Grøntsagsmuffins


Disse grøntsagsmuffins er et hit i madpakkerne herhjemme og jeg er selv ret vild med dem til morgenmad, sammen med lidt hummus, friske grøntsager, en smoothie og kaffe.
De er virkelig nemme at lave og kan varieres med andet grønt, bacon i stedet for chorizo eller man kan undlade både kylling og chorizo og nyde dem som en vegetariske grøntsagsmuffin. Alt sammen smager skønt og er en herlig måde til også at tage udgangspunkt i hvad der er i køleskabet, i sæson og i grøntskuffen i det hele taget.
Prøv også: Opskrift på de lækreste gulerodsboller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagsmuffins med kylling
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk olivenolie
- 5 æg
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk fuldkornshvedemel
- 0,50 dl vand
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 250 g squash, groftrevet
- 12 cherrytomater
- 50 g kyllingebryst, tilberedt (evt rester)
- 75 g broccoli, i små buketter
- 50 g cheddar ost, i små tern
- 2 håndfulde krydderurter, friske og efter eget valg
- 30 g chorizo, i små tern
- 1 tsk smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg på en pande i en smule olie, til løgene er bløde.
Bland mel og bagepulver i en skål, og pisk derefter æggene i sammen med vand, salt og peber.
Rør alle grøntsagerne, kylling, chorizo og ost samt de sauterede løg i blandingen og kom det hele i smurte muffinsforme.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-18 minutter.
Grøntsagsmuffins kan serveres lune eller kolde (er også gode i madpakken)
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har du en opskrift på muffins med svampe – gorgonzola el andet,jeg har svært ved at finde nogle?på forhånd tak.
Hej Myrna
Det har jeg ikke lavet, men det skriver jeg da lige på min ideliste :)
Kh Ann-Christine
Dejen blev meget våd, måske pga. den revne squash og de overskårne tomater, så jeg bagte dem i ca. 25 min. De blev ok.
Hej John
Der kan være forskel på mængden af væde i squash og tomater + på bagetider fra ovn til ovn, så rigtig fint du justerede bagetiden til så de blev gode.
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge papirsmuffinsforme og sætte dem ned i fast muffins forme
Ja, papirsformene kan dog hænge en smule ved fyldet i denne opskrift
Kh Ann-Christine