Grøn chilidip med jalapenos
Grøn chilidip med jalapenos smager vidunderligt til stort set alle varianter af mexicanske og tex måltider, men også som dip til kartoffelchips, bagte kartoffelbåde, brød, grillretter og andet skønt.
Denne dip er blevet en af mine yndlings, sammen med hummus, guacamole og andet godt, for den smager så skønt til mange retter.
Jeg laver den med feta, men fetaen smager dog ikke meget igennem. Det giver en god fylde, cremet konsistens og en god saltet smag – prøv med fx ricotta som alternativ til feta.
Prøv også: min opskrift på tex mex majskolber >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grøn chilidip med jalapenos
- 30 g jalapenos, syltede
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 fed hvidløg
- 75 g feta
- 0,50 øko lime, saft og fintrevet skal
- 0,50 dl cremefraiche 18 %
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne – undtagen salt og peber og gem gerne en smule koriander til at drysse over – i en foodprocessor og kør til det er en glat cremet dip.
Smag godt til med salt og peber og eventuelt mere limesaft.
Kan man lave den uden feta? Skal nemlig bruge rester og har ikke lige feta kun revet mozarella og fløde harvati – kunne man evt bruge lidt mayo i istedet tror du?
Jeg tror det vil blive så lækkert med mayo i stedet for feta også – og du kan evt blende eller fintrive lidt flødehavarti i dippen også.
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg har set, at du i tidligere indlæg har anbefalet gode spisesteder i Aarhus. Må jeg spørge om, du måske også kender et godt sted, hvor man kan bestille Tapas take away? Jeg bor ikke selv i Aarhus, men har brug for at bestille noget mad til en lille sammenkomst.
Jeg har ikke prøvet deres tapas, men jeg ville ringe til Unico og spørge om de kan hjælpe. De laver så meget lækkert
Kh Ann-Christine