetempereret
  • 10 g honning, eller sukker
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 75 g grovvalset havregryn
  • 10 g salt
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk olivenolie, til skålen
  • Til pensling og drys
  • 1 æg, sammenpisket
  • 25 g grovvalset havregryn
  • 20 g solsikkekerner
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt honning, hørfrø, solsikkekerner, havregryn, salt, fuldkornsmel og hvedemel.

Rør dejen på røremaskine i 15 minutter ved lav-middelhastighed til dejen er blød, smidig, blank og ensartet.

Kom dejen i en ren skål smurt med lidt olie. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter og sæt derefter skålen i køleskabet natten over, eller i minimum 12 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en bagespartel til at skære dejen ud til boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn og solsikkekerner.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter. Skrue derefter ovnen op til 230 grader og bag i yderligere 5-7 minutter, til skorpen er smukt gylden og sprød.