Grillede jomfruhummere
Grillede jomfruhummere er evigt og altid lækkert! En sand nydelse for smagsløgene og så er det virkelig bare så hyggeligt en ret at samles om. Uanset om det er en varm sommerdag i haven eller om det er forretten til nytårsmenuen, så er jomfruhummere et hit og det lækre hummerkød smager så lækkert, mildt og delikat.
Her får du min yndlingsopskrift på de grillede jomfruhummere og den er virkelig enkel og nem. Helt enkelt med gremolata, koldt smør, godt brød og et glas hvidvin til.
Prøv også: min opskrift på ceviche med laks >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grillede jomfruhummere
- 1 kg jomfruhummer
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 øko citron
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 brød, fx grydebrød eller koldhævede flutes
- 50 g smør
- 1 citron, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tænd grillen og sørg for den er godt varm.
Flæk hummerne på langs med en skarp kniv på langs og fjern tarmen, der løber langs ryggen af hummeren. Pensl kødsiden godt med olie og grill jomfruhummerne på en varm grill i 1-2 minutter med kødsiden ned. Vend dem rundt og giv dem yderligere 1-2 minutter på skalsiden. Anret på et fad og fordel straks gremolatasmør over, som smelter ned i det lækre hummerkød.
Gremolatasmør
Hak hvidløg, persille, citronskal, salt og peber på et skærebræt til en fin gremolata. Vend det med smør og lidt citronsaft. Rør godt sammen til en lækker blød gremolata kryddersmør.
Jeg har bestilt en hel kogt hummer, som jeg deler i to. Kan jeg kommer gremolta på før grill..
Mvh Lone
Hej Lone,
jeg synes det bliver bedst når det kommer på straks efter tilberedning, men det kan selvfølgelig være en smagssag :)
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Kan man lave den i ovnen, hvis det ikke er mulighed for gril? Og hvad så med varme, og tid?
Tak for en lækker blog!
Hej Anne
Mange tak for din søde hilsen
Ja, det kan du fint gøre. Se info om hvordan i tip under opskriften
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Tænk at jeg overså det..haha.. Måske corona også går i øjnene..
Håber i får et dejligt nytår alle sammen!
Helt ok! :)
Rigtig godt nytår til dig
Kh AC
Min mand fik fat i hummerhaler, men det var viiiildt lækkert, 8 min på 200 grader øverst under gril i ovnen de var perfekte! Virkelig gourmet
Uhmm, det lyder så lækkert!
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine