Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groen-mango-salat-med-rejer/ Asiatisk Salat

Grøn mango salat med rejer

I Vietnam spiste vi ofte en lækker grøn mango salat til vores frokost eller som tilbehør til aftensmaden og i går fik lyst til at gøre eget forsøg med den gode vietnamesiske salat. Vores myntebed er gavmildt fyldt af duftende grønne mynteplanter og de skal bruges til mange gode sommerretter og drikke. Jeg har bare brugt en almindelig god grøn mynte, men her skal man blot bruge hvad man har – eller prøve sig frem.

Mangosalaten laves af grønne mangoer, som stadig er hårde, umodne og endnu ikke fyldt af sødme til alm spisebrug. Fordi de er hårde er de også nemme at skære i virkelig tynde strimler.

Grøn mangosalat med rejer
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 2 umoden mango, grønne
  • 2 skalotteløg, eller 1 rødløg i fine tern
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 100 g rejer
  • Dressing
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 spsk sukker
  • 1,50 tsk fishsauce
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 0,25 rød chili, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland først dressingen,  og lad den trække smag, mens salaten gøres klar.

Skræl mangoen med en kartoffelskræller og skær derefter mangoen i tynde fine strimler. Her bruges en umoden mango, så den er nemmere at arbejde med og skære i meget tynde strimler, end hvis den havde været moden.

Bland med fint hakket mynte, løg og rejer.

Smag dressingen til og vend den med salaten.