Portobello Burger med Bønnebøf
Her får I en lækket opskrift på snasket portobelloburger med bønnebøf.
Den klassiske burgerbolle er udskiftet med portobellosvamp og resultatet er slet ikke så tosset. Masser af smag, umami og smovs. Jeg elsker virkelig en god hjemmelavet burger! I alle varianter … de almindelige klassiske, de mexikanske, de vegetariske og sørme også denne brødfrie Portobello burger, som vi indimellem griller om sommeren. Her har jeg lavet en vegetar bøf af sorte bønner og så fylder jeg ellers burgeren med alt det dejlige klassiske fyld til en god burger.
Altså som en rigtig burger skal smage af søde tomater, knasende sprøde agurker, salat, ketchup, mayo og herligt greasy.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Portobello Burger med Bønnebøf
- Bønnebøffer
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
- 2 æg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk persille, finthakket
- 1 tsk stødt koriander
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 løg, finthakket
- 30 g hvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 8 portobellosvampe
- 75 g grøn salat
- 2 tomat, i skiver
- 0,50 agurk, i skiver
- 1 avocado, i skiver
- 4 skiver cheddar ost
- 2 spsk ketchup, et til hver burger
- 2 spsk mayonnaise, et til hver burger
- 1 rødløg, i tynde ringe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom bønnerne i en foodprocessor og kør hurtigt til det er grofthakket. Rør de grofthakkede bønner derefter sammen med æg, krydderier, hvidløg, løg, lidt hvedemel, salt og peber.
Form bøfferne. Varm en pande op med olie og smør og steg bøfferne på den ene side i 2-3 minutter til de har flot stegeskorpe og kan vendes uden at falde fra hinanden. Læg en skive cheddar på hver bønnebøf og steg færdig på den anden side.
Steg portobellosvampene kortvarigt på en varm grillpande med olie på begge sider eller på grillen.
Servering
Saml burgerne med portobellosvampe som over og underbolle, bønnebøf med cheddar, salat, tomat, agurk, avocado, ost, ketchup, mayo, rødløg.
Hej.. Tak for fine opskrifter og god inspiration.
Har nu nogle gange lavet burgere med Portobello´er som “brød”, et lækkert alternativ uden tvivl!
Jeg synes dog ofte svampene afgiver utroligt meget væske, og ellers skal de steges så længe at de skrumper alt for meget.
Har du et godt fif til denne problematik?
Hej Kenneth,
Mange tak for din hilsen :)
Jeg steger svampene på en brandvarm pande ved højeste varme, så afgiver de mindst muligt saft, som i stedet bliver i svampene. Det gælder både champignon og portebello. Men portobello.
Kh AC
Okay, det må jeg prøve! :) Tak for svar..
Kh Kenneth
Hej Ann Christine
Jeg vil høre om du kan anbefale en god food processor, tænker på npr jeg slalr lave de vegetariske burgere, og generelt en foodprocessor er god at have.
Kh lidia
Hej Lidia,
Jeg har ikke selv nogen foodprocessor, så har ingen anbefaling der. I stedet bruger jeg en stavblender fra Bamix med tilhørende minihakker til – det fungerer fint :)
Kh AC
Mega lækker burger jeg fik lavet efter din opskrift! :)
Havde lidt problemer med at stege bøfferne, da min blender hakkede bønnemassen meget finere end den, du viser på billedet. Jeg har en Kitchen Aid blender – hvilken bruger du mon?
Hvor lyder det dejligt!
Jeg har en bamix stavblender
Tak for dit svar! :) Har du bare brugt stavblenderen som den er eller med noget tilbehør?
Jeg har bare brugt den som den er. Med knivskiven på.
Måske har det noget at gøre med kogetiden og sorten af bønnerne, hvor fint delt de bliver
Det ser virkelig lækkert ud.
Jeg er selv en hund efter kød, men det her skal da prøves.
Om ikke andet så for nysgerrighedens skyld.
Kan man gøre noget så der ikke er så meget vand i svampene? det synes jeg nemlig ofte jeg oplever med svampe og nogle gange er det en god ting og andre gange er det lidt for vådt.
Børst dem rene istedet for at skylle dem.
Jeg synes det hjælper at komme dem på ved høje temperaturer. Jeg fornemmer, at vandet i svampene delvist forsejles i svampen og delvist fordamper så hurtigt, at det ikke kommer til at bliver spor vandet.
Jeg elsker portobello svampe, så jeg må få taget mig samme til at få det prøve meget snart. For sommer er jo ensbetydende med mere grill end normalt, og der er burger højt på ønskelisten
Jeg elsker virkelig også grill-sæsonen og drømmer om at eksperimentere med lidt flere nye opskrifter, derude på grillen. Og så håber jeg på en dejlig sommer med godt grillvejr ;)
Det ser bare lækkert ud og godt med lidt inspiration til grill!
Ville egentlig bare rose dig :-) har lige set en undersøgelse om de mest læste madblogs, og her kommer du jo ind på en meget flot andenplads. Godt gået!
kh
Dorthe
Hej Dorthe,
Tusind tak :) Det blev jeg glad for!
Dejligt du kan bruge inspirationen :)
Kh Ann-Christine
Det er jo fuldstændig genialt! Jeg er helt klart fan, og ved helt 100 hvad der skal afprøves så hurtigt som muligt ;)
Rigtig god fornøjelse – jeg vil være spændt på at høre hvad du synes om den :)
Okay jeg giver denne en chance, hvis du til gengæld lover, at det her ikke er første skridt på vej mod en blog uden kød og lyst brød? :D
Det ser virkelig lækkert ud, og især lillesøster herhjemme er vild med svampe, så jeg tror også, hun vil elske dem!
Ha ha, det lover jeg!
Snart kommer der en virkelig chokoladebombe af en lagkage på bloggen, og så er der balance i tingene igen, ik ;)
Men den er nu helt overraskende god, denne her – og sejt hvis dine børn spiser hele burgeren, inkl svampene. Lad mig endelig lige høre hvad du synes, ik´ :)
Jeg har aldrig prøvet sådan en burger før.
Men du får den til at se helt fristende og lækker ud, så jeg vil give den en chance ;-) Også selvom jeg ellers har tænkt, at burger er ikke en burger uden oksebøf og brød.
Tak for en spændende opskrift
Fedt at du alligevel har lyst til at kaste dig ud i at prøve den af :) jeg håber du synes om den
– og de gode klassiske oksebøf/brød burgere er virkelig også skønne!
Kh Ann-Christine