Grønkålschips
Grønkålschips er et stort hit og en skøn måde at spise den dejlige sunde grønkål.
Det smager skønt og er glimrende som tilbehør til en fredagsøl eller som en lille overraskende del af en forret og til vinterens tapas.
Prøv også meget gerne at komme et drys sprød grønkålschips over salaten eller brug dem som alternativt fyld i wraps, drys på suppe mv.
Til min overraskelse, spiste Johan dem også med stor fornøjelse; “uhm hvor de knaser” sagde han.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålschips
- 3 grønkål, skåret i grovestykker
- 15 g parmesan, friskrevet
- 3 spsk olivenolie
- 1 drys flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend grønkål med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag og drys parmesan ost over.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10-15 minutter, til de er knasende sprøde. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på!
Hej
Det ser supper lækkert ud.
Jeg tænkte på om man kunne bruge finthakket grønkål?
Og kan parmesan erstattes af andre slags oste? Hvis ja hvilke?
Tak for det.
Kh Hanna
Hej Hanna
Det kan du godt, det bliver blot mere sprød smuldret knas – som kan bruges som fx sprødt drys på en salat.
Blot vend det hyppigt, så det ikke brænder på.
Du kan bruge andre hårde oste, som fx den danske vesterhavsost.
Kh Ann-Christine
Mener du 3 grønkål? Jeg kan ikke få plads til mere end et halvt på min bageplade, selvom jeg er grundig med at rippe dem så der ikke er for meget stilk….måske har du skrevet forkert…det er jo også meget at opbevare chipsene fra 3 kål🤷🏼♀️
3 store blade grønkål ;)
– ikke 3 hele grønkålsplanter, som der jo er stor forskel på størrelsen af alt efter høst. Men grønkål høster jeg altid blot et blad af gangen og så vokser den videre og jeg kan høste af den mange gange.
Kh Ann-Christine
Skal grønkålschips altid serveres varme 🤔
nej det behøver de ikke
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Uhh spændende opskrift,
kan man lave dem uden ost?
Ja, blot med olie og salt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Helt fantastisk gode chips – vanedannende 👍👍
Så skønt at høre!
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Kører I med eller uden blæser på i varmluftsovnen?
Lidt sent svar, men varmluft findes vist ikke uden blæser. Deraf navnet.
Skønne chips også her midt sommer. Grønkålen kommer igen på stokken, så kan blive ved med at brække af
Jeg lavede grønkålschips på en stegepande som forsøg – det blev en kæmpe succes, mine børnebørn på 4 + 7 spiser dem med stor glæde.
Hvor dejligt! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding
Kh AC
De smager fantastisk! Jeg putter ofte de rå grønkål på pizzaen. Det smager også himmelsk!
Hej.
Inden jeg kaster mig ud i at lave alt for stor en portion grønkålschips: skal de spises samme dag?
Mvh. Susanne
Man kan sagtens gerne dem i en lukket beholder med lidt køkkenrulle til at tage overskydende olie.
Jeg har ikke selv prøvet at lave til andet end samme dag, så der må jeg være dig svar skyldig :)
Hej
Jeg vil lave grønkål til middagsgæster på lørdag. Kan jeg lave dem dagen før eller bliver de kedelige? Og hvordan skal jeg i givet fald opbevare dem?
Glæder mig til at prøve dem:)
Bedste hilsner
Bettina
Jeg har ikke prøvet det af, men blot lavet dem vi spiste med det samme – så ved ikke hvordan de er dagen derpå, desværre :)
Kh AC
Hej Ann-Chistine, hvor købe man en god and eller en god øko kylling?
Vi plejer at købe and fra Gothenborg, hvor vi også ofte køber kyllinger fra.
Men der er mange gode gårdbutikker der sælger øko and og kylling også via webshops
Kh AC
Tak for en super skøn side med vidunderlige retter!! ❤️
Jeg skal lige høre, når du skriver grader til ovnen er det så varmluft eller alm ovn?? (Det er ikke kun til denne ret jeg tænker på!) ?
Hilsen Pia
Det er næsten altid varmluft – men jeg skal nok blive bedre til at skrive det ind fremover.
Det kommer sig egentlig mest af at min gamle, gamle ovn som vi havde før, kun kunne fungere på varmluft ;)
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine
Jeg elsker grønkål og disse chips er så fantastiske. Har lige lavet dem med parmesan og havde egentlig haft planer om at servere dem for nogle her til aften. Men de er simpelthen for lækre, så jeg tror de er fortæret inden de kommer :-)
Heh, sådan kan det jo gå :D
Jeg er også ret stor fan af dem :)
Lyder vildt lækkert, og som et godt, sundt alternativ. Hvor meget olie skal der være ved grønkålene?? :-)
Den smager super godt. Jeg bruger omkring 2-3 spsk. Hvis du kommer det i en pose med grønkålen så er det nemmest at fordele og få olien godt ind på i alle kringelkrogene ;)
Åh jeg elsker også grønkål – og også helts rå, men grønkålschips er bare SÅ godt! :-)
Ja, tænk engang var jeg ikke særlig vild med kål – men det var inden jeg prøvede at spise det råt. Det er virkelig det bedste udgangspunkt :)
Nøj, hvor ser de gode ud!! Det skal helt sikkert prøves :-)
God fornøjelse med dem, Ulla :)
Hm det skulle måske prøves en vinterdag. Er ikke den store spiser af grønkål (får det kun som grønlangkål en gang om året), men har gået og overvejet om jeg ikke skulle prøve at købe noget så eksperimentere i køkkenet med det.
Hvis det sker, skal disse chips da klart afprøves.
Jeg elsker, elsker, elsker grønkål – men spiser det helst råt, måske det også lige er dig? Jeg kan anbefale denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/gronkalssalat-med-granataeble/ ;)
Det skal prøves! Rosenkålschipsene er ofte på bestilling derhjemme, men det kræver lige lidt overskud, da det tager tid at pille bladene fra hinanden. Men når det er gjort, så er det en himmelsk spise og en god måde at få børnene til at spise den sunde kål.
Så glæder mig til at afprøve denne :-)
Der er grønkål straks nemmere og hurtigere at arbejde med ;) -men de små rosenkålsblade er jo også noget så fine, spændende om dine børn bliver lige så vilde med denne variant
Se det er lige nu, at jeg bittert fortryder ikke at have købt den store pose øko-grønkål (nedsat til 10 kr) i SuperBrugsen igår. Damn it! Jeg havde glemt at grønkålen kunne laves til chips.
Tak for reminderen – ser LÆKKERT ud!
KH
Anne
Det er det også ;) Godt der er en lang grønkålssæson foran os :)