Grøntsagsfad
Dette grøntsagsfad er et hit i min familie – og hos mine børn, som synes det smager fabelagtigt!
Mit grøntsagsfad er fyldt med grøntsager som spinat, blomkål, kartofler, gulerødder, porre og hvad vi nu ellers lige har i grøntsagsskuffen. Ikke just altid mine børns favoritgrøntsager, bortset fra gulerødderne og kartoflerne. I denne ret skulle grøntsagerne blendes, men ikke til suppe eller en af de andre sikre ‘Johan og Julie hits’, så jeg var lidt spændt på hvordan retten blev taget mod – og det gik over al forventning.
Læs selv med lige under opskriften …
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagsfad
- 2 porre, *
- 4 kartofler, *
- 1 blomkål, *
- 4 gulerødder, *
- 200 g frossen spinat, *
- 3 æg
- 50 g parmesan
- 2 dl rasp
- 200 g frisk mozzarella
- 1 spsk smør, til at smøre det ovnfaste fad
- 0,50 dl rasp, til at drysse over
- salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Gør alle grøntsagerne i stand og skær dem i meget små stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og tilsæt lidt salt. Kog i 8 minutter.
Hæld vandet fra og kør grøntsagerne i en blender sammen med æg og parmesan. Kom rasp og halvdelen af mozzarellaen i og blend igen. Gem den anden halvdel af mozzarellaen til topping.
Smør et ovnfast fad med smør, kom grøntsagsblandingen i fadet, drys med 1⁄2 dl rasp og skær resten af mozzarellaen i skiver og læg dem på toppen af fadet.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
kan man også putte en rest spidskål i ?
Ja, sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tror du at retten kan fungere i en børnefamilie med mælkeallergi, altså uden ost, eller falder smagen så fra hinanden?
Hej Anni
Jeg har ikke lavet den uden ost, og osten giver både god smag, smovs og konsistens.
Men det er endelig bare at prøve det af og eksperimentere med den, så du får den tilpasset til jeres behov og smagsløg.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, det her grøntsagsfad må vi prøve herhjemme. Hvad spiser i til?
Godt brød og en god salat.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Bemærk at vægt i fremgangsmåde ikke ændres hvis andet end 4 personer vælges.
Det gælder i samtligt opskrifter at fremgangsmåden ikke ændres. Man skal selv tage højde for ændrede fade, tilberedningstider og særlige mængder i opskriften hvis man ændre mængde i ingredienslisten.
er simpelthen så vild med denne opskrift.
Har brugt den ret meget som startsopskrift også tilføjet bacon, chorizo, feta eller andet godt fra køleskabet.
Hvor er det skønt at høre! – og mange tak for at dele dine fine tips til variation af opskriften. Det må prøves :)
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man bruge frosne grøntsager i stedet for friske grøntsager?
Ja, det kan du fint gøre :)
Kh AC
Kan retten mon laves om formiddagen og så sættes i ovnen til spisetid? Eller falder mosen sammen så
Jeg har ikek prøvet det af, men tror fint det kan forberedes om eftermiddagen. Sørg endelig for at lukke det godt til, så der ikke kommer iltning til grøntsagerne i fadet – det kan godt gøre dem lidt brune og kedelig at se på, men har dog ingen betydning for smag eller kvaliteten.
Kh AC
Nu er vi kun voksne i familien, så behøver man at blende grønsagerne? Hvis de i forvejen er skåret fint, burde de vel kunne indgå som de er? Eller hvad mener du?
Tja, jeg synes det er to forskellige opskrifter så :)
– på hver deres måde gode retter. Vi blender den ikke kun for børnenes skyld, men mest fordi det er en skøn ret.
Men endelig prøv det andet, det vil helt sikkert også være super lækkert.
Kh AC
En lækker vegetarret, som jeg vil servere for mine veninder. Jeg er begejstret for dine opskrifter og din måde at komme de ommentarer på. Tak for det.??
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen ♡
Kan det passe at opskriften tidligere angav en samlet mængde grøntsager? (900 gram hvis jeg husker rigtigt?). Jeg har nemlig ofte med stor succes brugt den til at få udryddet diverse rester i grøntsagsskuffen og undgå madspild :c)
Ja, det er helt korrekt og det er retten jo netop skøn til. Jeg skriver fluks ind i bemærkninger til opskriften at der som alternativ til mængde kan bruges 900 g blandede grønt.
Tak for feedback :)
Kh AC
Selv tak for fantastiske opskrifter og madplaner :-D
Spændende opskrift der bare må prøves, koger du spinaten sammen med de andre grøntsager?
Ja, det gør jeg :)
God fornøjelse med retten
Kh AC
Hvor er du altså sød, og skønt at høre om dine børn, din familie!
Nyder at læse om jer, og skønne opskrifter du lægger ud.
Vi må prøve grøntsagsfadet!
Hilsen til jer, og god søndag,
fra Anne-Merete
Tusind tak, Anne-Merete – hvor er det dejligt med sådan en skøn søndagshilsen ♡
Rigtig dejlig dag til dig.
Kh AC
Hvordan skal konsistensen være i det? Her blev det stabil grøntsagsmos med brænt ost på! Det smager rigtig godt, men det var ikke det, jeg forestillede mig ?
Det lyder som om der er gået noget galt i tilberedningen … Det skal gerne blive en luftig, cremet grøntsagsmos (uden brændt ost) :)
Kunne man ikke med fordel bruge hytteost istedet for mozarella da den jo er lidt sundere?
Tjo, men jeg synes nu den smager bedst med mozzarella ;) – men prøv det endelig af :)
Det lyder lækkert. Men hvad er mozzarella smør?
Det er en fejl – er rettet i opskriften nu ;)
Så lækkert, og familien samt mindste manden, syntes det var lækkert. Mor skal vi ikke ha spinat igen i morgen ??. Tusind tak for super lækre opskrifter, som virker hver gang.
Hilsen en trofast følger.
Hvor skønt! det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Vil høre om du kan anbefale årstidernes grønt kasse til en voksen og barn eller andet som du har prøvet, det er for at spare tid og ikke skulle ud og handle tit.
vh linda
Vi har prøvet det nogle gange og var rigtig glad for det – jeg blogger faktisk om en vegetarkasse derfra senere denne uge, så læs endelig med der, hvor jeg også har en lille rabatkode :)
Tror du at retten kan fryses, jeg har mange grønsager i køleskabet, der trænger til at blive brugt?
Jeg har ikke prøvet at fryse den, men er sikker på det vil gå glimrende :)
Tak for svaret, det var dejligt? Og lidt mærkeligt at vi var 2 der skrev det samme spørgsmål næsten samtidigt ?
Ja, det var lidt pudsigt :) Godt I spørger :)
Har du prøvet og fryse det ned?
Flot og inspirerende blok du har lavet?
Nej, det er ikke testet af – men det tror jeg sagtens du kan :)
Og mange tak ♡
Kh AC
Kan blomkål erstattes af broccoli?
Hjemmet her har et stk barn der ikke spiser blomkål?
Det kan det godt, men jeg tror næppe de kan smage blomkålen i retten alligevel ;)
Hej jeg har erstattet smør med kokosolie, det smager også rigtig fint?
Ups den poppede op ved en anden opskrift, jeg har erstattet smør med kokosolie i opskriften på dine lækre sprøde vafler?
Hvor er dit ovnfaste fad fra? Det er super fint :)
Mange tak :)Det er købt i Ica i Sverige for omkring 10 år siden
Var meget spændt på hvad min mand ville sige til denne ret og havde endda spicet den op med lidt stegte bacon/løgtern, for at “bløde ham op”. Han er i forvejen heller ikke den største ostespiser, så jeg følte mig lidt udfordret – Men sådan er det når man giver madlavnings stafetten videre i sidste øjeblik ;-)
Jeg havde ikke behøvet at være det mindste bekymret. Der gled 4 (!!) portioner ned og “Det smager helt vildt godt det her! Det var lige præcis det jeg havde lyst til at spise i dag”
– Så retten er også godkendt til de kræsne mænd. Tak for inspiration til lækker mad gang på gang
Fantastisk! Det er dejligt at høre – tak for den skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Helt fantastisk! Jeg tilføjede nogle rester fra køleskabet inkl en sovs fra igår lavet med hoisinsauce, hvidløg og ingefær. Brugte rød cheddar og lidt yoghurt natural istedet for mozzarella.
Jeg har sjældent set Samuel på næsten 2 år spise SÅ godt ?❤️?
Jeg er stor fan af dine opskrifter – både som kvinde og som mor, bosiddende i Tromsø på 5. år. Tak for at du findes, http://www.valdemarsro.dk – hurra! ??
Fantastisk dejligt med sådan en hilsen og tilbagemelding på min opskrift ♡
Tusind tak! Det varmer :)
Kh AC
Mums! Et godt alternativ til kartoffelmos ;-) Mætter rigtig godt! Tak for mange gode opskrifter :-) Vi bruger dem jævnligt og har altid mindst en af dine madplansretter på ugeplanen herhjemme :)
Så dejligt at høre! Tusind tak for den søde hilsen og tilbagemelding på mine opskrifter :)
Nu er jeg meget lidt glad for ost, så jeg må prøve med noget neutralt ost, man som regel drysser over pizza, men denne opskrift er jeg virkelig nysgerrig efter at afprøve. :-)
Frisk Mozarella som jeg bruger i opskriften er meget smagsneutral og mild i smagen, den bruger vi også til hjemmelavet pizza herhjemme. Det kan varmt anbefales :)
Hej!
Tak for en super opskrift! Jeg var selv lidt skeptisk overfor konceptet med blendede grøntsager, men den gik rent ind både hos den lille på 15 mdr, den store på 4 år og manden :)
Da jeg serverede for den store sagde jeg ‘ved du hvad, der hvor jeg fandt opskriften stod der at det var juletræsmad, kan du se det er grønt og osten ligner lidt julepynt?’ – og hun var all-in :D
Vi havde ikke så meget ost, men det gik godt alligevel og jeg er vildt med at retten kan indeholde alle reste-grøntsagerne og brocolli og spinat som mine børn i øjeblikket har lidt svært ved!
– Ida
Så sejt! Og super skønt at din datter også var all in på juletræshistorien – det er sådan nogle skønne må ting der skal til for at gøre det hele lidt ekstra spændende :)
Tusind tak for den dejlige tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Øj den ser lækker ud, den vil jeg servere i ugen. Hvad gør du dag 2 ? Tør du opvarme spinat ? Og hvad hvis der er brugt frossen spinat i retten ?
Rigtig god weekend og tak for alle dine lækre vegetaropskrifter ?
Kh
Lykke
Hej Lykke,
Du kan sagtens varme spinat op igen – se evt også fødevarestyrelsen :)
Rigtig god fornøjelse med den og dejligt at du kan bruge opskrifter
God lørdag
Kh AC
Jeg har lavet retten et par gange, men har lavet den som “cottage pie” , hvor jeg har anvendt denne opskrift til den øverste del, i stedet for kartoffelmos. Super lækkert.
Uhmm, det var da en skøn ide!
Tak for tippet :)
Hej A-C
Sidder lige og “bladrer” din blog igennem, hvilket jeg ofte gør i forvejen og vupti “faldt” jeg lige over denne ret. Mærkeligt at jeg ikke har bemærket den før. Nå skidt, jeg sidder og tænker at den er rigtig god som tilbehør hele året rundt med de forskellige grøntsager der er i sæson… Den ser ihvertfald rigtig god ud.
Hvor hyggeligt!
Det synes jeg simpelthen er så dejligt og hyggeligt at du gør :)
Og ja, denne opskrift kan virkelig varieres efter årstid og hvad man lige har.
Kh Ann-Christine
:-) Så godt med en gang juletræsmad! Børnenes fantasi og gode ide´er er helt vidunderligt og herligt at du/i spillede med!
Jeg tror opskriften skal prøves i stedet for den sædvanlige blomkålsgratin.
Blomkålsgratin, uhm! Det er længe siden jeg har fået det :)
Det ser lækkert ud :)
Det var det også, vi skal også lave det igen. Synes det er en glimrende efterårsret, faktisk (selvom det ikke er efterår endnu, det har vejret bare ikke altid lige opdaget)
God historie. Det må prøves:)
Alt der virker – og gør alle glade :)
Haha, det er god stil! Jeg elsker bemærkningen om juletræsmad – tror desværre ikke den virker på dem af mine venner, der er grøntsagsforskrækkede – men de er selvfølgelig også lidt ældre og konservative i forhold til dine kære poder :-)
Ja, der er nok en aldersgrænse for hvornår den går. Men prøv da ;) ha ha
Det lyder og ser virkeligt lækkert ud – Tror helt sikkert at det er en opskrift jeg skal have afprøvet :)
Det er jeg glad for at høre :)
haha – juletræsmad! det lyder som et hit.
Storytelling, det er det der skal til ;)
Mums – synes også det lyder rigtig lækkert.. forestiller mig et par lækre skiver skinke til måske? Hvis manden synes det kan være svært at undvære lidt “kød” :)
Ja, jeg tænkte også at man sagtens kunne servere kød til :)
Sikke en fin dialog…Ja, alle kneb gælder..Tror desværre ikke den går med mine piger på 7 og 9 år…Men jeg laver det i aften og ser hvad der sker…Mums…
Nej, den hopper de nok ikke på. Men måske vil de gerne spise det alligevel, det smager ikke alt for ‘grønt’ hvis du forstår hvad jeg mener ;) Gik det mon?
Hvor ser det lækkert ud!
Ja, ik´ ;)
Det må jeg helt klart prøve snart – jeg synes tit det kan være svært at få min søn på to et halvt til at spise grøntsager. Jeg har før haft held ved at blende det til ukendelighed i lasagne osv, så denne ret håber jeg også vil lykkedes :)
Jeg håber det lykkedes. De har spurgt efter retten et par gange i denne uge også – måske mest fordi vi kaldte den noget så eksotisk som juletræsmad ;)
Uhm, det lyder lækkert. En super god måde at få mange grønsager på, og en opskrift der kan varieres i det uendelige, alt efter hvilke grønsager man lige har.
Ja, det kan det nemlig. Jeg er også helt sikker på at vi laver det igen, det var et hit! :)
Det ser lækkert ud og let er det også. Jeg elsker broccoli, og så er det sundt. Bare lige en sidebemærkning – det skal da være børnevenligt! :-)
Ikke alt mad er lige børnevenligt, hvis du spørger mine børn ;) -og jeg servere alt muligt blandet herhjemme. Der er dog altid noget på bordet som jeg er sikker på at de kan lide – andet mad skal man lige vænne sig til og måske se serveret nogle gange, hvor vi andre nyder at spise det. Sådan har det fx været med sushi.