Grissini
For nogle dage siden bagte jeg et par plader med tynde, sprøde grissini.
Vi spiste dem til tapas, med avocadocreme, hummus, gulerodssticks, fyldte chilier, nødder, agurk og masser af andre små lækkerier.
Børnene elsker små hapse-retter og det er så hyggeligt at sidde over i længere tid, med et godt glas vin – perfekt fredagsmad, hvis du spørger mig. Måske vi rent faktisk skulle indføre fredagstapas – tradition … Jeg elsker jo de der små og store hyggelige traditioner. Tapas er bare altid et hit!
Arbejdstid 15 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grissini
- 1 dl vand
- 10 g gær
- 1 dl olivenolie
- 175 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 0,25 tsk flagesalt
- Pynt
- 1 drys sesamfrø
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom vand og gær i en skål og rør gæren godt ud. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, olie og salt.
Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord. Kom dejen i en ren skål med et rent klæde over og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
Ælt dejen igen og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant. Drys mel over dejen, rul den sammen. Skær hurtigt tynde skiver, som straks foldes ud og snos til aflange grissinier.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter på køkkenbordet. Pensl med æg og drys med sesam eller birkes.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 6-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Hej,
Kan de fryses?
Mvh Line
Jeg vil tro de bliver bløde efter optøning, men du kan prøve – og så bage dem igen i 10 minutter ved 180 grader varmluft til de igen er sprøde
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej – hvor lang tid kan de holdes sprøde – og opbevares?
tak og hilsner Rikke
De er bedst nybagt, men kan ellers opbevares lufttæt som ved fx småkager og bliver de bløde kan de bages et par minutter eller ristes på brødristeren
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Er det en videreudvikling af grissini opskriften at der skal 1 dl olie i, efter kogebogen, Grøn Aftensmad? Eller en tastefejl?
Venlig Hilsen
Hanne
Det var en tastefejl her, så er rettet nu :)
Kh Ann-Christine
Hvornår putter du resten af olien i ?
Hvornår skal resten af olien bruges ? ( ud over en smule på bord æltning )
Hvor længe kan de holde sig sprøde?
Undre mig hvad resten af olien skal???
Bordpladen :)
Jeg havde besluttet at vi i går aftes skulle have tapas, og da jeg ikke kan opstøve grissini i mit lokalområde (bor i udlandet), valgte jeg lidt spontant at afprøve din opskrift. Jeg bruger tørgær, men det virkede fint, selvom jeg syntes dejen var lidt svær at arbejde med efter første hævning. Af den grund valgte jeg at skære små ‘stykker’ af dejen og rulle dem ud i hånden. Længderne varierede meget, men det fungerede super fint (og man kunne snildt se, at de var hjemmelavede ;) Penslede med æg og dryssede med salt og oregano, og det var super lækkert! De var sprøde og smagte fantastisk, så det er absolut ikke sidste gang, jeg laver grissini selv. Tak for endnu en dejlig opskrift – er stor fan af din blog, og vi finder ofte inspiration her på siden. Vi har som familie fulgt med i mange år, og bloggen her bliver blot flottere og flottere for hver dag – og så er det skønt at se den success, du har. Vi glæder os til at følge dig fremover og blive introduceret til endnu flere lækre opskrifter :)
Med venlig hilsen
Emma
Hej Emma,
hvor er det en dejlig hilsen at få! Tusind tak for det :) Det varmer ♡
Lyder så lækkert med jeres tapasmåltid med hjemmebagte grissini.
Rigtig dejlig dag til dig.
Kh Ann-Christine
25 stk.? Hvordan har du gjort det? Jeg fik 12, så jeg måtte i fuld galop lave portionen igen x 2. Har nok noget at gøre med længden ????
Jeg tror helt sikkert det må være længden på dem :)
Hej?
Tror du de kan laves i forvejen og fryses ned?
Mvh Mette
Det har jeg ikke forsøgt med disse. Men det er da forsøget værd – i så fald vil jeg anbefale at de stænkes med vand og bages i en varm ovn igen inden servering, så de forhåbentligt bliver sprøde igen :)
hej. kan dejen evt fryses ned og laves senere?
Det tror jeg fint den kan – har dog ikke forsøgt mig med det :)
De lyder bare så gode, at de da skal være en del af nytårsmenuen. Hvor mange bliver der ud af en portion?
Mvh Pernille
Lyder som en dejlig plan :)
Jeg kan ikke huske antal, men omkring 1 1/2 – 2 bageplader, mener jeg det blev til
Kh AC
Iiih fandt lige din lækre grissini opskrift og er gået i gang med den.. Vi får gæster om lidt.. Bagerietcer i fuld gang.. Sigtebrød, brydebrød og nu dine grissini som jeg vil lave en hotsauce til.. Det skal nok blive succes.. Jeg prøver at gemme nogle til på lørdag i en tætsluttet kagedåse.. Har kommet lidt hvidløgssalt og rugmel i dejen så nu er jeg sååå spændt… M. V. Hilsen Lise
Uhm, det lyder dejligt!
Jeg håber de blev rigtig lækre og at I havde en god aften :)
Kh Ann-Christine
De ser lækre ud! Ved du om man lade dem hæve i køleskabet natten over? Venlig hilsen Lamies
Sagtens, bare tilsæt lidt mindre gær så
Tusind tak for opskriften. De er rigtig lækre, jeg er nu igen med at bage dem for 2. Gang. Sidst holdt de sig sprøde i 4-5 dage i en lufttæt beholder, nam nam. De er super gode til aioli og bruschetta-dip med soltørrede tomater:-)
Dejligt at høre, Manja :) Selv tak!
Jeg har først lige opdaget din blog og HVORFOR? Kan jeg så spørge mig selv..
Jeg er enormt inspireret og har afprøvet din opskrift på grissinier, bagte dem for 5 dage siden og de er stadig lækre og sprøde, TAK.
Tager du selv billederne til dine opskrifter? De er enormt flotte, jeg er dybt fascineret.
Hilsen en ny følger!
Manja
Hej Manja,
Mange tusind tak for de søde ord, det er rigtig dejligt at høre! Dejligt at du fandt vej her til bloggen.
Kh Ann-Christine
P.S Ja, jeg tager selv alle billeder her til bloggen og er glad for at du synes om dem :)
Hej,
Din blog er til stor inspiration. Jeg skal snart holde fest med tapas, så jeg tænker på om dine grissini kan laves før og fryses og lynes lidt før servering??
God weekend.
Hej Hanne,
Mange tak, det er jeg glad for at høre.
Disse grissini er klart bedst, når de er helt friske og nybagte. Men jeg forestiller mig at det måske sagtens kan gå og bage dem halvt, fryse dem ned og så bage dem færdig lige inden servering. Måske kan man ellers fryse dem ned inden de bages – lige som jeg fx har succes med ved kanelsneglene …
Det må vist komme an på en prøve, og jeg vil meget gerne høre hvordan det lykkedes
God weekend til dig
Kh Ann-Christine
Nu har jeg i lidt tid med STOR glæde og fornøjelse gjort flittig brug af dine opskrifter. Det er SÅ skønt mad/opskrifter du laver. Er især stor fan af din chiliolie og dine falaffel :) . Store roser herfra :)
Tusind tak Karina! Det varmer virkelig meget med sådan en sød hilsen :)
(og jeg får helt lyst til falafler med chiliolie og wraps nu, uhmmm)
Mums, dem må jeg prøve at lave :-) måske de også kunne være lækre til en god tomatsuppe :-)
Har lige en forespørgsel. Har du prøvet de små bøtter med skyr og en “frugtgrød” i bunden, enten med fersken og passion eller med hindbær. Har du en ide om hvordan man laver frugtmosen i bunden? :-)
Ja, det er supre lækre suppebrødstænger også – forrige gang vi lavede dem var faktisk til tomatsuppe ;)
Jeg har ikke prøvet de bøtter med skyr og frugtgrød, så jeg kender ikke konsistensen. Men jeg kunne forestille mig at man kunne lave det ala det: http://www.valdemarsro.dk/rabarberkompot/ og rabarber kan fint udskiftes med fersken, passionsfrugt og hindbær, eller anden frugt.
jeg lavede denne ferskenkompot for noget tid siden: http://www.valdemarsro.dk/ferskenkompot-et-glimrende-alternativ-til-ferskenmarmelade/ den er super lækker og jeg elsker at der er mandler i, men det kan jo evt undlades :)
Det er en af de ting, jeg virkelig undrer mig over, jeg aldrig har lavet – det bør jeg altså snart gøre!! I øvrigt rigtig hyggeligt at møde dig – jeg nød et af dine konfektstykker i går, nammenam :-)
Det var også bare så hyggeligt at møde dig! De er så nemme at lave, og jeg tror de kunne være super med citronolie ;)
Meget inspirerende – tak!
Her hjemme har vi faktisk den tradition, og vi efterhånden haft den i et par år, eller tre ;-) Hver fredag laver vi tapas/fredags-mad, som vi også kalder det ;-) Vi spiser det så foran fjerneren, f.eks. x-factor. Det er super hyggeligt, nemt og hurtigt. Og efter en lang og udmattende uge er det bare vildt dejligt ikke at behøve og stå i køkkenet i lang tid.
God weekend, Ann-Christine :)
Hvor lyder det hyggeligt! Og det er SÅ hyggeligt indimellem at spise foran fjernsynet ;) Vi gør det også en sjælden gang, med pizzaer og tegnefilm og børnene elsker det.
Ha´ en skøn forårsdag
Hvor ser det lækkert ud – de skal da prøves.
Glæder mig til at høre om dine hemmelige kæresteplaner – jeg er selv ved at arrangere en date med manden i mit liv, som jeg snart har været sammen med i 14 år :)
Rigtig god weekend.
Hehe – vi har faktisk nippemad som fredagstradition – vi kan vist godt lide den slags, hva’?
God weekend og vh/Karen
Ja, det kan vi ;) Skøn fredagstradition I har!
God weekend
Kh Ann-Christine
Årh – Tapas. Det skal vi også snart have.
Det er bare altid godt :)
God weekend til jer