Grøntsagsmuffins
Disse grøntsagsmuffins er et hit i madpakkerne herhjemme og jeg er selv ret vild med dem til morgenmad, sammen med lidt hummus, friske grøntsager, en smoothie og kaffe.
De er virkelig nemme at lave og kan varieres med andet grønt, bacon i stedet for chorizo eller man kan undlade både kylling og chorizo og nyde dem som en vegetariske grøntsagsmuffin. Alt sammen smager skønt og er en herlig måde til også at tage udgangspunkt i hvad der er i køleskabet, i sæson og i grøntskuffen i det hele taget.
Prøv også: Opskrift på de lækreste gulerodsboller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagsmuffins med kylling
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk olivenolie
- 5 æg
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk fuldkornshvedemel
- 0,50 dl vand
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 250 g squash, groftrevet
- 12 cherrytomater
- 50 g kyllingebryst, tilberedt (evt rester)
- 75 g broccoli, i små buketter
- 50 g cheddar ost, i små tern
- 2 håndfulde krydderurter, friske og efter eget valg
- 30 g chorizo, i små tern
- 1 tsk smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg på en pande i en smule olie, til løgene er bløde.
Bland mel og bagepulver i en skål, og pisk derefter æggene i sammen med vand, salt og peber.
Rør alle grøntsagerne, kylling, chorizo og ost samt de sauterede løg i blandingen og kom det hele i smurte muffinsforme.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-18 minutter.
Grøntsagsmuffins kan serveres lune eller kolde (er også gode i madpakken)
Dejen blev meget våd, måske pga. den revne squash og de overskårne tomater, så jeg bagte dem i ca. 25 min. De blev ok.
Hej John
Der kan være forskel på mængden af væde i squash og tomater + på bagetider fra ovn til ovn, så rigtig fint du justerede bagetiden til så de blev gode.
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge papirsmuffinsforme og sætte dem ned i fast muffins forme
Ja, papirsformene kan dog hænge en smule ved fyldet i denne opskrift
Kh Ann-Christine
Kan man udelade cheddar eller bruge noget andet, som ikke er ost?
Det er en smagssag – jeg synes de bliver bedst med ;)
– men eksperimenter endelig med det
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Nemme, lækre og velsmagende. Faste som de skulle være. Tak for det.
Dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding.
Kh Ann-Christine
Hej!
Hvis nu jeg fryser dem, og de skal tøes op.. er det så via ovn eller skal jeg lade dem tø op i køleskab? :)
Planen er at lave dem til min kæreste når han skal have madpakke i skolen uden han selv skal forberede det store :)
Hej Camilla. Fandt du et svar. Jeg har nemlig samme plan:-)
Jeg vil lave grøntsagsmuffins med kylling, som en del af en buffet.
Har I forslag til, hvad man kan erstatte squash med?
Vh Dorte
Hej Dorte
Måske med revet gulerødder lign. Det er jo ikke helt sæson for græskar, hvilket også kunne være godt.
Kh AC
Hvilke forme lavede du muffins i?
En fast muffinsform, jeg har et par forskellige og vælger altid den hvor der er bedst ‘slip let’ i.
Kh AC
De ser lækre ud, men mine hang fast i formene selv om de var smurt godt. Skal de være kolde før udtagning?
Måske det kommer an på formens materiale, jeg oplever ikke de hænger ved, hverken når de er kolde eller varme
Kh AC