Grønskål til morgenmad


Den her opskrift er jeg så vild med!
Jeg kalder det en grønskål.
Min yndlingskål er grønkål, og det kunne jeg sagtens finde på at komme i når det er sæson – men grønkålen har ikke noget med navnet at gøre, selv om de ligger tæt op af hinanden.
Det er en super grøn smoothie og den serveres i en skål – derfor grønskål. Det er helt samme koncept som andre morgenmads-smoothie serveret i en skål, ala acaibowls, greenies og lign, som I måske har set både her på bloggen og flere andre steder rundt omkring
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønskål - grøn smoothie i skål
- 1 banan
- 0,25 ananas
- 2 kiwi
- 1 appelsin, saften herfra
- 2 håndfulde frossen spinat
- 1 håndfuld frossen broccoli
- 10 mandler, lagt i blød og smuttede
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 20 g ingefær
- vand
- Derudover
- 1 dl grovvalset havregryn
- 1 tsk kakaonibs
- 1 tsk honning
- 1 tsk frysetørret hindbær
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom først de bløde ingredienser i blenderen: Banan, skrællet kiwi, ananas og krydderier. Samt ingefær, appelsinsaft og mandler.
Top derefter med de frosne grønne sager: spinat og broccoli.
Kom vand i til det dækker lidt mere end 1/3 af alt det gode, der nu er kommer i blenderen.
Blend til det er lækker cremet – tjek om der skal mere vand i, i så fald blend en smule mere vand i, til konsistensen er som tyk cremet koldskål eller bare så den er lækker at spise med en ske.
Kom i dybe skåle, drys med favorit toppings og server.
Er der lidt til overs, så kom det i et glas med låg og nyd senere på dagen, som et nemt og grønt mellemmåltid.
Topping
Rist havregryn på en pande til det dufter lidt, men uden at tage farve. Vend honning, kakaonibs og frysetørrede bær i og server til grønskålen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Du er så dygtig og en evig inspirationskilde. Tak for det!
Kh
Hanne B
♡ Tusind tak, hvor er du sød at skrive det.
Skønneste lørdag og weekend til dig
Kh AC
Det ser super lækkert ud hvad er det for en blender du bruger?
Det er en Wilfa Raw Fuel – den er rigtig god.
Jeg vil så gerne lave en flot grøn smoothie eller grønskål, men der er altid spinat i. Det er jeg desværre meget allergisk overfor. Er der en anden flot grøn grøntsag, der er til at komme i nærheden af året rundt, som man kan bruge i stedet? :)
Du kan fint bruge broccoli på frost i stedet. Det kræver en blender med god motor, som kan lave det super fint og ikke grynet. Men det smager dejligt.
Prøv også gerne at komme persille i og andre krydderurter som mynte og måske en smule salvie.
Squash er også virkelig dejligt og giver en god cremet smoothie.