Groft franskbrød


Groft franskbrød er virkelig lækkert.
Duften når det lige kommer ud af ovnen og står på risten og køler lidt af. Det er jo virkelig en af de skønneste hjemmelige dufte, duften af nybagt brød.
Denne opskrift giver et skønt franskbrød med fuldkornsmel og stadig er det saftigt og har en skøn krumme som gør det perfekt til ostemadder og sandwich.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Groft franskbrød
- 2,50 dl vand
- 20 g gær
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 200 g fuldkornshvedemel
- 225 g hvedemel, + lidt til æltning
- 2 spsk mælk, til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i vand, tilsæt yoghurt, salt, olivenolie samt fuldkornshvedemel.
Rør godt rundt og ælt derefter lidt mere mel i lidt efter lidt. Dejen skal være lækker smidig og ikke alt for klistret. Ælt den gerne på røremaskine ved middelhastighed i 7-8 minutter.
Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter på køkkenbordet.
Kom dejen i en form og dæk den med et rent klæde. Lad den koldhæve i køleskab natten over.
Tag forsigtigt formen ud af køleskabet, lad den stå på køkkenbordet i 30 minutter, pensl meget forsigt med lidt mælk.
Sæt dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.
Tag brødet ud af formen, bank det under bunden hvis det lyder hult er det færdigt (ellers giv det 10 min længere uden form – og lad det så køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal formen smøres med olie?
Og bruger du blot en stål form?
Hej Linnea
det kommer an på formen, jeg smører den med olie og jeg bruger både forme af træ, stål, silikone mv. Du kan fint bruge den brødform du har.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det rene klæde brødet dækkes med, når det hæver i køleskabet, skal det være tørt eller fugtigt?
Tak for dine altid velsmagende opskrifter 🥰
Mvh Helle
Jeg bruger en brusebadehætte , fås i æsker med 3 stk i.
Hej Helle
Tak for din søde hilsen.
det kan fint fungere med begge dele. Jeg plejer at lægge et tørt klæde over og de seneste år har jeg oftest koldhævet i en beholder/skål med låg over.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er løbet tør for olivenolie. Kan alm. solsikkekerneolie mon bruges?
Ja, det kan det fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine