Portobello Burger med Bønnebøf


Her får I en lækket opskrift på snasket portobelloburger med bønnebøf.
Den klassiske burgerbolle er udskiftet med portobellosvamp og resultatet er slet ikke så tosset. Masser af smag, umami og smovs. Jeg elsker virkelig en god hjemmelavet burger! I alle varianter … de almindelige klassiske, de mexikanske, de vegetariske og sørme også denne brødfrie Portobello burger, som vi indimellem griller om sommeren. Her har jeg lavet en vegetar bøf af sorte bønner og så fylder jeg ellers burgeren med alt det dejlige klassiske fyld til en god burger.
Altså som en rigtig burger skal smage af søde tomater, knasende sprøde agurker, salat, ketchup, mayo og herligt greasy.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Portobello Burger med Bønnebøf
- Bønnebøffer
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
- 2 æg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk persille, finthakket
- 1 tsk stødt koriander
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 løg, finthakket
- 30 g hvedemel
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 8 portobellosvampe
- 75 g grøn salat
- 2 tomat, i skiver
- 0,50 agurk, i skiver
- 1 avocado, i skiver
- 4 skiver cheddar ost
- 2 spsk ketchup, et til hver burger
- 2 spsk mayonnaise, et til hver burger
- 1 rødløg, i tynde ringe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom bønnerne i en foodprocessor og kør hurtigt til det er grofthakket. Rør de grofthakkede bønner derefter sammen med æg, krydderier, hvidløg, løg, lidt hvedemel, salt og peber.
Form bøfferne. Varm en pande op med olie og smør og steg bøfferne på den ene side i 2-3 minutter til de har flot stegeskorpe og kan vendes uden at falde fra hinanden. Læg en skive cheddar på hver bønnebøf og steg færdig på den anden side.
Steg portobellosvampene kortvarigt på en varm grillpande med olie på begge sider eller på grillen.
Servering
Saml burgerne med portobellosvampe som over og underbolle, bønnebøf med cheddar, salat, tomat, agurk, avocado, ost, ketchup, mayo, rødløg.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.. Tak for fine opskrifter og god inspiration.
Har nu nogle gange lavet burgere med Portobello´er som “brød”, et lækkert alternativ uden tvivl!
Jeg synes dog ofte svampene afgiver utroligt meget væske, og ellers skal de steges så længe at de skrumper alt for meget.
Har du et godt fif til denne problematik?
Hej Kenneth,
Mange tak for din hilsen :)
Jeg steger svampene på en brandvarm pande ved højeste varme, så afgiver de mindst muligt saft, som i stedet bliver i svampene. Det gælder både champignon og portebello. Men portobello.
Kh AC
Okay, det må jeg prøve! :) Tak for svar..
Kh Kenneth
Hej Ann Christine
Jeg vil høre om du kan anbefale en god food processor, tænker på npr jeg slalr lave de vegetariske burgere, og generelt en foodprocessor er god at have.
Kh lidia
Hej Lidia,
Jeg har ikke selv nogen foodprocessor, så har ingen anbefaling der. I stedet bruger jeg en stavblender fra Bamix med tilhørende minihakker til – det fungerer fint :)
Kh AC
Mega lækker burger jeg fik lavet efter din opskrift! :)
Havde lidt problemer med at stege bøfferne, da min blender hakkede bønnemassen meget finere end den, du viser på billedet. Jeg har en Kitchen Aid blender – hvilken bruger du mon?
Hvor lyder det dejligt!
Jeg har en bamix stavblender
Tak for dit svar! :) Har du bare brugt stavblenderen som den er eller med noget tilbehør?
Jeg har bare brugt den som den er. Med knivskiven på.
Måske har det noget at gøre med kogetiden og sorten af bønnerne, hvor fint delt de bliver