Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groentsagsbiksemad/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vegetar, Vinter

Grøntsagsbiksemad med spejlæg

Grøntsagsbiksemad er en virkelig god ret til at få ryddet op i grøntsagsskuffen og til at minimere madspild i husholdningen.

Det smager SÅ godt og I kan se under opskriften en del tips til variationer af vegetar biksemad og ellers er det endelig blot at eksperimentere og prøve sig lidt frem. Retten kan også fint serveres i spinatpandekager som en lidt alternativ ret og med mange ekstra krydderurter.

Prøv også: denne skønne opskrift på ovnbagte grøntsager >>

Grøntsagsbiksemad med spejlæg
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT40M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 200 g kartofler, skåret i tern
  • 2 gulerødder, skåret i tern
  • 100 g sød kartoffel, skåret i tern
  • 0,50 broccoli, delt i buketter
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk smør, eller olie til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 æg
  • 100 g syltede rødbeder
  • 4 spsk ketchup
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg, kartofler, gulerødder og søde kartofler på en pande med smør eller olie ved middelvarme og rør jævnligt, til løgene er bløde, og kartoflerne har fået stegeskorpe og er lige knap møre.

Krydr med salt og peber.

Kom broccolibuketter på sammen med finthakket hvid­løg og sauter videre, til kartoflerne er møre.

Varm smør op på en pande og steg æggene til spejlæg.

Server grøntsagsbiksemad med spejlæg og ketchup på rugbrød og med tilbehør af rødbeder og persille.