Grillet medister med sommergrønt
Grillet medister med sommergrønt smager skønt! – og en god medister på grill er virkelig lækkert. Saftigt mørt kød og nem mad på en hverdag, som smager så skønt til kartoffelsalat og andre af sommerens skønne salater og grønne retter.
Her har jeg lavet en portion sommergrønt med lidt ekstra grønt i form af lyntilberedt spidskål og ærter i den lækre kartoffelsalat. Det smager super godt til medister og giver godt med grønt til. Du kan også grille et par majskolber eller andre lækre grøntsager til som tilbehør, hvis det lige passer ind, så er grøntsagsgrillspyd også geniale som tilbehør til grillet medister.
Prøv også: flere opskrifter til grill her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grillet medister med sommergrønt
- Sommergrønt
- 1 kg nye kartofler
- 1 spidskål, fintsnittet
- 150 g friske ærter
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- 2 tsk dijon sennep
- 2 tsk sukker
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 400 g medisterpølse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sommergrønt
Skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
Kom spidskål og ærter i gryden, lige 1 minut før kartoflerne er møre, læg låg på og hæld vandet fra efter 1 minut.
Spidskål skal blot akkurat falde sammen og ærterne skal blot lyntilberedes.
Lad kartofler, kål og ærter køle af i en skål og drys med persille.
Dressing
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, sukker, persille, purløg, salt og peber sammen til en god dressing og smag den godt til.
Vend dressingen sammen med kartofler, spidskål og ærter, så snart det er kølet af.
Grillet medister
Grill medisteren i 10 minutter på hver side på en grill ved indirekte varme. Temperaturen i grillen skal være mellem 180 og 200 grader.
Servering
Server grillet medister med sommergrønt på tallerkener
Skal lave opskriften til aften😋
Der står persille to gange, men skal i den samme kartoffelsalat?
Kartofler koges og spidskål og ærer kommes i, men hvad med persillen?
Så står persillen mere tydeligt under fremgangsmåden til kartoflerne også. Rigtig god fornøjelse – håber det blev lækkert :)
Kh Ann-Christine
Hvorfor er mayonaise streget over opskriftens ingrediensliste. Det synes jeg sker ofte i opskrifterne HVORFOR? 🌞🙃🙂
Hej Susanne
Overstregningen sker ved at du klikker på ingrediensen, så bliver den streget ud og du kan nemt klikke overstregningen væk igen – det samme med fremgangsmåden.
Det er en funktion, som gør at det er nemt at holde overblik over hvor man er kommet til, mens man laver mad i køkkenet
Kh Ann-Christine
Jeg synes, det er en irriterende funktion, der ikke gør noget godt. Sorry
Men man kan jo blot lade være med at bruge den så :)
Der er mange der har glæde af den, da det letter overblikket under madlavningen.
Kh Ann-Christine