Grøntsager på grill og en lækker marinade til grøntsagerne
Grøntsager på grill kan sagtens være et hovedmåltid eller et herligt fyldigt supplement til andre retter. Vi griller mindst et par gange om ugen i øjeblikket og selv om der selvfølgelig ryger lidt gode stykker kød på grillen, nogle lækre pølser og lign – så griller vi også en hel del grøntsager.
Indimellem griller vi kun grøntsager – det er nemlig super lækkert, nemt, og vi synes alle fire godt om det, når der er lækkert kryddersmør til.
Prøv også: andre skønne opskrifter til grill >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøntsager på grill
- 2 tomat, skåret i halve
- 1 squash, skåret i skiver
- 1 hvidløg
- 2 rød peberfrugt, skåret i kvarte
- 1 løg
- 1 aubergine, i skiver
- 0,50 pakke grønne asparges
- 1 fennikel, skåret i skiver
- 2 majskolbe
- Marinade
- 5 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk røget paprika
- flagesalt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør marinaden sammen og gør alle grøntsagerne klar.
Pensl alle grøntsagerne med marinade og grill først majskolberne i 30 minutter på indirekte varme. Sæt også det hele hvidløg og kartoflerne på indirekte varme i kanten væk fra kullene, hvor der er lavest temperatur. Grill tilsidst de grøntsager der skal have direkte varme, da de blot skal have 3-5 minutter grill på hver side.
Indirekte varme
- bagte kartofler med kryddersmør
- hele hvidløg
- majskolber
Kom kartofler, majs eller andet, der skal være godt mørt i midten, på indirekte varme i 30 minutter.
Direkte varme
- tomater, skåret i halve
- squash, skåret i skiver
- peberfrugt, skåret i kvarte
- aubergine, skåret i skiver
- asparges
- fennikel, skåret i skiver
- fersken
- grøntsagsspyd
Grill grøntsagerne på direkte varme i 3-5 minutter på hver side, til de har grillstriber og er let møre med bid.
Tip til bagte hvidløg:
Skær 1 cm af toppen på løget. Drys med lidt flagesalt og dryp med en god olie.
Løgene pakkes i folie ved at folde/lukke på toppen.
Tilberedes ved indirekte grill som kartoflerne.
1 helt løg pr. person. Bliver super mørt og med velsmagende sødme. Den skarpe smag forsvinder. Spises med tandstkker/mini gaffel, hvor man lirker de enkelte fed op.
Hvordan spiser du hvidløget, bare som andre grønsager eller?
MVH Helle
Jeg bruger det til at mose og smøre på grøntsagerne, fyld i kartofler, til majs mv.
Rigtig god sommer
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for en super skøn blog❤️ Det skal prøves🤩
Tusind tak ♡