Grøntsagsbiksemad med spejlæg
Grøntsagsbiksemad er en virkelig god ret til at få ryddet op i grøntsagsskuffen og til at minimere madspild i husholdningen.
Det smager SÅ godt og I kan se under opskriften en del tips til variationer af vegetar biksemad og ellers er det endelig blot at eksperimentere og prøve sig lidt frem. Retten kan også fint serveres i spinatpandekager som en lidt alternativ ret og med mange ekstra krydderurter.
Prøv også: denne skønne opskrift på ovnbagte grøntsager >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsagsbiksemad med spejlæg
- 2 løg, finthakkede
- 200 g kartofler, skåret i tern
- 2 gulerødder, skåret i tern
- 100 g sød kartoffel, skåret i tern
- 0,50 broccoli, delt i buketter
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk smør, eller olie til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 æg
- 100 g syltede rødbeder
- 4 spsk ketchup
- 4 skiver rugbrød
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg, kartofler, gulerødder og søde kartofler på en pande med smør eller olie ved middelvarme og rør jævnligt, til løgene er bløde, og kartoflerne har fået stegeskorpe og er lige knap møre.
Krydr med salt og peber.
Kom broccolibuketter på sammen med finthakket hvidløg og sauter videre, til kartoflerne er møre.
Varm smør op på en pande og steg æggene til spejlæg.
Server grøntsagsbiksemad med spejlæg og ketchup på rugbrød og med tilbehør af rødbeder og persille.
Kan denne ret fryses så man eksempelvis kan lave en stor portion og så fryse den i mindre portioner? og så tø den op og bage dem i ovnen igen?
Kartofler bliver ikke så gode af frost, så jeg vil nok undgå at fryse denne ret ned
Kh AC
Nu har jeg efterhånden prøvet opskrifter fra både brød, kager, vegetar aftensmad m.m Der er endnu ikke én der ikke har fantastisk MUMS
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Denne ret er blevet en stor hit hjemme hos os ( to børn og to voksne) :-)
Er jeg faktisk i gang at forbedre den nu?
Hvor er det skønt at høre :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Skal kartofler og gulerødder koges først ?
nej, ikke som udgangspunkt – men retten kan sagtens tilberedes med kogte kartofler eller gulerødder (rester) så skal de blot ristes i kortere tid til de har lidt stegeskorpe
Kh AC
♡
Genialt! Tak for den idé :)
Velbekomme ♡