Grøntsagswok med cashew og kokosnudler
Grøntsagswok er så lækkert og en dejlig nem måde at få serveret en masse skønne grøntsager med topkarakter på smagsskalaen.
Jeg har lavet denne vegetar wok med nøddesmør, for det giver en lækker og meget fyldig smag til grøntsagerne og nudlerne. Det bliver seriøst den lækreste smovsede ret du kan forestille dig. Helt uimodståelig!
Varier endelig med andre grøntsager efter sæson, se fx tips til dette under opskriften.
Prøv også: Min opskrift på Red Thai Curry >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagswok med cashew og nudler
- 400 g nudler
- 300 g pillede edamamebønner
- 2 spsk rød karrypasta
- 20 g ingefær, friskrevet
- 3 fed hvidløg, presset
- 400 ml kokosmælk
- 2 spsk cashewnøddesmør
- 0,50 broccoli, delt i buketter
- 3 gulerødder, skåret i tynde skiver
- 200 g frossen spinat, eller frisk
- 1 spsk fishsauce
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
- Til servering
- 40 g cashewnødder
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Kom edamamebønnerne i gryden, 1 minut før nudlerne er færdige, og hæld straks derefter bønner og nudler gennem en sigte. Skyl nudler og bønner med iskoldt vand, så de ikke klistrer sammen, og så kogningen stopper.
Kom olie i en wok eller stor pande og tilsæt karrypasta, ingefær og hvidløg, rør rundt, til det dufter skønt.
Rør kokosmælk og cashewnøddesmør i og rør det godt sammen til en ensartet sauce.
Tilsæt broccoli, gulerødder og spinat og varm det godt igennem, til spinaten falder sammen.
Vend nudler og edamamebønner i og vend det godt sammen, så saucen fordeler sig i retten. Smag til med fishsauce og saften fra en lime.
Server i skåle med et drys cashewnødder og frisk koriander.
Hvilken karry pasta bruger du? Vi har brugt forskellige gennem tiden, men fælles for dem alle er at de bliver ret stærke, især når de skal ristes på panden først :) – vi brugte kun det halve af det der skulle i, i dag og det var alligevel så stærkt jeg ikke ville servere det for børn :)
Hej Dorthe
Jeg bruger dem fra supermarkedet når jeg udvikler mine opskrifter, jeg synes ikke de er så stærke. Men det er jo en smagssag :)
– hvis du synes en rød karrypasta er for stærk, så vil jeg anbefale at skifte til grøn, for de er mildere i smagen og du kan evt undlade at sautere den på panden fra start. Så kan du i stedet smage til med den og nemmere justere styrken til jeres smag. Du kan gøre det samme med den røde karrypasta hvis du har en rest tilbage, smag til med den i stedet for at komme den i fra start.
Kh Ann-Christine
Jeg har tænkt mig at prøve at lave retten til en familie med børn – bliver den meget stærk eller er den okay “mild” i smagen?
Hej Ida
Jeg bruger en mild rød karry pasta, så den bliver ikke spor stærk. Men er du i tvivl om styrken i den karry du har, så start med lidt og tilføj mere efter smag :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for svaret.
Jeg finder en mild karrypasta og prøver mig frem. Jeg er sikker på at det bliver et hit.
Rigtig god opskrift! den er blevet en af de faste hjemme hos mig. Dog giver den en stor portion, og vi laver ofte næsten halv portion til fire mennesker
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Når man ser andre opskrifter på cashewsmør, skal nødderne ristes først. Som jeg læser dine kommentarer kan man nøjes med at lade dem trække i vand og så blende det. Er det korrekt?
Det kommer lidt an på hvilken foodprocesser/blender du har.
Med min foodprocesser, som er kraftig, kan jeg riste cashewnødderne let for at fremme smagen og derefter kører dem til en cremet cashewsmør. Med en stavblender eller knap så kraftig minihakker eller lign fungere det glimrende at iblødsætte og derefter blende. Smagen bliver mere mild, men virkelig lækker cremet
Kh Ann-Christine
Hej. Syntes du at cashewnøddesmør/peanutbutter er en stor del/vigtig del for smagen af retten eller kan det undlades?
Det vil blive en helt anden ret og smag uden nøddesmør, da det gør retten cremet.
Men det vil uanset også smage dejligt uden.
Prøv det og eksperimenter med hvad du kan forestille dig vil være et godt alternativ, hvis du synes den mangler lidt på konsistensen uden nøddesmør.
Kh Ann-Christine
Har du prøvet at erstatte cashewnøddesmøren med Tahini?
Ja, det smager også dejligt, særligt kan jeg godt lide det med en lys tahin.
Kh Ann-Christine
Meget lækkert og velsmagende.
Dog endte jeg med nogle meget hårde og seje bønner.
Jeg brugte frosne, ØKO-edamamebønner fra Coop og fulgte opskriften slavisk.
Et bud på hvorfor?
Tak og nej, det har jeg aldrig oplevet.
– men de var uden bælg, ik?
Kh AC
Der har vi svaret …😆
Hvad er enheden for broccoli? Kilo?
Stk, medmindre andre mål er angivet :)
Den ser super lækker ud, den skal på madplanen snart :)
♡
Jeg er helt vild med dine opskrifter ? Jeg har dog en udfordring med koriander – for mig smager det af sæbe. Er der noget, jeg kan erstatte koriander med?
Hej Marianne,
Tusind tak :)
Du kan som udgangspunkt altid erstatte frisk koriander med bredbladet persille i mine opskrifter.
Tørret koriander smager noget anderledes, men hvis du heller ikke er så pjattet med det, så erstat evt med spidskommen for en skøn krydret smag.
Kh Ann-Christine
Hvilken slags nudler vil du anbefale til denne ret? :)
Jeg bruger som regel ægnudler, men du kan bruge flere varianter til denne, så den er ret fleksibel :)
Har du en maskine til at skære gulerødder? Hvis ja, hvilken? :)
Elsker din blog!
Tusind tak :)
Jeg har et mandolinjern, som jeg har købt for længe siden – der er ikke mærke på, så kan ikke tippe om brand desværre
Kh AC
Kan man bruge noget andet end fishsauce? Sidst jeg købte noget, fik jeg ikke brugt det op, inden det blev for gammelt… Og er selvsagt ikke tilhænger af madspild…
Min erfaring med fishsauce er at den holder i årevis. Jeg køber direkte fra en asiatisk butik og altså ikke de brands der normalt findes i supermarkeder.
Du kan evt bruge soya eller teriaky i stedet, det giver ikke det samme, men kan være en udemærket erstatning.
Kh AC
Tak for altid gode ideer og glædelig påske
Kan man bruge peanutbutter i stedet for cashewnøddesmør?
Mange tak for din søde hilsen og god påske til dig :)
Peanutbutter vil også være lækkert i denne ret
Kh Ann-Christine
Det lyder super spændende. Kan jeg erstatte kokosmælken med noget, da jeg ikke er den store fan af dette?.
Venlig hilsen
Stine
Du kan evt erstatte med grøntsagsboullion
Kh AC
Tak for en spændende opskrift, den skal helt sikker afprøves.
Kan du sætte et navn på den karrypasta du bruger. Jeg har prøvet et par stykker, med kvailiten og smagen var ikke særlig autentisk. På forhånd tak :)
Tusind tak!
jeg har lige brugt den op og kasseret glasset, men kan ikke husket navnet på den. Den var økologisk og købt i Føtex, knap så krydret og stærk som dem man kan købe i asiatiske butikker, men jeg går gerne på det kompromis for økovarianten.
Ellers prøv endelig at spørge i en asiatisk forretning, de er som regel søde til at hjælpe og ved lige hvilken der er mest autentisk.
Kh AC
Mange tak. Jeg prøver Føtex. :)
Jeg køber altid karrypasta i en asiatisk butik. Der er mange spændende at vælge imellem.