Grillede gulerødder med fetacreme og oliven


Grillede gulerødder med fetacreme og oliven er en virkelig nem og velsmagende ret, som er perfekt til servering af fx. kyllingebryst med skind, helstegt kylling eller en god bøf.
Fetacremen kan fint laves i forvejen og jeg kan varmt anbefale at lave en større portion, så der også er til dip og dressing de næste dage, for den er virkelig nem, enkel og velsmagende.
Prøv også: min bedste opskrift på spidskålssalat >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grillede gulerødder med fetacreme og oliven
- 300 g gulerødder, halveret på langs
- 125 g feldsalat
- 125 g rucola
- 125 g sorte oliven
- 1 spsk olivenolie, til pensling
- Fetacreme
- 50 g feta
- 1 dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk frisk timian, finthakket
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pensl gulerødderne med olie og kom dem på grillen ved direkte varme. Grill dem et par minutter på hver side, eller til de er møre – stadig med bid – og har flotte grillstriber.
Anret salaterne på et stort fad og fordel gulerødderne ovenpå. Dryp med fetadip over og drys til sidst groft hakkede og hele oliven over.
Fetadip
Rør feta og piskefløde sammen, til det er fløjlsblødt og cremet. Juster konsistensen med cremefraiche og smag til med finthakket timian og friskkværnet peber.
Gulerødderne kan også steges på en pande eller bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man erstatte oliven med noget andet?
Du kan evt bare undlade dem :) Den smager også dejligt uden oliven
Hej,
Når jeg rører dressingen sammen, bliver den langt mere flydende end det man ser på billedet ovenover?
Hvad gør jeg forkert??
Hej Helle,
Jeg tror såmænd ikke du gør noget galt :) – men det kan måske variere lidt alt efter hvilken feta der bruges. Prøv næste gang at røre halvdelen af fløden i og lige sådan med cremefraiche og derefter justere konsistensen til med mere til den er helt som du ønsker den.
Kh AC
Hvor længe ville du give gulerødderne, hvis man satte dem i ovnen i stedet, og ville man kunne bage dem på en rist evt?
Du kan sagtens bage dem i ovnen. Jeg giver dem 15 minutter ved 200 grader varmluft, så de stadig har godt med bid.
Kh AC