Grill marinade
Det er ingen sag at lave den lækreste hjemmelavede grill marinade!
Vi laver gerne en stor portion hver eller hver anden uge og har hele grillsæsonen og sommeren en beholder med hjemmelavet grillmarinade klar til brug stående fast i køleskabet. Det er super nemt at lave, kan holde længe på køl og smager virkelig forrygende til alt fra grillspyd og spareribs til kylling og koteletter – den er virkelig alsidig og smager vildt lækkert.
Vi bruger den også som dip. Det er uden tvivl Johans favoritdip – og er man lige så vild med den, som han er, så kan den også snildt bruges til grønt.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grillmarinade
- 2 løg, fintrevet
- 3 fed hvidløg, knust
- 1 dl brun farin
- 2 dl ketchup
- 0,50 dl vand
- 0,50 dl æblecidereddike
- 0,50 dl soja
- 2 spsk worcestershire sauce, eller fishsauce
- 2 tsk dijon sennep
- 1 tsk sød paprika
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk majsstivelse
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en gryde.
Kog op under omrøring og rør det godt igennem til en ensartet grillmarinade.
Lad det simre i cirka 15 minutter, og smag derefter til.
Opskriften giver ca 4 dl
Super lækkert marinade til grillen! Den kan helt klart anbefales.
Hejsa
Opskriften lyder lækker – mon jeg kan lade koteletter trække i marinaden natten over, eller anbefaler du noget andet??
Bh
Charlotte
Hej Charlotte,
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Lyder til at være en lækker marinade
Kan man komme atamon i så kan den
da holle længere men stadigvæk på køl.
Hej Kirsten,
Jeg bruger aldrig selv atamon i mad og der er ingen grund til at bruge atamon i denne marinade heller.
Skold glasset og redskaber, så kan den holde sig glimrende på køl. Du kan også fryse den ned i mindre portioner
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er stor fan af dine opskrifter!
Skal lave en masse grillmad i weekenden og jeg vil gerne give mig i kast med denne marinade, hvor mange portioner tror du der skal til 7,5 kg kylling? :)
Tusind tak :)
Jeg ville nok lave dobbeltportion eller måske endda tredobbelt – jeg tror dobbelt er nok, men så har du jo til hele den næste måned med grill og lækker mad :)
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvornår smører du det på? Jeg skal lave en stor portion kyllingspyd og er i tvivl om hvor lang tid før de skal på grillen, marinaden skal på? :)
Det må gerne sidde og trække på spydene i flere timer.
Kh Ann-Christine
er absolut helt towlige med jeres dejlige opskrifter, bruger dem igen og igen med stor fornøjelse
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg er stor fan af din blog og finder meget lgte den opskrift jeg mangler hos dig. Nu har jeg så kastet mig ud i at lave pulled pork burger for første gang men jeg er i tvivl om hvordan dy bygger sådan en bandit op. Bruger du denne grillmarinade til at smøre på brødet eller hvad? For stegen er jo snurt ind i en rub så det er vel ikke til det? Og putter du andet i burgeren end coleslaw og kød?
Vh Mette
Hej Mette,
jeg bruger grillmarinade og måske en aioli eller mayo på brødet, masser af coleslaw og måske en håndfuld rucola + pulled port.
Rigtig god fornøjelse med den og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Prøvede denne marinade og den er god :) min datter på 11 efterspørger dog altid hvidløgsmarinade, som den der er på kød man køber, er jeg så heldig du har lavet sådan en opskrift ?
God sommer ☀️
Hej Carina
Det vil jeg da lige se om jeg ikke kan hitte på en skøn opskrift med :)
Tak for din søde hilsen og skøn sommer til dig
Kh AC
Dejlig opskrift på grillmarinade/barbecue, jeg havde en rest tilbage af denne marinade, da jeg skulle lave en sovs, jeg brugte min rest tilføjede lidt mere ketchup, kalvebouillion og fløde, så havde jeg en lækker favoritsauce, som smager dejligt til bl.a. nye kartofler. Det var et stort hit, som jeg nu har gentaget et par gange. Så mange tak for nogle dejlige opskrifter.
Hej Jeanette,
hvor er det skønt at høre – og sikke et dejligt twist på opskriften at lave en skøn sauce ud af den.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg bliver færdig som jordemoder om 10 dage og har planlagt pulled pork burgere til maden – der kommer 50 voksne – hvor mange portioner tænker du jeg skal lave?
KH Lise
Hej Lise
De gange vi har lavet til mange vil det passe med ca 7-8 stk til 50 pers.
Så har der også været to salater til, fx rucolasalat og salaten med bagte gulerødder samt burgerboller, coleslaw og dessert.
Stort tillykke til dig, det er da så sejt!
Kh AC
Tak, det er sødt af dig!
Har du erfaring med andre marinader? Synes altid det er lidt svært med marinader… Og ved du om man kan lægge kyllingestykker til at trække natten over i en marinade?
Hej Rigmor,
Jeg har lavet flere opskrifter med kylling, som gerne skal trække natten over, dem finder du her under opskrifter med kylling – prøv blandt andet at se kyllingsatay, kyllingenuggets, marinerede kyllingelår. Disse opskrifter må meget gerne trække med marinaden natten over og lige sådan med de indiske retter under kyllingeopskrifterne, som tikka chicken masala, butter chicken mv, de kan også sagtens inspirere til marinade til kylling, som er lækre til at mørne kødet, give masser smag og kan sagtens grilles også.
Kh AC
Kan man bruge noget andet i stedet for soja? Det er en evig problematik at være sojaallergiker da soja indgår i så manges dressingen og marinader. Vil så gerne toppe pulledpork burgeren imorgen med din BBQ sovs også
Jeg tror du kan slippe fint afsted med lidt Worcestershire Sauce i stedet, jeg mener ikke der er soya i – men tjek det endelig inden brug.
1000 tak for svar jeg giver det et forsøg der er ikke soja i den Worcestershire Sauce jeg har fået fat i.
Hej :O)
Vil kaste mig ud i denne marinade til 2 kg kyllingfiletter. Vil du tro, det rækker med dobbeltportion?
Mvh Karen
Ja, det er ihvertfald rigeligt og hvis du har lidt til overs, så kan det sagtens gemmes på køl i nogle uger.